Hulzense Boys zet goede reeks voort met overwinning op ASC’62

Datum: 04-12-2017

20.56 uur - Op de laatste zaterdag dat de goedheiligman nog in ons land is speelde Hulzense Boys de thuiswedstrijd tegen ASC’62. Een ploeg die vooraf evenveel verliespunten had als de roodhemden, maar 3 punten minder had doordat ze nog een wedstrijd moeten inhalen.

De eerste minuten van de wedstrijd waren voor Hulzense Boys. Het zocht de aanval en drong ASC’62 terug. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong. Na een aanval over meerdere schijven werd Marco ten Bolscher de diepte ingestuurd. Aangekomen bij de bal gaf hij deze direct strak voor op Machiel van Keulen. Deze kwam goed voor zijn man en wist de bal hard langs de doelman te koppen, 1-0.

Wie vervolgens dacht dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden had het mis. ASC’62 liet zich niet van de wijs brengen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het was ook dichtbij. Een schot werd in eerste instantie gekeerd door doelman Patrick Loohuis, maar kwam vervolgens voor de voeten van een andere ASC’er. Enkele teamgenoten van hem staken de handen al in de lucht, maar met een katachtige reflex wist Patrick ook deze rebound uit zijn doel te ranselen. Toch moest Patrick zich enkele minuten voor rust gewonnen geven. Een aanval over de rechterflank werd door Chiel Pasman hoog in het doel geschoten, 1-1.

Trainer Bram Freie was duidelijk niet tevreden met het vertoonde spel en in de rust ging de ploeg iets anders spelen. Dit pakte goed uit, want Hulzense Boys kwam beter uit de kleedkamer. In een aanval van de Dalfsenaren werd de bal onderschept door Jorg Roetgerink. Met een strakke steekbal zette hij vervolgens Marco ten Bolscher alleen voor de keeper. Deze maakte geen fout en schoof de bal beheerst in de hoek 2-1.

Niet veel later leek de wedstrijd beslist. Sebastiaan te Wierik kreeg in een vlot lopende aanval de bal aan de rechterkant van het veld. Met een strak schot in de korte hoek versloeg hij vervolgens de doelman en zo werd het 3-1. Toch werd het even later nog spannend, want aanvaller Werner Snel kreeg namens ASC iets teveel ruimte en schoot de bal in de korte hoek, 3-2.

Toch werd deze spanning door Hulzense Boys snel de kop ingedrukt. Een minuut na de aansluitingstreffen bracht een prima aanval de bal voor de voeten van Marco ten Bolscher. Hij schoot direct op doel en de bal verdween onhoudbaar in de verre hoek, 4-2. Tien minuten voor tijd werd de voorsprong van Hulzense Boys nog groter. Goed druk zetten van Hulzense Boys bracht de bal voor de voeten van Danny Schoenmaker die deze meegaf aan Machiel van Keulen. Met een harde pegel schoot Machiel de bal met zijn linkerbeen fraai en hoog tegen de touwen, 5-2.

Daarmee was de wedstrijd beslist. Wat later had Hulzense Boys de voorsprong nog verder kunnen vergroten, maar na een teruggetrokken bal van Jasper de Jong werd het schot van Machiel van Keulen net voor de lijn geblokkeerd. Direct daarna was het aan de andere kant wel raak. Na een aanval kwam de bal voor de voeten van Mees Bartels en hij bracht met een beheerst schot de 5-3 op het scorebord. Dit was ook de eindstand, want na enkele minuten blessuretijd floot de prima leidende scheidsrechter Pouls voor het einde.

Nadat Hulzense Boys vorige week SVI versloeg, in de beker eersteklasser KHC uitschakelde na strafschoppen, nu dus opnieuw een overwinning. De ploeg is inmiddels opgeklommen naar de middenmoot van de tweede klasse en is bezig aan een prima serie. Laten we hopen dat de ploeg deze serie voort kan zetten. Te beginnen volgende week in de lastige uitwedstrijd tegen Enter Vooruit. De wedstrijd in Enter, op sportpark De Werf, begint om 14.30 uur.