Nieuws van Damclub Nijverdal

Datum: 12-11-2017

9.34 uur - Het eerste tiental van de DC Nijverdal stond voor de opgave om in de ontmoeting tegen Damcombinatie Fryslân zich te ontworstelen aan de lage klassering in de Hoofdklasse A van de nationale damcompetitie. Deze uitwedstrijd in het Friese land zou bij een positief resultaat de ploeg kunnen leiden naar een gedegen positie in het midden van de ranglijst.

 
Het begon echter uiterst teleurstellend voor de Nijverdallers, toen teamcaptain Harrie Hoonhorst in een zeer gecompliceerde positie de weg kwijtraakte. Hij nam nog wel een wanhoopscombinatie, maar verloor kansloos. 
Niet veel later deelde ook Ronny Koop in de malaise. Hij overzag een eenvoudige slagzet en moest een hardhandige nederlaag incasseren. 
Met deze 0 – 4 tussenstand op het scorebord consolideerden de Friezen de voorsprong door de Nijverdalse troeven Bill Neven en Gerrit Boom, zij het met enige moeite, op remise te houden.
 
Na een geruisloze puntendeling van Herman Damman volgde er opnieuw een Friese overwinning. Invaller Ronald Sempel nam iets te veel risico. Hij verloor eerst een schijf in het vroege middenspel en even later de partij. 
Pas toen kon Rienk van Marle iets terug doen voor de Nijverdallers. Hij tekende een stijlvolle overwinning aan en bracht de marge terug naar vier. Grootmeester Artem Ivanov bracht vervolgens weer enige hoop in de Nijverdalse harten met alweer een overwinning. 
Rinus Morsink had zich naar een voordelig eindspel gevochten, maar ging nogal slordig met zijn kansen om. Hij moest na de blunder die hem zijn dam kostte zelfs  nog vechten voor de uiteindelijke puntendeling. 
Michel Koop had even daarvoor al een gelijkwaardige remise laten aantekenen, waarmee de eindstand op 11 – 9 in het voordeel van de Friezen werd bepaald. 
 
Daarmee haakt het Nijverdalse team nu al definitief af voor een goede klassering in de Hoofdklasse A en zal het in de komende wedstrijden de negatieve spiraal moeten proberen te doorbreken om uit de gevarenzone te geraken.
 
De gedetailleerde uitslag luidt als volgt:
 
Damcombinatie Fryslân  -  DC Nijverdal  11 – 9
 
T.Kooistra  -  Bill Neven  1 – 1
Gerrit Boom  -  J.de Vries  1 – 1
J. Algra  -  Rienk van Marle 0 – 2
W. Leijenaar - Artem Ivanov 0 – 2
O. Dijkstra - Ronald Sempel   2 – 0
G.Kolk  -  Harrie Hoonhorst 2 – 0
W.Sytsma  -  Michel Koop    1 – 1
E. Heslinga - Herman Damman 1 – 1
B.Hollander -  Rinus Morsink    1 – 1
S.Huitema  -  Ronny Koop    2 - 0
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: