Nieuws van Damclub Nijverdal

Datum: 26-11-2017

10.04 uur - In de vijfde ronde van de nationale damcompetitie kwam Harderwijk op bezoek bij de Damclub Nijverdal. Het Nijverdalse keurkorps kwam niet helemaal op volle sterkte achter de borden, want opnieuw moest teamleider Harrie Hoonhorst een beroep doen op invaller Ronald Sempel. 

 
 
De Nijverdallers namen al vroeg een ruime voorsprong via overwinningen van Artem Ivanov en Gerrit Boom. De Oekraïner plaatste zijn tegenstander in het middenspel voor zulke grote problemen, dat deze het spoor bijster raakte en pardoes een schijf weggaf. Gerrit Boom omsingelde het centrum van zijn tegenstander en zag dit allengs beknelder raken. Even later kon hij beide punten voor zijn team laten bijschrijven.
 
Aan het eerste bord ging het moeizaam voor Billl Neven. Hij kreeg weinig grip op de stelling en laveerde vervolgens behendig naar een puntendeling.
De eerste tegenslag voor de Nijverdallers kwam op het bord bij de dit seizoen matig acterende Ronny Koop. Na een afwikkeling in het middenspel kwam hij wat minder te staan en was daarvan zo in de war dat hij in een slecht eindspel terecht kwam en verloor.
 
Rinus Morsink speelde tegen de Harderwijkse kopman en consolideerde de voorsprong met een gelijkwaardige remise. Hetzelfde resultaat boekte ook Harrie Hoonhorst, zij het met aanmerkelijk meer moeite. 
Na nog een puntendeling, dit keer van Michel Koop die zijn aanvalsstand zag verzanden, ging het plotseling helemaal mis voor de DC Nijverdal. Eerst liet Herman Damman zijn voordelige stand volledig omslaan nadat hij zijn dam had laten afvangen. Het eindspel wist hij vervolgens niet meer te redden, zodat Harderwijk langszij kwam. Toen ook nog Ronald Sempel gehaast door tijdnood diverse keren misgreep en in een gelijkwaardige stand de tijd overschreed, was het pleit beslecht. 
 
Rienk van Marle, als laatste nog bezig, kon geen vuist meer maken en moest machteloos de remise toestaan, waarmee de eindstand op 9 – 11 bepaald werd.
Weer verlies dus voor de Nijverdalse dammers, zodat deze competitie in het teken van lijfsbehoud lijkt te komen staan.
 
De gedetailleerde uitslag luidt als volgt:
 
DC Nijverdal   -   DC Harderwijk   9 - 11
  
1.    Bill Neven  -  R. Wuestman  1 - 1    
2.   Rienk van Marle  -  J. v.d. Star  1 - 1   
3.   Ronald Sempel – A. Ekelschot 0 - 2    
4.   Michel Koop    -  C. de Jong   1 - 1    
5.   Artem Ivanov  -  J.H. Kok   2 - 0    
6.   Rinus Morsink   -  N. Kuijvenhoven  1 - 1    
7.   Ronny Koop -  J.W. Hoeve 0 - 2    
8.   Gerrit Boom  -   R. Schaafsma  2 - 0    
9.   Herman Damman -  F, Elgersma  0 - 2    
10. Harrie Hoonhorst  - E. v. Hattem  1 - 1 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: