Lochsprinters 3 kampioenen rijker!

Datum: 22-10-2017

9:58 uur - Voor de vijfde en laatste wedstrijd van dit seizoen reisden er 57 Lochsprinters met hun aanhang af naar Hengelo. Voor sommige rijders een eerste kennismaking met deze nieuwe baan, anderen hadden al eerder een Provinciaal Kampioenschap gereden bij Het Twentse Ros.

 

 

Het eindklassement wordt na 5 wedstrijden opgemaakt, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een zogenaamd “schrapresultaat”. Dit betekent dat er van de 5 wedstrijden 4 meetellen voor het klassement en de slechtste wedstrijd dus niet wordt meegeteld ( dat betekent dus ook dat wanneer je er 4 hebt gefietst in plaats van 5 er niets wordt geschrapt, maar alle 4 wedstrijden meetellen).

Hierdoor kunnen er tijdens de laatste wedstrijd nog flink wat verschuivingen plaatsvinden in het eindklassement.

De lijsten van de tussenstand na 4 wedstrijden was de afgelopen week dan ook goed bestudeerd. Nog lang geen uitgemaakte zaak voor vele rijders. Een enkeling begon zonder enige vorm van stress aan deze laatste beslissende strijd omdat ze na 4 wedstrijden al overtuigend gewonnen hadden van hun tegenstanders. Tijdens de trainingsrondjes werden de laatste puntjes op de “I” gezet, werden de kansen opnieuw ingeschat, werden de zenuwen op scherp gezet.....

Stipt om half 11 ging de eerste manche van start. Het had al enigszins wat “gemiezerd” gedurende de ochtend, waardoor de baan her en der wat glad was geworden. Voor de allerkleinste rijders was de baan op bepaalde stukken nog wel erg technisch, maar er werd dapper gestreden om de laatste belangrijke punten.
Bij de jongens 15 werd Renzo Sasbrink geraakt door een concurrent waardoor hij vervelend onderuit ging en als laatste over de streep kwam.. Na behandeling door de EHBO ( en het moddervrij maken van zijn kleding en fiets...) kon hij gelukkig zijn volgende manches wel weer winnend afsluiten.

Tijdens de tweede manche ging Kim van Gemert helaas onderuit bij de meisjes 6-7. Ook Amber Davids raakte betrokken in een valpartij met nog 2 andere crossers bij de meisjes 14+ , maar ook zij konden gelukkig hun race uitfietsen.

Tom van Heun bleek zijn crossbril te zijn vergeten waardoor zijn zicht werd belemmerd. Hij kreeg dan ook van zijn supporters het advies om dan maar vooraan te gaan fietsen....wat nog wel een lastige klus bleek....

Voor Stephan Geerling was zijn derde manche tevens zijn laatste. Na een fietscross-loopbaan van ruim 25 jaar was dit zijn laatste districtswedstrijd en hangt hij zijn crossfiets aan de figuurlijke wilgen. We wensen hem veel succes met alles wat er verder nog op zijn pad komt!

De jongens 10 mochten nog een kwart finale gaan rijden. Voor Sean Berendijk liep dit niet helemaal goed af. Op het eerste stuk kwam hij lelijk ten val en moest hij deze laatste wedstrijd afsluiten met een bezoekje aan de SEH. We wensen hem veel beterschap en hopen hem snel weer op de fiets te zien.

De halve finales waren ondertussen van start gegaan. Op het beruchte derde stuk, waar veel valpartijen waren tijdens deze wedstrijd, gleed Sem Borkent in zijn ijver van de trapper. Helaas kwam hij daardoor net te kort om mee te gaan naar de finale.

Bij de aftrap van de finales brak de zon door! Eindelijk, na vele weken van de regen in de drup te zijn beland tijdens de wedstrijden, toch nog zonnig kunnen afsluiten!
Bij de allerkleinste rijders kwam helaas in deze finale race Lana Jansen of Lorkeers ook ten val.
En ook Dylan Engbers ging, na een paar hele goede manches, tijdens zijn finalerace onderuit. Hij herstelde zich echter snel en kon zijn race gelukkig mooi uitfietsen.

Tijdens de spannende finaleraces kwam er goed nieuws binnen druppelen over Julian Bruggeman. Hij is tijdens een training lelijk gevallen en heeft daarbij een scheur in zijn milt opgelopen, Hij verbleef hiervoor gedurende 1,5 week in het ziekenhuis in Groningen en mocht vandaag eindelijk het ziekenhuis verlaten! We wensen hem vanaf deze plek een goed herstel toe!

Voor Teun Scholman was dit ook zijn laatste districtswedstrijd. Helaas niet als kampioen mogen afsluiten, maar wél een mooie tweede plaats! Ook hij heeft aangegeven dat hij een punt zet achter het actieve wedstrijdfietsen. We wensen hem succes met alles.

Om klokslag 14.00 uur reden de laatste rijders over de eindstreep en kon de eindstand worden berekend!

De Lochsprinters zijn 3 kampioenen rijker!

Bij de meisjes 6-7 Kim Kuilder Bij de jongens 10 Roan Davids Bij de meisjes 14+ Laura Davids

De tweede plek op het podium mocht beklommen worden door

Jochem Santing bij de jongens 8 Teun Scholman bij de jongens 17+ Dave van Gemert bij de cruisers 40-

En de derde plek

Bij de meisjes 6-7 Julie Kleen Scholten Bij de meisjes 8-9 Lisa van Silfhout
Bij de jongens 8 Kevin JansenofLorkeers Bij de jongens 9 Xander van Garling

Bij de meisjes 14+ Amber Davids Bij de jongens 15 Renzo Sasbrink

We feliciteren alle rijders met hun behaalde resultaten!!
De volledige uitslagen, de foto’s en de finalefilmpjes zijn te vinden op de site van de Lochsprinters!

Na veel natte wedstrijden op én langs de baan is het voor de meeste rijders tijd om het iets rustiger aan te gaan doen en in de “winterstand” te gaan. Een aantal rijders doen volgende week nog mee met het Provinciaal kampioenschap in Assen om de nodige wedstrijden voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap bij elkaar te rijden.

Het Nederlands Kampioenschap fietscross zal in 2018 verreden gaan worden in Haaksbergen (tijdens het Pinksterweekend)
De rest van de Wedstrijdkalender 2018 wordt natuurlijk (net als
elk jaar) pas in de Federatieraad-vergadering van eind november dit jaar vastgesteld. 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: