Ruime overwinning Hulzense Boys in Westerhaar

Datum: 06-11-2017

10.17 uur - Op een herfstachtige 4 november moest Hulzense Boys een uitwedstrijd spelen tegen Voorwaarts. De belangen vooraf waren groot, want beide ploegen hadden 4 punten en winst zou aansluiting in de middenmoot betekenen.

Vanaf het eerste moment lag het initiatief bij Hulzense Boys. Het speelde geduldig en er werd gezocht naar een opening in de verdediging van Voorwaarts. Enkele keren werd deze wel gevonden, maar enkele pogingen gingen net naast of over. Ook was Devin Poorterman met een kopbal uit een corner nog gevaarlijk, maar hij kon de bal net niet voldoende richting meegeven.

Voorwaarts loerde op de counter en was eenmaal dreigend met een schot van aanvaller Harms. Na ongeveer twintig minuten spelen stuurde Danny Schoenmaker aanvaller Marco ten Bolscher weg. Marco nam de bal mee en gaf de bal prima voor op Machiel van Keulen. De inzet van Machiel leek de 0-1 op te gaan leveren, maar doelman Stuifzandt en verdediger Meier konden op de doellijn redding brengen.

Even later was het bijna alsnog 0-1, toen Danny Schoenmaker Tim van der Zande wegstuurde. Deze verscheen schuin voor de doelman, maar deze kon met zijn been redding brengen. Achteraf was een stiftje waarschijnlijk een betere optie geweest. Toch kwam de ploeg van trainer Bram Freie alsnog op voorsprong. Een afvallende bal werd door Sander Kamphuis op de rand van het strafschopgebied hard en hoog in het doel geramd, 0-1.

Hierna verslapte de ploeg iets, waardoor Voorwaarts wat beter in de wedstrijd kwam. Een diepe bal op aanvaller Visser leverde gevaar op. Schuin voor doelman Loohuis schoot hij op doel, maar via de paal ging de bal naast. In de laatste minuut voor rust had Loohuis met een knappe redding nog een goed antwoord op een vrije bal van Jordy Harms, waardoor Hulzense Boys met een dikverdiende 0-1 voorsprong ging rusten.

In de rust werd aangegeven dat de voorsprong eigenlijk ruimer had moeten zijn en Voorwaarts dus nog lang niet verslagen was. Dit kwam in de eerste twintig minuten na rust ook uit. Voorwaarts kreeg meer grip op de wedstrijd en was enkele keren gevaarlijk. Zo ging een vrije bal net naast en ging een voorzet via de vingertoppen van doelman Loohuis nog op de lat.

Hulzense Boys had het in deze fase lastig, maar gelukkig scoorde de ploeg op het juiste moment de 0-2. Jasper de Jong passeerde zijn directe man en zetten voor op Machiel van Keulen. Deze raakte de bal niet goed, waardoor het ronde speeltuig doorrolde. Marco ten Bolscher raapte deze vervolgens op en legde goed terug op de inlopende Jasper de Jong. Met een droge schuiver schoot hij de bal tegen de touwen, 0-2.

De treffer werkte bevrijdend en was een tik voor de mannen uit Westerhaar. Twee minuten na deze treffer stuurde aanvaller Marco ten Bolscher zijn collega Machiel van Keulen weg. Machiel bleef koel, passeerde doelman Stuifzandt en schoof de beslissende 0-3 in het lege doel.

Weer een minuut later viel er weer wat te juichen voor de meegereisde supporters. Een vrije trap werd door Machiel van Keulen strak ingeschoten en betekende de 0-4. De score had hierna nog hoger kunnen uitvallen, maar Sander Kamphuis raakte de bal niet goed, waardoor zijn inzet naast ging. Ook Malke Gecer was met een kopbal nog dichtbij, maar wist het net niet te vinden. Twee minuten voor het einde wist de ploeg uit Westerhaar dit wel te vinden, want aanvaller Visser schoot een diepe bal knap binnen. Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende 1-4 overwinning voor de ploeg uit Hulsen. Over de gehele wedstrijd was het de betere ploeg.

Door deze overwinning staat Hulzense Boys op een 10e plaats in de tweede klasse H. Uit de laatste 2 wedstrijden werden 6 punten gehaald en dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden. De eerste wedstrijd is aanstaande woensdag. In Hulsen treft de ploeg Turkse Kracht uit Deventer. Het betreft hier overigens een bekerwedstrijd, welke vaak garant staan voor spektakel. Turkse Kracht komt overigens uit in de 3e klasse van het zondagvoetbal. De wedstrijd op sportpark Smidserve begint om 20:00.

Aanstaande zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 18 november. Op sportpark Smidserve is dan DZSV uit Dinxperlo de tegenstander. Aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.