CDA kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2018

Datum: 07-12-2017

11:55 uur - De leden van het CDA hebben in een goed bezochte vergadering de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Zoals bekend was Anchela Mak- van Petersen reeds unaniem tot lijsttrekker gekozen.

 

De lijst is een goede mix van ervaring en nieuwkomers zoals Jan Lammers, Janneke Vorderman-Bonthuis, John Evers, Gerrit Dijk, Maurice Paarhuis en Joeri Nijenhuis. Als lijstduwer op plaats 18 staat  CDA Statenlid Jeroen Piksen als signaal van verbondenheid met de provincie. 

Alle kandidaten hebben zich enthousiast verbonden aan het CDA- verkiezingsprogramma “Samen Leven” waarin onder andere veel aandacht wordt gegeven aan duurzaamheid, sociale woningbouw, sport en goede (WMO)zorg voor iedereen. 

Het CDA Hellendoorn wil graag wederom een partij zijn waarmee goed kan worden samengewerkt en die altijd pal heeft gestaan voor de zwakkeren in onze gemeente. Een stabiele ledenpartij die vanuit het Christelijke gedachtegoed graag weer verantwoordelijkheid voor de samenleving wil dragen in college en gemeenteraad.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mitis schreef op 08-12-2017

Laat ons danken...

Geronimo schreef op 08-12-2017

In NL is er een scheiding van kerk en staat. Dus ik begrijp totaal niet, dat er nog partijen zijn, die hun programma, op een geloofsovertuiging hebben gebaseerd.

D.J. schreef op 08-12-2017

Geloofsovertuiging of niet, uiteindelijk doen ze allemaal water bij de wijn.

Geronimo schreef op 08-12-2017

@D.J., en daarin zit hem nu net de crux. Want als zij dat water in wijn veranderen, levert dat hoogstwaarschijnlijk zeer veel stemmen op.

Mitis schreef op 08-12-2017

Iemand die geen water bij de wijn doet is Recep Tayyip Erdogan dus dat wil D.J....

D.J. schreef op 08-12-2017

Aan Mitis, ik vind uw reactie een ernstige belediging naar mijn persoon en ik vind dat u mijn woorden niet moet verdraaien of dingen moet suggereren die ik nooit geschreven hebt.

Mitis schreef op 08-12-2017

Lange tenen helpt niet, in een democratie moet iedere partij water bij de wijn doen...

Han schreef op 09-12-2017

Mitis. Behalve GL en de SP. Deze willen geen water bij de wijn doen. Zei blijven liever blèren vanaf de zijlijn. Verantwoordelijkheid durven ze niet te nemen.

D.J. schreef op 09-12-2017

Voor partijen die geen water bij de wijn doen kan je in principe alleen maar respect hebben of ze het nou goed bedoelen of niet ze blijven bij hun standpunt, en als men wel in de gemeenteraad wil kan dat niet zonder het bekende water en de wijn.In reacties op sites als deze waar mensen hun mening geven door te mekkeren en te beledigen blijkt maar dat dit de mens eigen is daar hoef je niet voor in de politiek blijkbaar. Dat lange tenen niet helpen begrijp ik ook wel maar sommigen zouden hun eigen reacties bij HvH in de loop der jaren hier geschreven eens terug moeten lezen, over lange tenen gesproken.

Mitis schreef op 09-12-2017

Partijen en mensen die geen water bij de wijn kunnen doen hebben naar hun mening het absolute gelijk. Het zijn de macht geilen en / of de dommen. Jammer genoeg bestaat elke maatschappij voor 50% uit dom en erger. Vroeger kreeg het klootjesvolk stemadvies in hun kerk en viel het niet zo op (-; .

Mitis schreef op 09-12-2017

@ Han, de burger calculeert. Als Rutte al mijn spaargeld heeft afgepakt wordt ik ook lid van de SP zo simpel is dat.

Geronimo schreef op 09-12-2017

@Han, hoezo durft de SP geen verantwoordelijkheid te dragen? Ze hebben alleen, ruim voor de verkiezingen, gezegd, niet met de VVD te willen reageren. En als jij beider program bekijkt, moet jij mij eens uitleggen hoe dat mogelijk was.

Geronimo schreef op 09-12-2017

PS dat de VVD toch probeerde de SP erbij te betrekken, zegt meer over de VVD dan over de SP.

Geronimo schreef op 09-12-2017

PS (sorry) zie een na laatste post van Mitis.

Han schreef op 09-12-2017

Mitis. Om vervolgens met heel Nederland in de afgrond te glijden. Als er een partij is die geld uitgeven wil, is het de SP wel. Het leven bestaat nu eenmaal uit geven en nemen. We wonen met z'n allen op een planeet. Hoewel tegenwoordig iedereen denkt, ik eerst, een hele tijd niets en dan de rest.

Han schreef op 09-12-2017

Geronimo. De VVD wilde wel, enkel de SP niet. Dit is nu net het punt. Geen water bij de wijn willen doen. Enkel willen nemen en niet willen geven. Verantwoordelijkheid willen nemen en ook durven te geven.

Geronimo schreef op 09-12-2017

@Han, noem mij eens 3 hoofdpunten op, waarop VVD en SP hetzelfde denken?

William S. Burroughs schreef op 09-12-2017

De SP en de VVD zullen pas samen regeren wanneer Pasen en Pinksteren op 1 dag vallen. Prettige dag.

Han schreef op 10-12-2017

Geronimo. Weinig overeenkomsten. De SP heeft enkel dromen en leeft in een fantasie wereld. Dromen zijn bedrog en leven in een fantasie wereld zie je enkel in films.

Geronimo schreef op 10-12-2017

@Han, en de VVD vroeg de SP aan de onderhandelingstafel. Dus wie droomt, bedriegt en fantaseert dan het meest, als wij zelfs al zien, dat dat een onhaalbare kaart is?

Mitis schreef op 10-12-2017

@ Geronimo, het zou ideaal zijn. SP kan opkomen voor de belangen van de armen en de VVD voor die het wat beter gedaan hebben, democratie noemen we dat, helaas begrijpen de armen dat niet en dat heeft de SP goed begrepen maar het blijft jammer. De SP wil simpel mijn geld in hun zak en dat gaat dus nu zeker niet gebeuren!

William S. Burroughs schreef op 10-12-2017

Aan Mitis. Wat een onzin. Prettige dag.

Han schreef op 10-12-2017

Mitis. Amen.

Han schreef op 11-12-2017

Aan WSB. Waarom moeten de rijken meer belasting betalen dan de armen. Standpunt van de SP. Waarom, leg me dat eens uit. Moeten diegene die het inderdaad beter hebben gedaan dan de ander, hiervoor gestraft worden door maar meer te gaan betalen.

Geronimo schreef op 11-12-2017

@Mitis, dus zoals jij de aanhang van de SP typeert, zou ik dus kunnen zeggen dat de VVD de club van de graaiers is. Wat een onzin verkondig jij in dit korte stukje. Mensen die werken in de quartaire sector schaar jij maar even onder de armen.Verder is NL groot geworden, doordat de meer bedeelde wat meer belasting betaald, om de "armen" (die kennen we in ons land niet) wat meer te ondersteunen. Waarschijnlijk heb jij, net als Han, nog nooit gehoord van compassie, met je neerkijken op mensen die het wat minder getroffen hebben, bv WAOers.

Mitis schreef op 11-12-2017

@ Geronino, als je hard of slim werk doet en veel verdient ben je nog geen graaier. Als je arm bent ben je nog geen dief. Als je een baan kiest die weinig euro's scoort moet je niet zeuren, doorleren of harder (meer) werken is een optie. Wao-ers mogen blij zijn dat ze in ons land wonen, maar het houd wel een keer op.

Han schreef op 11-12-2017

Geronimo. Hetzelfde geldt voor u. Waarom moeten de rijken, of laat ik het anders zeggen. Diegenen die het beter hebben, opdraaien voor een andere. Diegenen die het minder hebben. Wat denken jullie, dat diegenen die het beter hebben geen belasting betalen. En stel, dit gaat wel gebeuren. De rijken betalen meer. Dan is dat financiële gat nog niet gevuld met wat de SP uit wil geven. Je kunt niet meer geld uitgeven dan dat je hebt. En dat heeft Rutte goed in het snotje. En daarom prijs ik mij gelukkig dat links niet aan zet is in het kabinet.

Mitis schreef op 11-12-2017

Mijn compassie, Geronimo, met de minder bedeelden is dat ik 52 % belasting over de top van mijn inkomen en in box 3 meer belasting mag betalen dan er aan rente binnenkomt. Het houdt een keer op he!

Geronimo schreef op 11-12-2017

Wat een walgelijke reacties. Had van jouw toch wel wat meer empathie verwacht Han. Voor de (klein)kinderen van Mitis hoop ik het niet, maar wil hem wel eens horen mauwen, mocht een van hen in de WAO belanden. Tenminste als het er dan nog is, aangezien het wat hem betreft wel een keer ophoudt.

Mitis schreef op 11-12-2017

Idd Geronimo, het houdt in de toekomst van zelf op. Fijn dat je dat ook ziet. Als NL de rest van het aardgas net als vroeger de kolen in de grond laat zitten, zul je zien dat het allemaal wat minder moet, of verwacht je steun uit het Oostblok, Griekenland of Frankrijk (-; .

Wat ben ik toch een tut! schreef op 11-12-2017

Je kiest zelf niet waar je wiegje staat; in een gezin met rijke/hoogopgeleide/gezonde ouders heb je als kind veel meer kansen om hogerop te komen: je krijgt betere opvoeding, voeding, betere medische hulp, je leert gedrag/manieren dat past in hogere kringen, er is geld voor huiswerkbegeleiding, kinderen van hoogopgeleide, rijke ouders krijgen meer aandacht van leerkrachten, ouders zijn mondiger (en eisen na Cito-toets b.v. atheneum i.p.v. vmbo, en met behulp van dure bijlessen gaat dat ook wel lukken) woont in betere buurten en krijgt dus vrienden die ook zelfde soort ouders hebben. Door de juiste manieren, gedragscode’s, taalgebruik, krijgen deze afgestudeerden betere banen. Dit komt ook door kruiwagens, kennissen/vrienden/ familie van de studenten zijn vaak artsen, directeuren etc. die betere connectie’s hebben. Dus ook bij sollicitatie’s hebben je met de juiste manieren, gedrag, taalgebruik meer kans dan iemand uit normaal gezin, terwijl de capaciteiten gelijk zijn.

Han schreef op 11-12-2017

Geronimo. Je hebt het alleen over WAO,ers. Wat denk je van al die kansparels die niet willen werken, terwijl er een tekort aan personeel is. Moeten diegene die het beter hebben deze ook onderhouden? Wat mij daarin stoort, ze lopen allemaal met een te dure telefoon, tablet en merk joggingpak. En ondertussen hun handjes ophouden.

Jos schreef op 11-12-2017

Tut hoezo betere medische hulp lol??

Han schreef op 11-12-2017

Tut, ben het niet helemaal met je eens. Eigen inzet is ook belangrijk om iets te bereiken. Waar een wil is is een weg. Betreft de woordkeuze in een rijk gezin heb je wel gelijk. Betreft betere medische hulp, mag je me even uitleggen als je wilt. Volgens mij zijn we allemaal verzekerd. En hebben allemaal een eigen risico. De een hoger dan de ander. Hiervoor kun je kiezen.

Mitis schreef op 11-12-2017

Tut, veel waar van wat je zegt, maar je vergeet, inzet, studie, werklust en vechten om je doel te bereiken Het ligt niet altijd aan een ander meestal aan jezelf. De prijs van de slapte in opvoeding en het betaald mee lullen van quasi deskundigen zie je perfect in het Nederlandse voetbal. Ik heb in veel corrupte buitenlanden mijn hoofd boven water moeten houden, dan leer je de medemens wel kennen, je wordt er niet vrolijker van, wel harder.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 11-12-2017

@Jos - @Han: Rijke, hoogopgeleiden kunnen behandelingen in buitenlandse ziekenhuizen en dure medicijnen betalen. Er is zoals in alle beroepen verschil in kwaliteit van artsen. Mondige hoogopgeleiden hebben artsen in hun kennissen/buurt/familie die hun doorverwijzen naar medicijnstudievrienden/topspecialisten. Ze worden eerder even tussendoor geholpen en hebben dus geen last van wachtlijsten. Ze matchen elkaar, wanneer advocaat behandeling nodig heeft, kan hij de specialist een volgende keer een wederdienst verlenen. Mondige mensen verzamelen meer informatie over aandoening en laten zich door huisarts niet afschepen met receptje, maar eisen doorverwijzing. Ze kunnen beter communiceren met de arts, als een arts tegenover iemand zit met een vergelijkbaar opleidingsniveau legt hij waarschijnlijk meer uit. Ook vertelt hij mogelijk eerder welke experimentele behandelingen er zijn. Ze krijgen eerder behandelingen die nog niet gangbaar zijn. Als ze zelf met een nieuwe behandeling komen, dan is de arts misschien eerder bereid ze toe te passen.

Mitis schreef op 11-12-2017

Tut zegt: Rijke, hoogopgeleiden kunnen behandelingen in buitenlandse ziekenhuizen en dure medicijnen betalen. Alles wat van ver komt is beter. Ik heb ook in de US gewerkt. Een collega liet zijn kind met foute ziekte overkomen. Eerst financieel uitgekleed, valse hoop, het arme kind stierf. Een arts in de US stuurt je niet weg, ziekte is daar handel met soms een succesje. Je krijgt in Nederland dezelfde behandeling maar hier worden geen extreme kosten gemaakt voor een maandje langer leven als er toch niets meer aan te doen is.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 11-12-2017

@Han, @Mitis: Dat bedoel ik nou, wanneer je van je ouders, buren, vrienden ziet dat ze door inzet iets bereiken, volg je hun voorbeeld en wordt je ook door je omgeving gestimuleerd om hogerop te komen, want je weet dat je inspanning beloond wordt. Kinderen in arme gezinnen zien dat hun ouders al hun energie nodig hebben om de eerste levensbehoeften voor elkaar te krijgen en ‘s avonds uitgeput op de bank hangen, met de gedachte hoe ze de volgende dag weer door moeten komen. Deze ouders hebben vaak minder goede gezondheid, minder goed uiterlijk, mindere afkomst, waardoor ze bij sollicitatie’s vaker worden afgewezen.

William S. Burroughs schreef op 11-12-2017

Aan Han. Waarom moeten de rijken meer belasting betalen dan de armen? Omdat dat verhoudingsgewijs wel zo eerlijk is. Prettige dag.

Geronimo schreef op 12-12-2017

@Han en Mitis, hier, kunnen jullie het zelf lezen in jullie rechtse lijf.. o sorry dagblad. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1419943/kloof-in-nederland-verdiept-zich

Mitis schreef op 12-12-2017

@ Geronimo, voor mij geen nieuws, het is helaas waar. De welvaart daalt al een paar jaar en wordt met trucs zoals het verhogen van belastingen en verlagen van de pensioenleeftijd in stand gehouden. Ook van de komende beloofde belastingverlaging ga jij echt niets merken. Op is op!

Mitis schreef op 12-12-2017

Ff te snel getypt zie ik nu, met moet natuurlijk verhogen van de pensioenleeftijd zijn!

Wat ben ik toch een tut! schreef op 12-12-2017

“Waarom moet ik belasting betalen?” Om te voorkomen dat er een te groot verschil tussen arm en rijk komt. Deze uitersten zie je in andere werelddelen sloppenwijken en ommuurde “reservaten” waar de hele rijken in villa’s wonen met constante gewapende beveiliging om zich heen. Door het neo-liberalisme (als jij je best maar doet, kun je alles worden wat je maar wilt) wordt de kloof tussen arm en rijk steeds groter, de armen worden steeds armer en de rijken steeds rijker. Door het wegvallen van het zuilen-onderwijs (waarbij kinderen een ideologie/religie werd opgedrongen) is het onderwijs steeds meer een wedstrijd geworden, iedereen moet scoren en zorgen zo hoog mogelijk te komen. Dit zie je ook op werkvloer, er wordt verwacht dat jij je tot het uiterste inzet, en zo worden je collega’s concurrenten, want de minst presterende vliegt eruit. Dit is niet bevorderlijk voor samenwerking. In zo’n samenleving ontstaan steeds meer problemen: meer misdaad (dus vollere gevangenissen), uitvallers school, drugsgebruik, echtscheidingen. En er komt toename psychische stoornissen: autisme (introverte mensen die zich terugtrekken, omdat ze niet voldoen aan extravert “ideaalbeeld”), angststoornissen (mensen moeite hebben om aan ideaalbeeld te voldoen) en depressieve stoornissen (mensen die beseffen dat ze “gefaald” hebben omdat ze niet voldoen aan “neoliberaal” ideaalbeeld.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 12-12-2017

Wat betreft meer drugsgebruik bedoel ik ook de hoogopgeleiden die met alcohol zichzelf kalmeren of amfetaminen (ritalin) om meer te kunnen presteren.

Han schreef op 12-12-2017

Tut, dit klink wel heel erg zwaar.

Mitis schreef op 12-12-2017

Klopt Tut, In een bedrijf in de US waar ik tijdelijk gedetacheerd was werd ieder jaar 15 % van de mensen met een minder goede beoordeling ontslagen. Aangezien wij een vazal staat van de US zijn kun je er op wachten dat het hier ook wordt ingevoerd.

Uw reactie

Naam:
Bericht: