Gehandicapten Platform pleit voor tunnel bij oversteek N35 ter hoogte van Rendac

Datum: 14-11-2017

12.50 uur - Het Gehandicapten Platform pleit voor een tunnel bij de oversteek op de N35 ter hoogte van Rendac en heeft hierover een brief verstuurd naar B&W en gemeenteraaad van de gemeente Hellendoorn.

 
'Op dit moment bent u bezig met het maken van plannen voor de verbetering van de verkeersveiligheid van de N35 tussen Dalzicht en Haarle', zo geven zij in deze brief aan. 'Een van de gevaarlijke punten is de oversteek bij Rendac. Wanneer de vierbaansweg tussen Wierden en Nijverdal is gerealiseerd zal de intensiteit van het verkeer op deze weg nog meer toenemen.
 
Het gebied rond Rendac vormt een knooppunt van verscheidene wandel- en fietsroutes richting Holten, Haarle, Hellendoorn en Ommen. Zo kruist onder ander ook het Pieterpad op dit punt de weg. De (semi) verharde paden zijn ook bijzonder aantrekkelijk voor scootmobielgebruikers en andere recreanten met een lichamelijke beperking. Het kruispunt sluit ook aan bij het Goudzoekerspad wat vanaf Nijverdal loopt via het ravijn naar Haarle en speciaal aangelegd is voor mensen met een beperking.
 
Het Gehandicapten Platform is van mening dat de veiligheid het beste gewaarborgd wordt met het maken van een tunnel onder de N35 door ter hoogte van Rendac in plaats van het aanleggen van een fietsbrug bij Dalzicht. Voor de meeste verkeersdeelnemers met een beperking is de tunnel wel te nemen, maar dat geld niet voor een fietsbrug. Voor plusminus 80% is deze horde te hoog. Een fietsbrug is ook moeilijk te nemen door rolstoelers, rollators en scootmobielen.'
  
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

K-e schreef op 16-11-2017

Gelukkig ben ik niet afhankelijk van dit, maar sluit mij hier heel graag bij aan.

Mitis schreef op 17-11-2017

Natuurlijk! Het kan niet op in dit land...

Han schreef op 18-11-2017

@Mitis. Enkel nog een voorziening als je scheet dwars zit. En dan zijn we compleet.

Uw reactie

Naam:
Bericht: