Hulzense Boys wint weer en verslaat SVI

Datum: 27-11-2017

08:28 uur - Op de koude zaterdag 25 november moest het eerste elftal van Hulzense Boys de uitwedstrijd tegen SVI afwerken. Bij de bookmakers was er vooraf geen duidelijke favoriet. Het verschil in punten bedroeg vooraf 2, in het voordeel van de roodhemden. SVI had echter een wedstrijd minder gespeeld. Een echte zespunten-wedstrijd dus.

In de eerste fase van de wedstrijd leek de kou en het slechte veld toch invloed te hebben op de mannen uit Hulsen. Het was SVI dat vanaf het begin van de wedstrijd de regie had en met gevarieerd aanvalsspel Hulzense Boys onder druk zette. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor de ploeg uit Hulsen. Een vrije trap werd gevaarlijk ingebracht, maar Devin Poorterman kopte het lederen speeltuig over de aluminium dwarsligger. Toch was SVI beter en na enkele waarschuwingen was het na twintig minuten spelen dan toch raak. Balverlies aan de zijde van Hulzense Boys bracht de bal in de voeten van een SVI-speler. Deze gaf de bal op de rappe aanvaller Kuhlmann, die met een schuiver doelman Loohuis kansloos liet, 1-0. In de tien minuten daarna bleef SVI de betere ploeg. Het won bijna alle tweede ballen en was een stuk feller. Gelukkig voor Hulzense Boys werden enkele mogelijkheden gemist.

Wel was het zo dat Hulzense Boys na ongeveer een half uur spelen wat beter in de wedstrijd kwam. De duels werden vaker gewonnen en de bal bleef langer in bezit. Een aanval over de linkerkant bracht de bal bij Danny Schoenmaker. Zijn voorzet kwam in twee instanties voor de voeten van Marco ten Bolscher die met zijn rechter toesloeg, 1-1. Een paar minuten later werd de stand op het niet-werkende scorebord opnieuw gewijzigd. Een duel op het middenveld werd door Sander Kamphuis gewonnen en met een mini-omhaal stuurde hij Machiel van Keulen weg. Machiel bedacht zicht vervolgens niet en schoot de bal keihard via de binnenkant van de paal binnen, 1-2.

Een stand die op dat moment geen recht gaf aan het wedstrijdbeeld, maar niemand die daar bij Hulzense Boys om maalde. Het gekke is dat Hulzense Boys de wedstrijd op slag van rust al bijna beslist had. Met een goede diepe bal stuurde Thomas Schottert middenvelder Sander Kamphuis diep. Sander behield het overzicht en legde de bal terug op Marco ten Bolscher. Deze schoot de bal echter net over, waardoor beide ploegen met een 1-2 stand gingen rusten.

In de rust gaf trainer Bram Freie nog maar eens aan dat Hulzense Boys van geluk mocht spreken dat het met 1-2 voorstond, want het had dat niet verdiend. Toch had de jonge ploeg zichzelf in de wedstrijd geknokt. De tweede helft moest beter en vanaf de eerste minuut liet men zien dat de woorden niet aan dovemans oren besteed waren. Hulzense Boys zocht de aanval en ging op jacht naar de 1-3. Deze kwam er uiteindelijk ook. Een voorzet van de rechterkant werd door Machiel van Keulen binnengetikt. De grensrechter van SVI vlagde wel, maar de uitstekend leidende scheidsrechter van Koolwijk stond prima op lijn en keurde de treffer dan ook terecht toe. In de fase daarna probeerde SVI enerzijds de aansluitingstreffer te zoeken en Hulzense Boys anderzijds de definitieve nekslag uit delen. De grootste kansen waren voor boys uit Hulsen. Allereerst had Machiel van Keulen een prima voorzet op de inlopende Jasper de Jong, maar Jasper schoot de bal net over. Wat later was er een fraaie aanval die leidde tot een kans van Danny Schoenmaker. Marco ten Bolscher liet een inspeelbal vallen op Tim van der Zande die met een steekbal Danny alleen richting de doelman stuurde. Het schot van Danny kon echter knap gekeerd worden door de doelman van SVI. Zijn ploeg probeerde het wel, maar veel verder dan schoten uit de tweede lijn kwam het niet. Zo eindigde de wedstrijd in Ittersum in een 1-3 overwinning voor Hulzense Boys.

De ploeg was zoals gezegd in de eerste helft de mindere, maar in de tweede helft was het wel de bovenliggende partij. In de komende wedstrijd zal het echter vanaf het begin er moeten staan, anders kan de wedstrijd al voor rust in het nadeel beslist zijn. Dat het zich deze wedstrijd terug knokte in de wedstrijd is een compliment voor de weerbaarheid van de jonge ploeg.

Door de overwinning is Hulzense Boys gestegen naar de negende plek op de ranglijst en staat het in de brede middenmoot. Volgende week speelt de ploeg thuis tegen ASC’62 uit Dalfsen. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 14:30.
Aankomende dinsdag speelt Hulzense Boys ook een wedstrijd. Het betreft het bekerduel tegen KHC uit Kampen. De wedstrijd op sportpark De Venen in Kampen begint om 20:00. Supporters kunnen gratis met het elftal meereizen in de bus. Supporters die mee willen met de bus moeten om 17:40 aanwezig zijn, dus bus vertrekt om 17:45 vanaf sportpark Smidserve.