Rigtersbleek te sterk voor De zweef

Datum: 20-11-2017

8.18 uur - Daarom De Zweef begon goed aan de wedstrijd. Was goed aan de bal. Sterk en fel in de duels. Dat er een blauwwitte goal zou vallen, lag voor de hand. Die viel. Daarna werd  Rigtersbleek wakker en trok de wedstrijd naar zich toe. Tot de rust kon De Zweef zich handhaven en ging met 0-1 rusten. Na de thee was het Rigtersbleek dat terecht aan het langste eind trok en met de winnende treffer vlak voor tijd de drie punten in de tas kon pakken.

Vanaf de aftrap ging De Zweef flink van leer. Fel in de duels en veel balwinst. Rigtersbleek stak daar povertjes bij af.  In de 26e minuut kon Boris Vermeulen goed inkoppen op een perfecte voorzet van Ruben Hendriks: 0-1.

Rigtersbleek gaf direct een waarschuwing af, want vanaf de aftrap sneden de aanvallers door de Zweefverdediging als er niemand stond. Gelukkig werd niet gescoord. De Blekers trokken de wedstrijd naar zich toe. Kregen meer balbezit en kansen, waarbij de ploeg pech had met schoten net naast en goede reddingen van Dennie Hoogenkamp.

De tweede helft was De Zweef kansloos. Rigtersbleek dicteerde en de blauwwitten konden alleen maar tegen houden. En hadden geluk door schoten die net over gingen en een fabuleuze redding van Dennie waarbij hij een bal nog net met de vingertoppen weg kon tikken.

Daar tegenover stond één kans voor De Zweef waarbij een mislukte voorzet van Ruben Hendriks via het latwerk net niet in het net kwam. Joey Knobben kwam tien minuten na rust voor Jesper Krukkert. Even later kwam Roy ten Dam voor Daniel Tole Emanuel. Twintig minuten na rust kon Rigtersbleek het overwicht omzetten in een goal.

Met nog een kwartier op de klok kreeg Jacco ten Hove geel. Ruben Hendriks maakte plaats voor Marco ten Dam. De Zweef hoopte op een gelijkspel, maar daar had de thuisclub geen zin in. Alle wisselingen konden de Bleek er niet van weerhouden vijf minuten voor tijd de winnende treffer te scoren met een snoeiharde bal van buiten de 16 in de bovenhoek. Even later was er kort na elkaar twee keer geel voor Roy ten Dam, die zo tegen rood aan liep. Jammer.