Bouwen aan verandering

Datum: 14-12-2017

8.31 uur - Vijfentwintig jongeren bouwen volgende zomervakantie lerarenwoningen in Ghana. Met World Servants vertrekt de groep uit Nijverdal en omgeving naar Namasim. De benodigde veertigduizend euro wordt opgehaald met acties.

 
 
Pepernoten verkopen, zwarte piet spelen en binnenkort de oliebollenverkoop en een  nieuwjaarsduik: de groep is er druk mee. Daarbij komt de verkoop van repen Tony Chocolonely, een vastenactie rond Pasen en acties in en rond de kerk. Het missionair jongerenwerkproject voert actie met een extra lading: zo komt de Fair Trade cacao van Tony Chocolonely uit Ghana, is de vastenactie er ook vooral om te bezinnen en wordt door optredens van koren de verbondenheid zichtbaar, zoals we in Ghana met de locals zij aan zij staan te bouwen.
 
 
In de zomervakantie bouwt de groep twee lerarenwoningen. Goede faciliteiten zijn nodig omdat een leraar in Ghana slechts één keer een baan mag afwijzen. Door goede leraren aan te trekken, krijgt het onderwijs een impuls, daarbij opgeteld: kennis is de sleutel naar verandering. 
Deze verandering staat gedurende een project centraal. ‘Bouwen aan jezelf, door te bouwen aan een ander’. Een onvergetelijke ervaring die je wereldbeeld verandert. De impact van de groep wordt daar ervaren, maar de lokale bevolking heeft ons ook veel te leren over dankbaarheid, geloof, eenvoud en geluk.  Een project dat op vele fronten werkt, maar zeker nog wat hulp kan gebruiken.
 
Ben je geïnteresseerd, of wil je ons steunen? Kijk dan op onze facebookpagina: @Worldservantsghana 
Twee van deze huizen zal de groep bouwen, in samenwerking met de lokale partnerorganisatie
 
 
Leiding Gerben Hulsman op de bouw op een vorig project in Ghana
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 14-12-2017

De naïeven laten zich weer graag uitbuiten voor een mooie vakantie of kunnen ze daar zelf niet timmeren en metselen. U betaald toch wel...

Han schreef op 14-12-2017

Vaak is het van korte duur bij dit soort projecten. Er wordt wat moois neergezet van ons gemeenschapsgeld, komt het op onderhoud aan, dan raakt alles in het verval en de mensen zijn terug bij af. Als ze toch willen helpen, kunnen ze beter investeren in onderwijs. En dan praktijk onderwijs en onderwijs in het zoeken naar oplossingen. Aan oplossingen ontbreekt het vaak aan. Zelf nadenken zit er niet in, dit wordt voor hun gedaan.

Jos schreef op 14-12-2017

Wat is het probleem dat jongeren zich laten sponsoren (en zelf meebetalen) om iets goed te doen op hun werk vakantie?

Mitis schreef op 14-12-2017

@ Han, jammer genoeg wel. @ Jos, niets, als ze thuis zijn liggen ze daar in een deuk, alles al meegemaakt. Hier thuis is nog genoeg te doen, maar ja thuis boeit natuurlijk niet.

Han schreef op 14-12-2017

Jos, neem eens een kijkje in die landen en je begrijpt precies wat wij bedoelen.

Jos schreef op 14-12-2017

vertel Han en waarom geven wij aan sint Maarten 15 miljoen??

Frederik schreef op 15-12-2017

Veertig duizend euro voor reisgeld en voor de bouw blijft niets over , hebben deze jongeren een bouw opleiding gehad ( 2 rechter handen ) of stenen en planken aangeven , de mensen daar zijn ook wel vak bekwaam . Aan deze leken van W.S.heb je ook niet veel .

Han schreef op 15-12-2017

Jos, even je grijze massa laten werken. Is Ghana een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-12-2017

World Servants: ik ga niet zeuren over salaris directeur. Deelnemer betaalt € 2.742,-, ze slapen/verblijven in schoolgebouwen. Ik ken een deelnemer: *ze hoefden niet te bouwen *de bevolking zat absoluut niet wachten op hun hulp * de mannen van het dorp waren liever lui dan moe, en lagen de hele dag op hun krent en voerden niets uit * om de dagen door te komen speelden ze maar wat met de schattige kinderen.

Jos schreef op 16-12-2017

Tut waarom geloof ik je nu niet. Moeten we Sint maarten helpen waar we ons normaal niet mogen mee bemoeien? Nu er maar 15 miljoen is gedoneerd vinden ze het te weinig. Gewoon niets geen.

William S. Burroughs schreef op 16-12-2017

Laat de jongeren in kwestie zelf hun oordeel vellen. Bovendien is er niks mis mee om eens in een andere werkelijkheid/wereld te kijken dan die van jezelf. Prettige dag.

Uw reactie

Naam:
Bericht: