SVVN 1 wint weer

Datum: 06-11-2017

10.10 uur - Afgelopen zaterdag speelde het eerste team de belangrijke uitwedstrijd in Enschede tegen Drienerlo 1. Zeker na de overwinning van vorige week thuis tegen VV Kloosterhaar staat SVVN na een kwart van de competitie er goed voor met een plaats in de middenmoot met de acht behaalde punten uit vijf wedstrijden.

Bij Drienerlo zullen ze iets minder tevreden zijn met de competitiestart: Er werden drie punten behaald uit zes wedstrijden. Drie punten behalen zou voor SVVN zeker lucht verschaffen op de vooravond van een drietal wedstrijden tegen hooggeplaatste teams.
In vergelijking met vorige week nam Delano Papilaja de plaats in van Joris Baan. Verder deed trainer het met dezelfde spelers als in de wedstrijd er voor. Dat betekent ook dat Ahmet Alan meedeed. Hij zou eerst niet beschikbaar zijn deze wedstrijd wegens privé redenen maar offerde zich toch op om de eerste helft mee te voetballen. Om 15:00 uur werd onder een fijn najaarszonnetje afgetrapt op het Sportpark van de UT.

SVVN begon voortvarend aan de wedstrijd. De tegenstander werd van de meet af aan flink onder druk gezet, waardoor er fouten afgedwongen werden. In de 9de minuut werd door scheidsrechter Jan Kremer een handsbal geconstateerd door een speler van Drienerlo op zo’n 20 meter schuin rechts voor het doel van de thuisclub. SVVN heeft een specialist in huis en linkspoot Jimmy Scharphof krult de bal over de muur in de korte hoek achter doelman Harry Vaassen van de thuisclub. De vroege 0-1 voorsprong was een feit.

Ook na dit doelpunt veranderde weinig aan het spelbeeld. SVVN voetbalde een prima wedstrijd en streed fanatiek voor elke meter. In de 13de minuut kreeg SVVN een levensgrote kans om de score te verdubbelen. Bas Koedijk trekt de bal op de opkomende Ahmet Alan die vanuit de 2de lijn de doelman bestookt. Deze brengt redding met zijn voet zodat de tussenstand 0-1 blijft. Dat zal echter niet lang zo blijven. In de 15de minuut zet Melvin Morsink voor op Bas Koedijk die op zijn beurt de bal terug legt op Jimmy Scharphof. Deze verschalkt doelman Vaassen met een bekeken lob die via de onderkant van de lat het doel van de tegenstander vindt. De 0-2 tussenstand en het vertoonde spel stemt tot tevredenheid bij iedereen die SVVN een warm hart toe draagt.

Na het tweede doelpunt van SVVN drukt Drienerlo wat meer zijn stempel op deze wedstrijd. Dit heeft tot gevolg dat zij in de 19de minuut een enorme kans op de aansluitingstreffer krijgen. Michiel Middelesch komt als winnaar uit de strijd in een één op één situatie door de bal met zijn voeten te keren. Toch komt deze treffer er even later wel. De bal komt in de zestien van SVVN en via een klutsbal rolt de bal tergend langzaam in het doel van SVVN. Het schijnt dat Süney Martijn de maker is geweest van dit doelpunt. Toch blijft SVVN eigenlijk de gehele eerste helft de betere partij en nog voor rust wordt de marge door de gasten weer op twee gezet. Jimmy Scharphof wordt de diepte ingestuurd bij een uitval en zet de bal voor op Bas Koedijk, die bal kiezelhard in het dak van het doel jast.
Zo gaat SVVN met een comfortabele 1-3 voorsprong aan de thee. Geen vuiltje aan de lucht voor de groenwitten die vandaag in het blauw voetbalden.
In de rust bleef zoals gezegd Ahmet Alan achter in de kleedkamer. Een teleurstelling is dat ook Melvin Morsink door een blessure gewisseld moet worden. Gelukkig lijkt zijn blessure mee te vallen. Boyan Reijerink en Delano Burnama zijn de nieuwe krachten in het team van SVVN.

Aan het begin van de tweede helft had het zonnetje plaatsgemaakt voor donkere wolken. En het begon te regenen. De hele tweede helft. Dat was ook wel tekenend voor het voetbal in dit tweede bedrijf. SVVN speelde een pak minder goed dan de eerste. Wel kreeg het vlak na rust nog twee goede kansen om de score op te drijven. Beide keren slaagde Bas Koedijk hier niet in. De thuisclub kon hier weinig tegenover zetten. Delano Burnama pakte in korte tijd twee gele kaarten en moest in de 75ste minuut voortijdig het speelveld verlaten.

Ook deze numerieke minderheid had niet veel invloed op het spel. SVVN vreesde een tegentreffer waardoor het nog gevaarlijk kon worden om de drie punten mee te nemen. SVVN zwoegde en kreunde maar hield uiteindelijk stand. Terugdenkend aan deze wedstrijd zal voornamelijk naar de eerste helft gekeken worden, waar de supporters een aantrekkelijk schouwspel voorgeschoteld kregen. Hier werd de basis gelegd voor de drie punten die SVVN meenam uit Enschede.

Door deze overwinning steeg SVVN weer een plekje en staat het keurig zesde. Volgende week is er een beker-/inhaalprogramma en dan haalt SVVN de eerder afgelaste wedstrijd tegen Oranje Nassau in. De wedstrijd op ons Sportpark Groot Lochter begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Gerard Jansen uit Apeldoorn.
Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja, Kars ter Avest; Melvin Hulsman, Ahmet Alan (46. Delano Burnama), Chiel Karkdijk; Melvin Morsink (46. Boyan Reijerink), Bas Koedijk en Jimmy Scharphof.
Geel: Jimmy Scharphof
Rood (2x geel): Delano Burnama.