De Zweef mag tevreden zijn met gelijkspel

Datum: 30-10-2017

08:28 uur - De Zweef mag tevreden zijn met het 0-0 gelijkspel tegen Bemmel. In Ressen deden de ploegen niet veel voor elkaar onder. Bemmel was wat aanvallender en de verdediging van De Zweef kon het gevaar telkens keren. De blauwwitten konden voorin niet echt een vuist maken. De wedstrijd speelde zich dus af tussen de twee 16 meter-gebieden. Op zich hoeft dat niet erg te zijn, maar in dit geval moet gezegd worden dat het vertoonde spel het niet kon winnen van de strakke noordwesten wind. Kortom: we werden er niet echt warm van.

Over de eerste helft kan alleen gemeld worden dat Bemmel in de twintigste minuut de eerste echte aanval liet zien met een schot dat eindigde op de paal. De Zweef  voetbalde aardig mee en kreeg geen enkele kans.

Na rust kabbelde de wedstrijd vrolijk verder, waarbij vooral Bemmel liet zien wel trek te hebben in de driepunten. De Zweef kachelde een beetje in en dat gaf de thuisploeg de kans om aanvallend meer te laten zien. Dat leidde tot geel voor Sven Dikkers en Sharma Ekuchu. Tegen het einde van de wedstrijd probeerde Bemmel het nog uit alle macht.

Bij een van die aanvallen moest Dennie Hoogenkamp reddend optreden en deed dat uitstekend. De afvallende bal was (net zoals bijna alle afvallende ballen) voor Bemmel. Het schot op doel raakte de rug van een van de eigen spelers en verdween naast het doel. Opgelucht haalde de supporters adem. In de allerlaatste minuut had Nick Snellink nog de kans om heel sneaky alle punten in de tas te stoppen. Dat zou te mooi zijn geweest om waar te zijn. Gelukkig voor Bemmel bleef het bij een puntendeling.