Lucky Volharding

Datum: 18-11-2017

23.23 uur - Vanmiddag de eerste van de 2 derby’s in de gemeente Hellendoorn van de 3e klasse D.  Hellendoorn begon de competitie goed en zakte daarna wat in. Dat wil dus zeggen dat Hellendoorn er alles aan zal doen om weer het juiste pad op te gaan. Voor ons vlaggenschip is het zaak om na de overwinning op ON de ingeslagen koers vast te houden.

Weersomstandigheden: De eerste helft af en toe een fikse bui waardoor het veld er niet beter op werd.

De 11 SVVN spelers:
Michiel Middelesch; Alwin Zigterman; Martijn ter Steege; Delano Papilaya; Richard Hartgers; Chiel Karkdijk; Melvin Morsink; Ahmet Alan; Boyan Reijerink; Melvin Hulsman; Jimmy Scharphof.
Wisselspelers:
Joris Baan; Frank Bolink; Delano Burnama en Matthijs Weijn.

Melvin Morsink is er na een kleine blessure weer bij. En Delano Burnama heeft de schorsing er weer opzitten. Bas Koedijk moest i.v.m. blessure de warming up afbreken. Boyan gaat hem vervangen in de basis.
Scheidsrechter: dhr M.P. Oehl uit Zutphen.
Pupil v.d. week is Bas Kramer die is SVVN JO8-2 voetbalt.
Bas Kramer opent de wedstrijd met een doelpunt.

De wedstrijd begint dus echt. De regen was een tijdje geleden al begonnen. Hellendoorn gaat gelijk in de aanval. Het wordt net geen 0-1. Maar wel een corner die niets oplevert. De wedstrijd komt traag op gang. En golft op en neer. Na een kwartier dringt Hellendoorn iets aan. Er komen vervolgens 3 corners voor Hellendoorn. Hellendoorn is niet naar Groot Lochter gekomen om zich in te graven. Er wordt een beetje rommelig gevoetbald. In de 25e minuut lopen er te veel Hellendoorners vrij bij een vrije schop ruim buiten de 16 meter. Een van die voetballers tikt de bal binnen. 0-1. Helemaal niet tegen de veld verhouding in. Middelesch kan er niets aan doen.
In de 32e minuut  een klein lichtpuntje. Alwin rukt op over rechts en doet de bal naar Boyan, die doorspeelt naar Jimmy. Jimmy kan net niet bij de bal en het kansje is voorbij. SVVN kruipt in de 38e minuut door het oog van de naald als het doel onder vuur wordt genomen. Bij het eerste schot houdt Michiel ons van de 0-2 en de tweede keer wordt de bal weer weggewerkt door de verdediging.  Wat een mazzel voor de Volharding. Wat een droevige wedstrijd. Zeer matig wat SVVN liet zien de 1e helft. De regen is op gaan houden en de 1e helft ook.

Hopen dat de 2e helft beter gaat worden. De geluidsinstallatie heeft het tijdens de 1e helft begeven. Die is meegegaan in de malaise.

De tweede helft begint en het is nog steeds droog. In de 53e minuut gaat de bal over de doellijn. Michiel Middelesch redt nog op een inzet van Hellendoorn. Maar de scheidsrechter ziet dat de bal over de lijn is geweest als die weg wordt gewerkt en het staat 0-2. In de 54e minuut een  afstandsschot op het doel van Hellendoorn. Jimmy er achter. Keeper Hellendoorn redt. Dan  weer een aanval op het Hellendoorn doel. Er wordt op het doel geschoten. Hulsman zou de schutter zijn. Maar Boyan Reijerink is de ware schutter. In de omroeptoren krijgen we het soms niet helemaal mee. SVVN begint weer op te leven. (1-2) Het wordt weer een wedstrijd. In de 57e minuut wordt SVVN een penalty onthouden nadat Morsink tegen de grond werd gewerkt/getrokken. De scheidsrechter denkt er anders over. Opleving in de 72e minuut. Mooie aanval via Chiel Karkdijk. Jimmy schiet maar net voorlangs.
In de 75e minuut komt Frank Bolink er in voor Boyan Reijerink. In de 78e minuut een Bolink moment. Frank loopt de 16 bij Hellendoorn in maar de Hellendoorn keeper maakt er corner van. In de 84 e minuut een mooie aanval weer via Frank, die de bal keurig aan Ahmed Alan geeft. Keurig schot op doel maar keeper tikt de bal over de lat. SVVN zet aan en het wordt weer een corner. Ahmed Alan is nu wel trefzeker. (2-2)   Nu even doorzetten want we moeten nog minimaal 5 minuten. De kansen lijken te keren. SVVN doet het de tweede helft beduidend beter. Prima inzet/wilskracht.

Sensatie op het eind. Bolink begint weer met een mooie aanval. De bal van Bolink gaat richting doel en wordt van richting wordt veranderd door Melvin Hulsman. “Ik weet niet eens meer hoe ik die bal raakte”: zei Melvin Hulsman ons na de wedstrijd. En via binnenkant paal gaat de bal er in. Op het allerlaatste nog een grote kans voor Hellendoorn. Middelesch redt. Keurig gedaan van Michiel.
Conclusie: SVVN wint op conditie en wilskracht op dit zwaar bespeelbare veld. Dit ging de 2e helft wel meespelen. Hellendoorn is kennelijk gewend aan het spelen op kunstgras. Wat een inzet van SVVN  de 2e helft. De wil om te winnen kwam boven drijven bij de Volharding. Maar er moet wel worden toe gegeven dat de eerste helft erg matig was. Het had bij rust gemakkelijk 0-3 kunnen staan. Uit eindelijk had een gelijkspel meer recht gedaan aan de veldverhouding.

Volgende week gaan we met z’n allen naar het Doktersbos voor de volgende plaatselijke  derby tegen DES.