Zaalcompetitiewedstrijd van NKC’51 tegen Rigtersbleek uit Enschede

Datum: 19-11-2017

14:42 uur - Afgelopen zaterdag stond boor NKC’51 de derby tegen Rigtersbleek weer op het programma. Een wedstrijd die bijna altijd garant staat voor veel spanning en strijd en dit was ook vandaag weer het geval. De thuisclub verloor haar 1e wedstrijd en er stond dan ook de nodige druk op de ploeg om de Nijverdallers te moeten verslaan.

Ook vandaag wisten weer veel Nijverdalse supporters de weg naar de Pathmoshal in Enschede te vinden. In de eerste helft zagen de toeschouwers een gelijkopgaande strijd, via een scoreverloop van 3-3, 5-5 en 7-7 nam NKC’51 2 minuten voor rust een misschien wel beslissende voorsprong van 9-12. Volkomen onnodig gaf de ploeg deze echter weer weg door persoonlijke fouten in de verdediging en zo werd de rust bereikt met een 12-12 stand.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien en kon geen van beide ploegen echt los komen van de ander. Via tussenstanden als 14-14 en 19-19 nam Rigtersbleek zelfs een 23-21 voorsprong.

In de eindfase van de wedstrijd pasten beide coaches nog de nodige tactische wissels toe en de ploeg van Harm Jan Smit knokte zich daarna terug tot 23-23.  Bij die gelijke stand was er bij de Nijverdallers niet de rust om de juiste keuze te maken in de afronding, Rigtersbleek bleek dit beter te kunnen doen en scoorde de winnende treffer, eindstand 24-23.

Vanzelfsprekend was de teleurstelling na afloop groot, want NKC’51 verloor onnodig. Volgende week kan de ploeg zich thuis revancheren. Tegenstander is dan Noviomagum en de aanvangstijd is 18.30 uur.

Wedstrijd: Rigtersbleek 1 - NKC’51 1

Arbitrage: dhr. Beumer

Coach NKC’51: Harm Jan Smit

Eindstand: 24-23