Marieke van Egmond met team Nederlands Kampioen

Datum: 20-11-2017

12:16 uur - Turnster Marieke van Egmond uit Nijverdal is afgelopen weekend Nederlands Kampioen Clubteams 2017 geworden met haar team van Klaverblad TON Almelo. 

 

 

Vorige week begon startte Marieke van Egmond, die normaalgesproken uitkomt bij de dames senior Eredivisie, het turnseizoen met een wedstrijd in Combs la Ville, Frankrijk. De wedstrijd ging over het algemeen goed. Al met al heeft het Nederlands team een goede indruk achtergelaten en bleek dit een mooie opstap naar het NK teams afgelopen zaterdag in Amsterdam. Marieke: “Ik zat zaterdag in een team met vijf meiden van Klaverblad TON Almelo: Sara van Disseldorp, Vera Jonker, Astrid de Zeeuw en Laura de Witt. Drie van de dames mochten op een toestel turnen voor het team. Ik deed alle toestellen.”

 

Marieke startte op Sprong en behaalde 13.400 punten, een goed resultaat. Daarna Brug. “Hier had ik een 12.100 punten. Helaas viel ik 1 keer van de balk met mijn opsprong, maar daarna maakte ik mijn oefening goed af, 11.967 punten!”

 

Daarna werd het spannend. Alleen nog Vloer. “We moesten allemaal een goede oefening draaien, want dan konden we nog een podiumplek pakken. Ik deed een goede oefening en behaalde een score van 12.700! Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 146.484 punten en mocht ons team zich de Nederlands Kampioen Clubteams 2017 noemen.” 

 

Het team werd gecoacht door Frank Louter, Herbert Hoogers en choreografe Chloé van Bavel.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: