SVVN boekt “klasse” winst

Datum: 12-11-2017

9.40 uur - Zaterdagmiddag de inhaalwedstrijd van SVVN tegen de koploper van de 3e klasse D. Eerder dit najaar kon de wedstrijd i.v.m. weersomstandigheden niet doorgaan. Na een plensbui vlak voor de wedstrijd werd het toch nog een aangename koude, maar zonnige voetbal middag bij de Volharding.

Eerst even de 11 SVVN spelers: Michiel Middelesch; Alan Ahmet; Melvin Hulsman; Chiel Karkdijk; Bas Koedijk; Richard Hartgers; Delano  Papilaya; Boyan Reijerink; Jimmy Scharphof; Martijn ter Steege; Alwin Zigterman; wisselspelers: Joris Baan; Frank Bolink; Martijn Schulenburg; Tim Burnama; Matthijs Weijn.
Melvin Morsink moest nog verstek laten gaan omdat hij nog last had van een blessure. Delano Burnama was geschorst i.v.m. de 2 gele kaarten van vorige week.
Scheidsrechter: dhr G. Jansen uit Apeldoorn.
Pupil v.d. week Pien ten Dam. Na een keurig doelpunt van de pupil v.d. week fluit Jansen om 14.34 uur voor de aftrap.

SVVN begint de wedstrijd goed. Kruipt niet in zijn schulp en in de 9eminuut een aanval over rechts. Boyan geeft voor en Bas heeft het voor het intikken. (1-0). De grensrechter van ON probeert nog door voor buitenspel  te vlaggen het doelpunt te voorkomen. Jansen is zeer strikt en wijst naar de middenstip. Wat een begin.
In de 13e minuut. Plotseling en grote kans voor SVVN. Die bal moet er in maar Boyan tikt te zacht en de bal gaat niet in het doel van ON. Wel een vrije trap – genomen door Jimmy Scharphof. Die gaat niet naar wens.

Had ON het vertoonde spel van SVVN niet verwacht ?? Het lijkt er op of ON op de counter gaat spelen. Nare blessure voor ON in 20e minuut. ON Nummer 11 gaat er geblesseerd af en nummer 17 neemt zijn plaats in. In de 23 e minuut een mooie aanval van SVVN. Het zit  Melvin Hulsman niet mee en de aanval levert niets op.
Direct erna een mooie aanval van ON. Ook die levert niets op. Wel een beetje gepruts in de SVVN verdediging vooraf. Het loopt allemaal goed af. Vervolgens weer aan aanval van SVVN. De bal van Jimmy Scharphof belandt op het dak van het ON doel.
Dan een vrije schop voor ON op een beroerde plaats net buiten de 16. Via een corner levert het verder niets op. Het spel golft nu wel meer op en neer. Het blijft oppassen voor beide elftallen. In de 28e minuut een gele kaart voor Melvin Hulsman. In de 30e minuut ook een gele kaart voor ON. Jansen houdt de wedstrijd strak in de hand.
ON zet meer aan. De verdediging van SVVN hapert en ON maakt in de 41e minuut gelijk. Doelpuntenmaker Mustafa Koksu. Keurig doelpunt. 1-1 dus. SVVN moet zich gaan herpakken en weer me hart en ziel gaan voetballen. Daar schortte het in het laatste kwartier een beetje aan. Net als je dit schrijft een corner voor SVVN die op klungelige wijze wordt weggegeven door ON. De bal belandt in het 5 meter gebied van ON. Iedereen probeert de bal te raken maar Hulsman  profiteert van de chaos en op het juiste moment voor de theepauze en scoort voor SVVN (2-1).

In de 48e minuut is er een ON aanval, die verdedigend een beetje ongelukkig verwerkt wordt. ON profiteert er van en de doelpuntenmaker opnieuw Mustafa Koksu (2-2). Het gaat vervolgens weer op en neer en in de 57e minuut een mooi schot van Bas Koedijk in de bovenhoek. De ON keeper redt  prima.
De 2e helft verloopt vervolgens een beetje gezapig. Toch is er over en weer voldoende inzet. Maar dan komt door een keepersfoutje de bal bij ON, dat gelijk gevaarlijk wordt met een schot op doel.  Van rechts. Het wordt ongewild een corner. Het wordt oppassen voor SVVN en we moeten nog 25 minuten. Maar SVVN laat zich de kaas niet van het brood eten en blijft zich inzetten voor een beter resultaat. ON raakt toch wel een beetje gefrustreerd.
Het is de 76e minuut dat die inzet wordt beloond. De onvermoeibare Jimmy Scharphof  ziet zijn inzet helemaal beloond en schuift na een snelle run met de punt van de schoen langs de keeper in het ON doel. Gelukkig een opleving. Want SVVN kakte net weer een beetje in. Maar niet voor lange duur. Hulde aan Jimmy (3-2).
SVVN put moed uit de voorsprong en zet alles op alles om de voorsprong vast te houden. 87e minuut: Vrije bal voor SVVN Buiten de 16. Jimmy lukt het dit keer niet. Nog even volhouden tot de scheids fluit voor het einde. Wie had dat gedacht. Een nederlaag toe brengen aan de koploper.

Conclusie: SVVN heeft een formidabele teamprestatie geleverd. Wat een inzet en wat een werken voor elkaar. Zoals Bart Ester na afloop memoreerde. De trainingsarbeid heeft gezegevierd. Dat ze nog maar vele uren mogen trainen.
Klein minpuntje na het laatste fluitsignaal als een Almelose “Fan” de scheidsrechter belaagt. Door kordaat optreden van onze trainer en grensrechter wordt erger voorkomen. Op naar de volgende week met  opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen Hellendoorn.