SVVN 1 boekt nuttige zege

Datum: 30-10-2017

08:47 uur - Afgelopen zaterdag speelde het eerste team van SVVN een thuiswedstrijd tegen VV Kloosterhaar. SVVN had de week daarvoor een oorwassing gekregen in Bergentheim en kon in deze wedstrijd op zoek gaan naar eerherstel.

Toch is de seizoenstart met vijf punten uit vier wedstrijden qua resultaat zeker niet beroerd. Met Kloosterhaar kwam er een tegenstander naar Nijverdal die op voorhand meer gelijkwaardig is dan kampioenskandidaat VV Bergentheim. Kloosterhaar had voor de wedstrijd één punt meer dan SVVN, maar ook één wedstrijd meer gespeeld.

Het was een echte herfstdag op Sportpark Groot Lochter. Wind, regen en af en toe een blauwe lucht wisselden elkaar af. De ziekenboeg van SVVN had wat veranderingen ondergaan. Richard Hartgers was nu geblesseerd terwijl Delano Papilaja weer beschikbaar. Joris Baan (die overigens een solide wedstrijd speelde) verving Richard Hartgers. Delano Papilaja begon, net als Frank Bolink weer op de bank. Ietwat na half drie floot scheidsrechter Maneschijn uit Daarlerveen voor aanvang van de wedstrijd.

SVVN trekt vanaf de meet af aan ten aanval. In de 3de minuut passt Ahmet Alan perfect op Kimmy Scharphof die de bal vanaf links weer terug geeft op de doorgelopen Ahmet. De bal is net te scherp voor hem zodat de bal voorlangs het doel schiet. Ook VV Kloosterhaar laat zich in beginfase niet onbetuigd. In de 12de minuut botsen de hoofden van Kars ter Avest en een tegenstander hard tegen elkaar. Kars moet voor verzorging naar de kant en de gasten maken optimaal gebruik van de numerieke meerderheid. De bal wordt vanaf rechts voorgegeven op Maarten Kelder die niet genoeg gehinderd de bal achter Michiel Middelesch mag schuiven.

Ondanks de voorsprong voor de gasten blijft de wedstrijd aardig in evenwicht hoewel de thuisclub wellicht iets gevaarlijker was. In de 20ste minuut speelt Jimmy Scharphof zichzelf vrij met een lichaamsschijnbeweging. Hij schiet vanaf de punt 16 echter te wild en de bal gaat over het doel van Kloosterhaar. Een minuut later kan Kloosterhaar de score verdubbelen als een voorzet van links de geheel vrijstaande Stan Ravenshorst. Michiel weet SVVN met een katachtige redding te behoeden voor een grotere achterstand. Om en nabij het half uur. Krijgt Jimmy Scharphof weer een schotkans, maar het schiet de bal langs de verkeerde kant van de paal.

SVVN wordt steeds gevaarlijker. In de 34ste minuut neemt weer Jimmy Scharphof het vijandelijke doel onder vuur. Nu is het doelman Thomas Sieben die de bal tot corner weet te verwerken. In de 39ste minuut is er een uitval van SVVN. Melvin Morsink passeert zijn tegenstander en geeft de bal aan Bas Koedijk. Deze schiet in een kansrijke positie te gehaast zodat de bal over het doel gaat. In de 34ste minuut is het weer Morsink die bal rechts in zestienmeter krijgt. Hij schiet een leep balletje op doel en daarmee verrast hij de doelman in de korte hoek waarmee de gelijkmaker aangetekend wordt. Exact 364 dagen na zijn laatste doelpunt voor SVVN weet Melvin Morsink dus na bijna een jaar vol blessureleed weer een doelpunt voor SVVN te maken.

Op de 1-1 ruststand is verder niets op aan te merken. Gezien het laatste gedeelte van de eerste helft zat er voor SVVN meer in, maar ook met deze tussenstand zou iedereen kunnen leven.

Na de thee schiet SVVN furieus uit de startblokken. Dit laat zich onmiddellijk uitbetalen in een doelpunt. Vanaf rechts gaat een bal over de hele. Deze vind de pantoffel van Jimmy Scharphof die de bal in één keer op het doel krijgt. De doelman wordt verschalkt in de korte hoek. Precies twee minuten later had Jimmy Scharphof zelfs de 3-1 kunnen maken. Er werd een diepe bal gegeven op Jimmy en ondanks dat er verdediger bij Jimmy staat stormt de doelman zijn doel uit. Jimmy lobt de bal over de keeper en ziet de bal, na enkele keren gestuiterd te hebben, op de paal belanden.

SVVN blijft kansen creëren en in de 50ste minuut rukt Melvin Morsink op vanaf rechts om de bal strak voor te geven op Melvin Hulsman. Een verdediger van Kloosterhaar weet hier met moeite een stokje voor te steken ten koste van een corner. Het eerste kwartier na rust is SVVN heer en meester en verzuimd het ruim afstand te nemen. Na dit kwartier is het plots gedaan met de hegemonie van SVVN. In de 67ste minuut krijgt VV Kloosterhaar een vrije trap op zo’n 18 meter vrijwel recht voor het vijandelijke doel. Bij Kloosterhaar hebben ze een specialist met Mark Boshove. Zijn inzet maakt dat Michiel aan de grond genageld staat en Michiel ziet de bal in zijn rechter kruising belanden. Opnieuw staat de wedstrijd weer gelijk.

Na de gelijkmaker komt er een periode dat Kloosterhaar het spel dicteert, de verdediging van SVVN onder druk zet en gevaarlijk wordt. In de 75ste minuut is er aanval van links. Een fel schot gaat over het doel van SVVN. Als er één ploeg is die in deze periode aanspraak mag maken op de overwinning dan is het Kloosterhaar wel. Deze periode duurt tot aan de 86ste minuut. Dan besluit de net ingevallen Frank Bolink een verdediger onder druk te zetten. Deze verliest de bal aan Frank en hij legt bal panklaar voor Ahmet Alan. Ahmet stuit op de keeper. In de rebound wordt Melvin Morsink in stelling gebracht die zich hier wel raad mee weet en de 3-2 binnen schiet.

Opluchting heerst. In de 90ste minuut zet Jimmy Scharphof door waardoor de bal bij Frank Bolink komt. Deze verplaatst de bal in de 16 de bal met een splijtende pass op rechts waar de zojuist ingevallen Boyan Reijerink met een beheerst schot de 4-2 laat aantekenen in een één op één situatie. Aangezien we al in blessuretijd zitten kunnen we hiermee wel zeggen dat de overwinning binnen is. Het slotaccoord komt van de voet van Jimmy Scharphof. Hij krijgt zo maar een ingooi van Kloosterhaar in zijn voeten geworden en hij bedenkt zich geen moment om de 5-2 tegen de touwen te schieten.

Een fijne overwinning deze middag voor SVVN 1. SVVN sluit zich hiermee aan bij de middenmoot. Daar waar het aan het einde van de rit ook graag bij wil horen. Aanstaande zaterdag gaat de reis naar Enschede. Dan wordt er een wedstrijd op Sportpark van de UT gespeeld tegen Drienerlo 1. De aanvang van deze wedstrijd is 15:00 uur. Scheidsrechter is de heer Jan Kremer uit Eibergen.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch, Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Joris Baan, Chiel Karkdijk, Ahmet Alan, Melvin Hulsman: Melvin Morsink (89. Boyan Reijerink), Bas Koedijk (75. Frank Bolink) en Jimmy Scharphof.