Dames 1 ZPC Het Ravijn verliest in Leiden van ZVL; Heren 1 verliest eerste competitiewedstrijd bij de Zijl.

Datum: 20-11-2017

17:02 uur - Zaterdag 18 november stond er zowel voor de Ravijndames als ook de Ravijnheren in Leiden een uitwedstrijd op het programma. De dames moesten voor de competitie aantreden tegen ZVL en de heren kregen te maken met een wedstrijd tegen De Zijl. De waterpolodames verloren nipt met 11-10. De waterpoloheren verloren hun eerste competitiewedstrijd met 12-10. De heren verliezen daardoor hun koppositie op de ranglijst.

 

 

De waterpolodames waren ondanks het nipte verlies in Leiden, tevreden over de gespeelde wedstrijd. Woordvoerster Jolien van Brouwershaven: “We hebben met z’n allen keihard geknokt. We hebben als team hard voor elkaar gewerkt. Het was soms nog wat wisselvallig, waardoor we kleine foutjes maakten die ZVL meteen afstrafte. Karlijn Brouwer keepte een hele goede wedstrijd.  We hebben met deze wedstrijd laten zien dat we ook een ploeg als ZVL het erg moeilijk kunnen maken. ZVL staat namelijk ongeslagen bovenaan. Ondanks het verlies geeft deze wedstrijd wel vertrouwen richting de kwartfinale beker, die wordt gespeeld van 8-10 december. We zullen ons de komende weken hierop gaan voorbereiden.”

 

De waterpoloheren verloren hun eerste competitie wedstrijd en staken hun hand hiervoor in eigen boezem. Aanvoerder Lars Gottemaker: “Door een slechte tweede periode moesten we de hele wedstrijd in de achtervolging. Positief is dat we zijn blijven vechten tot het eind maar helaas net te kort kwamen”.

 

De komende weken ligt de competitie bij de dames in het Eredivisie waterpolo stil ivm onder andere wordleague verplichtingen van de Nederlandse waterpolodames en de Euroleaguewedstrijden van UZSC. Zij komen pas weer in actie in het weekend van 8-10 december. Dan wordt de kwartfinale van de KNZB beker gespeeld. Tegenstander voor de Ravijndames is het Utrechtse UZSC van Gerrit Jan Schothans. De Nijverdallers spelen op vrijdagavond 8 december om 19:30 uur eerst een thuiswedstrijd in het Ravijnbad. Zondagavond 10 december om 19:30 uur volgt de tweede wedstrijd in zwembad De Krommerijn.

 

De Nijverdalse heren wacht zaterdag 25 november al een uitwedstrijd tegen regerend landskampioen UZSC. Deze wedstrijd in zwembad De Krommerijn staat gepland om 20:00 uur. Heren 2 van Het Ravijn speelt die avond om 21:30 uur een ronde in de ManMeer beker competitie tegen het tweede team van UZSC. Kom dus allemaal naar Utrecht. De Ravijnteams kunnen uw steun goed gebruiken.

 

 

Statistieken:

 

Zaterdag 18 november:

Dames:

ZVL - Het Ravijn : 11-10 
Periodestanden:4-2/5-4/8-7/11-10
Doelpunten 
Lieke Klaassen 2x 
Lisanne Zonder 2x 
Jolien van Brouwershaven 2x 
Tessa Stutterheim 2x
Lot Stertefeld 1x
Charlotte Mensink 1x

Heren:

De Zijl-Het Ravijn: 12-10

Periode standen:1-2, 5-4, 8-5, 12-10
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 3x, Laurens Jan Schothans 3x, Samuel Balaz, Sander Veltkamp, Bas ter Brake en Rob Gottemaker allen 1x.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: