De Zweef blij met drie punten

Datum: 06-11-2017

13.13 uur - De Zweef was voetballend beter dan Schalkhaar, maar kan dat aanvallend niet in goals tot uitdrukking brengen. De eerste helft was zodoende voor het publiek niet erg aantrekkelijk, want ondanks beter voetbal bleven spannende momenten voor het doel uit. Na rust was het wat beter.

De Zweef kwam door knullig balverlies achterin van Schalkhaar met twee man voor de keeper en scoorde de 1-0. Al snel maakten de bezoekers gelijk, maar met een prachtige vrije trap scoorde Sharma Ekuchu de 2-1. Die konden de blauwwitten veilig stellen tot het eindsignaal. Drie punten is het belangrijkste. De rest gauw vergeten.

Zoals gezegd in de eerste helft nauwelijks echte kansen. Kleine mogelijkheden voor Jesper Krukkert en Tom Heuver waren de hoogtepunten. Thijs Kemperman moest een Schalkhaarse doorbraak voorkomen; deed dat, maar ten koste van geel. Een minuut voor tijd was dat weer nodig. Het lukte hem opnieuw een doorbraak te voorkomen en opnieuw kreeg hij geel; dus rood.

De eerste goal van De Zweef viel in de 51e minuut. De laatste man van Schalkhaar was te laat met opruimen. Tom Heuver stoorde goed, de man was de bal kwijt, keek om en zag Tom alleen op doel afgaan met naast hem Ruben Hendriks. Tom schoof de bal door en buiten bereik van de keeper prikte Ruben de bal in het net: 1-0. Zes minuten later bleef de bal achterin bij De Zweef hangen en kon Schalkhaar van dichtbij profiteren: 1-1 in de verre hoek. De Zweef kon weer opnieuw beginnen.

Met nog ruim een kwartier op de klok kreeg De Zweef op zo'n dikke 20 meter van het doel een vrije trap. Sharma Ekuchu mocht laten zien wat hij op trainingen en oefenpotjes al eerder had laten zien: de perfecte vrije trap. Hij plaatste de bal over de keeper in  het doel en kon zich laten feteren: 2-1. Schalkhaar gaf niet op en probeerde de gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet. Ruben Hendriks werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Sven Kolman. Even later kwam Roy ten Dam in het veld voor de geblesseerde Jesper Krukkert.