De Zweef krijgt te weinig

Datum: 03-12-2017

23.07 uur - Het is misschien een cliché, maar de wedstrijd van De Zweef tegen Longa had twee gezichten. In de eerste helft voetbalden de blauwwitten een prima pot en kamen verdiend met 0-1 voor. Na rust was vooral het vertrek van aanvoerder Sven Dikkers (blessure) aanleiding tot problemen.

De Zweef raakte de controle helemaal kwijt, gaf de wedstrijd uit handen en liet de thuisploeg twee keer scoren. met een beetje geluk had het nog gelijk kunnen worden, maar aan de andere kant had Longa ook kansen om de voorsprong te vergroten. Op basis van de hele wedstrijd was 2-2 een terechte stand geweest. Nu was het de koploper die met 2-1 aan het langste eind trok.

Zoals gezegd: De Zweef begon goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. Longa kreeg geen moment de kans in het spel te komen. Telkens stond een Zwever klaar om de bal terug te veroveren en aan te vallen. In de 21e minuut viel de terecht voorsprong. Een vrije trap van Jacco ten Hove bereikte Sven Dikkers bij de tweede paal. De Longa-keeper bracht in eerste instantie redding, in de rebound was Sven eerder bij de bal en tikte de 0-1 binnen.

Pas daarna kreeg Longa iets meer grip. Via snelle uitvallen over de vleugels en door het midden probeerde de ploeg de gelijkmaker te forceren. Vijf minuten na de Zweefgoal lukte dat bijna. In een break-out werd keeper Dennie Hoogenkamp gepasseerd, maar schoot Boris Vermeulen met een strakke sliding de bal van de doellijn, terwijl alles wat Longa was, al stond te juichen. Tot aan de rust ging de strijd gelijk op, waarbij Longa iets gevaarlijker was voor het doel en Dennie Hoogenkamp een paar keer goed redde. Bij rust was de stand nog steeds 0-1.
Na de aftrap probeerde Longa uiteraard de stand gelijk te trekken, maar De Zweef kon weerstand bieden aan de oranje-aanvallen. De ploeg haalde bakzeil vanaf het moment dat Scven Dikkers geblesseerd uitviel. Voor hem kwam Jesper Krukkert. Later maakte Marco ten Dam nog plaats voor Nick Snellink. Dat kon de naderende nederlaag niet voorkomen. Met nog een kwartier te gaan stelde Longa in twee minuten orde op zaken. Dat gebeurde twee keer vanuit een standaard-situatie. de eerste as een vrije trap die bij de tweede paal ongehinderd kon worden ingekopt. De tweede was een corner die ook bij de twee paal ingekopt werd.

Toen was het over en uit. De Zweef probeerde het nog. Kreeg vlak voor tijd nog een mooie kans op de verdiende gelijkmaker. De voor Thomas Vermeulen ingevallen Joey Knobben kon nog een paar keer z'n hoofd tegen de bal zetten, maar dat leverde geen goals op. Daar stond tegenover dat Longa de ontstane ruimte achterin goed benutte en met een beetje geluk de 3-1 nog had kunnen scoren. De Zweef verliet Lichtenvoorde met gele kaarten voor Tom Heuver, Boris en Thomas Vermeulen.