Berghuizen VR1 – De Zweef VR1 (4-0)

Datum: 09-11-2017

12.56 uur - De wedstrijd tussen de zweefvouwen en FC Berghuizen leek gelijk op te gaan. Ondanks  enkele veranderingen in de opstelling begonnen de vrouwen stabiel aan de eerste minuten van de wedstrijd. Vooral op het middenveld waren er enkele verandering doorgevoerd omdat de achterhoede, na lang blessureleed, weer beroep kon doen op 2 speelsters.

Ondanks dat de zweefvrouwen sterk begonnen was dit niet voor lange duur want al vroeg in de wedstrijd komt FC Berghuizen op voorsprong. Een voorzet van rechts kom terecht bij een middenvelder van FC Berghuizen welke helemaal vrij stond. De bal kon er gemakkelijk ingekopt worden. Een cadeautje waarbij de zweefvrouwen  al vroeg in de wedstrijd tegen een 1-0 achterstand aankeken.

Zelf worden er ook twee goede kansen gecreëerd maar deze worden helaas niet benut. Het spel van de zweef oogt wat chaotisch en slap. Er wordt niet strak gedekt, veel duels worden niet echt aangegaan en de linies sluiten niet goed op elkaar aan. Hierdoor vielen er gaten in het spel van de zweefvrouwen waar FC Berghuizen wel raad mee wist. De vrouwen van Berghuizen gingen steviger het duel in en hielden het speltempo hoog, waarop de 2-0 volgde. Met deze stand ging beide teams de rust in.

De zweefvrouwen kwam sterk uit de startblokken en voetbalden de tweede helft voornamelijk op de helft van FC Berghuizen. Door een snellere aansluiting kon er hoger druk gezet worden door de zweefvrouwen wat weer tot balverlies leed bij de tegenstander. Tot een echte scoringskans kwam het echter niet.

Twee wissels werden er in de tweede helft toegepast maar dit gaf helaas niet dat laatste extra zetje. Naarmate de tweede helft breekt het hoge tempo de zweefvrouwen op. FC Berghuizen kwam ook in de tweede helft tot twee doelpunten. Net buiten het 16-meter gebied wordt de bal niet goed weggewerkt waardoor de 3-0 viel. De 4-0 werd gemaakt vanuit een vrijetrap. Deze werd keihard in de kruising geschoten. Er was geen houden aan voor keeper Dunya Durmaz, die wederom een hogere uitslag heeft weten te voorkomen. De zweefvrouwen hadden zelf nog een scoringskans nadat de keeper werd uitgespeeld. Echter wist de laatste vrouwen van FC Berghuizen de bal net van de lijn te halen.

Een wedstrijd waar absoluut meer ingezet had. De vrouwen hebben na 6 wedstrijden 6 punten weten te behalen door 2 maal te winnen en 4 keer te verliezen. Hopelijk weten de zweefvrouwen voor de winterstop nog een aantal wedstrijden te winnen om aan te kunnen sluiten bij de middenmoot.