Turntoernooi grandioos succes voor turnsters Fysion Nijverdal!

Datum: 27-11-2017

20.58 uur - Zaterdag 25 november en zondag 26 november stond geheel in het teken van het Turnschool Rijssen turntoernooi te Hellendoorn. Maar liefst 27 turnsters deden dit weekend mee van de A-Selectie en Voorselectie van G.V. Fysion Nijverdal. Al met wel werd het een medailleregen voor Fysion en waren er grote complimenten voor onze turnsters.

 
Zaterdag stonden om 08.00 uur de instappers (8-9 jaar) D1 al weer te popelen om te beginnen. Elise Roelofs, Loes Nijendijk en Loïs Knobben turnden alle drie een fantastische wedstrijd met ontzettend stabiele oefeningen op elk toestel. Vooral op vloer werden bijzonder hoge scores behaald door ontzettend strak en mooi werken. Een zilveren medaille was er voor Loes Nijendijk en een gedeelde derde plek voor Elise Roelofs en Loïs Knobben. Een goed begin van het weekend!
In ronde 2 waren maar liefst 7 turnsters aan de beurt. Sanne Hartkamp turnde in de categorie pupil 1 (9-10 jaar) D1 in baan 1. In baan 2 waren de pre-instappers (6-7 jaar) D2 aan de beurt: Elin Schuurman, Linde Vliek, Norah Steggink, Sterre Pots, Lenthe Oude Luttikhuis en Lynn van Tongeren. Voor de pre-instappers een enorme ervaring, de allereerste grote wedstrijd van deze jonge meiden en wat hebben ze het goed gedaan! Vooral op vloer was te zien dat de meiden enorm hard en netjes hebben gewerkt, we kregen dikke complimenten van onze voorzitter Edwin Hartgers. Elin werd 2e en Linde 3e. Maar alle pre-instappers hadden het zo goed gedaan dat zij ook een grote medaille naar huis mochten! Sanne turnde de wedstrijd van haar leven! Geen foutje was er te bespeuren en wat een uitstraling liet ze zien, met ruim een punt verschil een dik verdiende gouden medaille voor haar.
In ronde 3 waren de jeugd 2 (12-13 jaar) divisie 4 aan de beurt en turnden Silje Willigenburg, Malin Blaauwgeers en Zoë Schippers. Verbeterpunten van de clubteamwedstrijd van 2 weken geleden werden direct meegenomen en de meiden stonden alle 3 hen “overslag-salto” op vloer, wauw! Ook de overige 3 toestellen werden fantastisch geturnd zonder grote fouten. Het resulteerde in een compleet Fysion podium waarbij Zoë het hoogste podium mocht betreden, Silje daarop volgde met maar 0,250 verschil en Malin het podium afmaakte met een bronzen plak. In dezelfde baan als onze jeugd 2 turnde ook Lieke Pekkeriet jeugd 1 (11-12 jaar) N4. Lieke maakt dit seizoen haar debuut in de 3e divisie en turnde uitmuntend en erg stabiel. Lieke bleek op de 10 centimeter dunne balk staan en dit resulteerde in een mooie 5e plek voor Lieke! Helaas moesten we in deze categorie Tyra Lorkeers missen, zij kampt met een zware knie blessure en moet helaas dit wedstrijdseizoen aan haar voorbij laten gaan.
Eveneens in deze wedstrijd turnde Esther Versteeg bij de pupillen 2 (10-11 jaar) D1. Esther turnde een hele mooie wedstrijd en liet voor het eerst haar arabier flickflack op vloer zien, wat heeft ze hier hard voor gewerkt! Esther kwam helaas net wat te kort voor het podium en werd erg knap 4e!
Door naar de een na laatste ronde, hierbij turnden onze junioren (13-14 jaar) en senioren (15 jaar en ouder) divisie 4. Bij de junioren moesten we helaas Chazia Bartels missen die ziek werd in de nacht voor de wedstrijd, wat balen! Indy Rekers en Shanna Jansen turnden volledig naar kunnen. Maar die balk.. wat maakt of breekt dat een wedstrijd. Helaas zijn Shanna en balk (nog) niet echt vriendjes en oh wat gunnen we haar een foutloze balkoefening.. Indy turnde op balk alsof die een meter breed was.. met een 11.750 de hoogste score van de categorie! Shanna werd keurig 9e en Indy pakte met een punt verschil op nummer 2 een dikke gouden plak!
De senioren begonnen hun wedstrijd op brug, normaal een van de betere toestellen, helaas werden er een beetje “gekke” foutjes gemaakt door Marijn Piksen en Maura Velding. Emma Jansen turnde juist een onwijs strakke brugoefening en werd met 11.200 1e op dit toestel. De overige 3 toestellen hebben de meiden zich enorm goed herpakt en gestraald. Nieuwe onderdelen, strakke oefeningen en een fantastische uitstraling. Marijn maakte vandaag haar debuut met een meerkamp turnen na een jaar lang blessureleed en ze werd 10e van de 30 turnsters! Maura eindigde op een keurige 5e plek en een zilveren medaille was er voor Emma na een nagenoeg foutloze wedstrijd! Frederiek Rouwenhorst moesten we helaas nog missen bij onze senioren, onlangs is zij geopereerd en was helaas nog niet voldoende hersteld om mee te kunnen doen.
Onderhand was het al bijna 18.30 uur en Tara Landman (jeugd 2 divisie 3) mocht haar wedstrijd nog gaan turnen. Tara begon fantastisch op sprong met en met 11.750 bleek dit de hoogste score te worden van haar categorie. Op brug een klein foutje maar met foutloze oefeningen op balk en vloer maakte ze de wedstrijd grandioos af! Een dik verdiende 3e plek en alweer de 16e medaille voor Fysion, wow!
Na een lange zaterdag stonden de trainers weer fris en fruitig om 08.00 uur in de zaal. Vandaag opnieuw 6 turnsters onder de vlag van Fysion. In ronde 1 mochten Indy Meijerink (instap N3) en Karit Lorkeers (pupil 1 N2) turnen. Indy mocht vorige week tijdens de plaatsingswedstrijd al een keertje van het podium proeven en dat lukte haar vandaag weer! Indy liet vooral zien heel erg aan haar netheid te hebben gewerkt en zelfs met een foutje op balk en vloer mocht ze met 1,5 punt verschil van de nummer 2 een gouden medaille in ontvangst nemen! In de andere baan turnde Karit volledig naar kunnen en liet enorme vooruitgang zien ten opzichte van vorig jaar met enorm veel nieuwe elementen. De concurrentie was enorm sterk en Karit is op een keurige 12e plek geëindigd!
Ronde 2 was de laatste ronde met Fysion turnsters. In baan 1 onze pupillen 2 N3 Demi Roosendaal en Jasmijn Eertink. Beide turnsters begonnen zeer sterk op brug en konden dit de hele wedstrijd doorzetten met een 1e (Jasmijn) en 3e (Demi) plek op dit toestel. Demi moest helaas de balk een keertje te vroeg verlaten waar Jasmijn een moeilijke maar oh zo mooie balkoefening turnde. Demi eindigde op een keurige 9e plek en Jasmijn mocht na een volledig foutloze wedstrijd met opnieuw een punt verschil het goud in ontvangst nemen!
Lise Rutgers en Iris Volkers (Jeugd 1 N3) turnden in de andere baan. Voor het eerst dat Fysion in dit hoge niveau meedoet en wat hebben de meiden het goed gedaan. Er zijn nog wel wat leerpunten voor volgende week maar wat hebben ze veel progressie laten zien. Iris scheurde 4 weken geleden nog heel ongelukkig haar enkelbanden in maar kon toch (gedeeltelijk aangepast) alle toestellen meedoen vandaag! Vooral op sprong werden prachtige sprongen gemaakt, een 2e plek hier voor Lise. Lise eindigde op een keurige 10e plek en Iris volgende met een 11e plek. 

Na 17 uur in de gymzaal te hebben gestaan en 18 medailles verder was het een lang weekend voor alle trainsters, maar oh wat zijn we trots op alle meiden. Alle turnsters hebben laten zien dat ze helemaal klaar zijn voor het komende seizoen! Teamwork makes the dream work!
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: