Hoogland VR1 - De Zweef VR1 (0-1)

Datum: 27-11-2017

8.31 uur - Vandaag weer een uitwedstrijd op het programma, dit keer naar Hoogland. Om 14.30 werd er afgetrapt waarna De Zweef goed begon met enkele kansen. Toch sloop na enige tijd in de eerste helft de slordigheid in het spel. De Zweef was minder attent en leden slordig balverlies.

Gelukkig duurde deze fase niet lang en kregen men een goede kans op de 0-1.
De bal stuiterde tussen de verdediging van Hoogland door en Sharon Wieldraayer reageerde attent. Ze kon de bal meenemen richting de keeper. Helaas schoot ze de bal op de keeper en bleef het 0-0. Langzaam aan begon De Zweef weer kansen te creëren. Met name vanuit de corners kwam veel gevaar. Helaas resulteerde dit niet in een goal en dus een ruststand van 0-0.

De Zweef begon na de rust opnieuw scherp en hadden via de zijkanten een paar keer een mooie aanval. Mijke Voskus kwam een keer goed mee op vanaf de linkerkant.
Kort daarna viel de 0-1. Een goede uittrap van Dunya Durmaz kwam terecht bij Sharon Wieldraayer, zij kon de bal verlengen naar Kim Praas. Zoals we Kim Praas kennen kwam ze snel over de rechterkant en gaf een goede bal op Sharon. Sharon schoot de bal vanaf de 16 meter goed in, 0-1!
Na de 0-1 raakte De Zweef de grip op de wedstrijd kwijt, opnieuw slordig in balbezit waardoor dit keer Hoogland veel kansen kreeg.
Een spannende slotfase van de wedstrijd volgde. Hoogland bleef druk zetten en had zelfs nog kans om de 1-1 te scoren. Een schot van de spits ging maar net naast.

Gelukkig wisten de dames van de Zweef wat ze moesten doen en er werd met elkaar hard gevochten om de 3 punten mee te nemen naar Nijverdal.
Weer 3 punten er bij en weer een plekje omhoog op de ranglijst.

Volgende week weer een thuiswedstrijd om 12.00 tegen de nummer 2: Maarssen VR1.