Verslag Vrouwen de Zweef tegen Blokkers

Datum: 20-11-2017

14.17 uur - De Zweef begon de wedstrijd redelijk goed. Iedereen was gefocust en de dames van de Zweef hadden allemaal het idee, in deze wedstrijd kunnen we punten pakken! De Zweef creëerde goede kansen en was erg gefocust op de buitenspelval. Dit ging keer op keer erg goed en de Blokkers bleven er in trappen.

Toch kwamen ze er ook een aantal keren door, maar gelukkig waren de dames van de Zweef snel in de omschakeling en kon de verdediging of keepster Dunya Durmaz de bal onderscheppen.

Na 10 minuten spelen, had Kim Praas een goeie aanval opgezet, speelde de bal opzij en Sharon Wieldraaijer schoot hem net naast. Hierna waren er over en weer goede en minder goede momenten.
In de 40e minuut dan eindelijk een doelpunt ….Sharon Wieldraaijer, 1-0. Voorzet van Kim, waar Sharon goed wegdraaide en goed inschoot! Vlak hierna nog 2 afstandsschoten van de Zwevers, helaas net mis. RUST 1-0

2e helft, met goede moed de wedstrijd weer in! Ook de tegenstander had waarschijnlijk een goed gesprek gehad in de kleedkamer, want zij gingen vanaf de aftrap er ook 100% voor!
De Zweef bleef scherp op de buitenspelmomenten! Toch ging De Zweef meer en meer onrustig voetballen, zelfs paniekerig waardoor Blokkers er toch af en toe door heen kwamen en het erg spannend werd! De 1-1 kon niet uitblijven….. in de 71e minuut. Op het middenveld werd Kim Praas onderuit gehaald, waar niets mee gedaan werd. Hierdoor kwamen de Blokkers met 3 spelers richting de Zweef keepster Dunya Durmaz en kwam hier een doelpunt uit. Ondanks het tegendoelpunt en het onrustige voetbal van de Zwevers, bleven de dames van de Zweef er voor gaan! De Zwevers speelden merendeels op de helft van de Blokkers en knokten er met zijn allen voor! Toen kwam het moment van de totaal onterechte 1-2. In de 85e minuut. De Blokkers kwamen er door en er werd 100% hands gemaakt in het 16 meter gebied door een speelster van de Blokkers. De scheids reageerde hier echter niet op en de bal vloog de goal in. Felle protesten van De Zweef bleken niet te werken.

De laatste 5 minuten probeerde de Zweef alles op alles toch een gelijkspel te behalen, maar bij het laatste fluitsignaal stond het nog steeds 1-2. Een verloren partij wat echt niet had gehoeven.

Volgende wedstrijd is zondag 26 november UIT tegen Hoogland, aanvang 14.30 uur.