Politie koopt bouwgrond op ‘t Lochter III in Nijverdal voor bouw politiekantoor

Datum: 14-11-2017

11.38 uur - De politie heeft voor de bouw van het nieuwe centrale regiokantoor voor het basisteam Twente West een terrein van circa 2.700 m2 op bedrijventerrein ‘t Lochter III gekocht. De handtekeningen staan inmiddels onder het koopcontract. De politie kan nu verder met het concreet maken van de bouwplannen.

 
 
Het nieuwe centrale politiekantoor vervangt de huidige politiebureaus in Rijssen- Holten en Nijverdal en het eerder gesloten bureau in Wierden. In het gemeentehuis van Wierden is een politiepost ingericht, datzelfde zal ook op korte termijn in Rijssen gebeuren Het nieuwe kantoor in Nijverdal krijgt deels een andere functie dan de huidige panden: in het nieuwe pand komen naast de baliefunctie, vooral administratieve en ondersteunende diensten. Inwoners die de politie nodig hebben, kunnen terecht in het nieuwe kantoor of op één van de politieposten, maar dat kan ook steeds vaker bij de mensen thuis of op een andere plek.
 
Nieuwe kijk op huisvesting
Politiechef Janny Knol is blij met deze eerste mijlpaal in het nieuwbouwtraject. Ook over de voortgang is ze te spreken. “Niet alleen de politie heeft er belang bij dat we de snelheid in het traject houden. Ook voor inwoners is het belangrijk dat we zo snel mogelijk het nieuwe pand en de politieposten in de andere plaatsen kunnen inrichten. We willen dáár zijn waar de mensen ons nodig hebben en dat is in de wijken en buurten. Daarbij past deze nieuwe kijk op huisvesting”.
 
Centrale plek
Burgemeester Anneke Raven: “Ik ben blij dat het nieuwe politiekantoor zich op ’t Lochter III vestigt; ik ben er ook van overtuigd dat de andere twee gemeenten profijt hebben van deze centrale en goed toegankelijke locatie. De bereikbaarheid wordt in de toekomst alleen maar beter door een vierbaans weg met een ongelijkvloerse op- en afrit bij ’t Lochter.
We werken al jaren goed met elkaar samen en dat verandert niet. Ik vertrouw erop dat de politie voldoende en zichtbaar aanwezig blijft in het gebied en de verbinding zoekt met de mensen.”
 
Planning
De politie verwacht begin 2019 de eerste paal van het nieuwe pand te kunnen slaan en het nieuwe gebouw halverwege 2020 in gebruik te nemen. Het huidige bureau in Nijverdal wordt te koop gezet.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Mannes schreef op 14-11-2017

Op welk deel wan ‘t lochter is dit? Ik zie zelfs een ecoduct.

Gait schreef op 14-11-2017

Geweldige locatie voor een politiebureau met zicht op een kruising waar aso's dagelijks hun medeweggebruikers het leven zuur maken. En de kans om door de berm een asfaltstrook aan te leggen waarover ambulances de mogelijkheid krijgen hun weg te vervolgen over de ventweg ri. Wierden, zodat ze zich niet meer door de spits hoeven te wurgen met alle gevaren van dien. Wel voor de aso's een dikke beweegbare paal in het wegdek natuurlijk!

elle schreef op 15-11-2017

Wat gebeurt er met het oude politiebureau?

Mitis schreef op 15-11-2017

Hier boven staat het volgende: in het nieuwe pand komen naast de baliefunctie, vooral administratieve en ondersteunende diensten. Hiermee is aangetoond dat de werkzaamheden best vanuit het "oude" politiebureau kunnen worden uitgevoerd. Moraal: Wanneer iets vanuit het collectief gefinancierd wordt let met totaal niet op doelmatigheid. Lekker strooien met andermans geld is het devies! Vreemd he WSB dat links geweest is. (jammer voor hen die het echt nodig hebben)

k.e schreef op 15-11-2017

Mitis; dat de overheid graag met collectief geld strooit ben volledig met je eens, maar de rest vind ik een vreemd verhaal.

Jos schreef op 16-11-2017

Wat zal Tut hiervan vinden? Vast niet goed...geld verspilling...politie moet boeven vangen...

William S. Burroughs schreef op 16-11-2017

Aan Mitis. Ik snap niet wat ik met de bouw van een nieuw politiekantoor te maken heb? Uw laatste zinnen doen mij denken aan wijlen Joop den Uil die ooit door Wiegel Sinterklaas werd genoemd. Maar dat haalt het volgens mij niet bij Kerstman Rutte die zich laat chanteren door multinationals als Shell en Unilever wat betreft het afschaffen van de dividend belasting. Over strooien in het buitenland gesproken? Nee links is nog niet geweest links zit gelukkig in de oppositie. Tot zover mijn lichte verbazing bij het zien van mijn prachtige initialen in uw reactie. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 16-11-2017

Tot slot aan Mitis. Ben dol op vlooien afvangen maar ben dan ook zo af en toe een echte primaat. Prettige dag.

William S. Burroughs schreef op 16-11-2017

Joop den Uyl. Foei William! Prettige dag.

Han schreef op 16-11-2017

Sommigen hopen een discussie op gang te zetten WSB. De een gebruikt twee namen, de ander noemt personen die niet aan deze discussie meedoen. Een van deze personen doet beide. En ja, dat is wel heel triest.

Tom schreef op 18-11-2017

Mooie uitval locatie, panden in het centrum brengen waarschijnlijk meer op dan dat dit kost. @gait beter de 4 banen sneller aanleggen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: