Wederom uitnederlaag voor NKC'51

Datum: 11-12-2017

07:56 uur - Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 een uitwedstrijd tegen MIA uit Amersfoort. Deze ploeg had slechts twee verliespunten na vier gespeelde wedstrijden

De ploeg van coach Harm Jan Smit had iets recht te zetten na de toch wel kansloze nederlaag van vorige week tegen Telstar. Om enige kans te maken tegen MIA was het duidelijk dat het scorend vermogen omhoog moest.

Vooraf was bekend dat MIA over veel lengte beschikt bij de heren en sterk is in de rebound.

Het eerste kwartier van de wedstrijd begon de ploeg van Harm Jan Smit goed en keek het slechts tegen een minimale achterstand aan. Daarna gaven de Nijverdallers de tegenstander veel te veel ruimte en daar wisten de schutters van MIA wel raad mee. De thuisploeg nam door een hoog schotpercentage een ruime voorsprong van 12-6. Zelf creëerde NKC’51 voldoende kansen, maar was de afronding ondermaats. Uiteindelijk werd gerust met een 17-8 stand.

In de rust werd aangeven dat er verdedigend veel meer druk moest worden gegeven en dat de ploeg zich niet moesten neerleggen bij een misschien te verwachten grote nederlaag.

In de tweede helft kwam NKC’51 wat beter voor de dag, maar was de wedstrijd al gespeeld en werd de eindstand 27-21. De conclusie was na afloop duidelijk; de ploeg had verloren van een goede en scherpe tegenstander, maar de wedstrijd was onnodig weggeven in het tweede gedeelte van de eerste helft.

Na de deze verloren wedstrijd staat NKC’51 op de ranglijst in de middenmoot en is het duidelijk dat er aankomende week in de thuiswedstrijd tegen het nog puntloze TOP twee punten moeten pakken om niet in de problemen te komen. De streekderby begint zaterdag op het gebruikelijke tijdstip van 18.30 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt om 17.00 uur het tweede team tegen DVO/Accountor 4.