Particulier initiatief: “Onze dementerende ouderen samen actief??”

Datum: 07-11-2017

08:01 uur - De zussen Carla en Henriette uit Nijverdal starten een actie om geld in te zamelen voor zogenaamde belevenistafel(s), speciaal bedoeld voor dementerende ouderen van de PG afdelingen op Krönnenzommer in Hellendoorn. De moeder van de zussen is jarenlang in verschillende verpleegtehuizen verzorgd. De laatste tijd op Krönnenzommer. Helaas is ze afgelopen zomer overleden. Als dank voor de goede zorg willen zij iets doen voor huidige en toekomstige bewoners van de afdeling Psychogeriatrie (PG).

 

Waarom een belevenistafel?
Uit gesprekken met zorgverleners en vrijwilligers, ontstond het idee voor een belevenistafel. De belevenistafel is een interactieve, verplaatsbare en rolstoelvriendelijke tafel die overal inzetbaar is in verschillende ruimtes. Het belangrijkste kenmerk van de belevenistafel is dat mensen samen aan tafel zitten en gezamenlijk activiteiten uitvoeren. Afhankelijk van de opbrengst van de actie hopen de zussen ook een tafel aan te kunnen schaffen speciaal  voor mensen op bed. De belevenistafel biedt bewoners ontspanning, beweging, beleving en stimulering van het geheugen. De tafel is geschikt voor mensen met verschillende gradaties van dementie.

U helpt toch ook mee?
Wilt u ook een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van deze kwetsbare groep ouderen, doneer dan uw bijdrage op rekening: NL 14 RABO 0102101809 of doneer via de button op de facebookpagina. Op  facebookpagina “samen actief voor een belevenistafel” leest u meer over de actie en hoe u uw steentje bij kunt dragen. 

Noteer al vast in uw agenda!!!
Beleveniswandeling: “wandelen voor dementie” zaterdag 30 december 2017 

Op zaterdag 30 december wordt er een beleveniswandeling ‘voor het hele gezin’ georganiseerd. De wandeling start vanaf de camping Noetselerberg aan de Holterweg 116 in Nijverdal. De start van de wandeling is tussen 14:00 en 14:30 uur in is 4 á  5 KM

Het ontbreekt aan niets: marshmallows, ‘huisgemaakte’ snert, gluhwein, fris, haardvuur, muziek en er is een special guest… Omdat het voor het goede doel is vragen wij om een vrije gift. 

De actie start op 11 november 2017

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: