Grote verkeerscontrole

Datum: 20-10-2017

11.22 uur - Op donderdag 19 oktober tussen 13.30 uur en 20.30 uur vond er een grote multidisciplinaire verkeerscontrole (politie, belastingdienst, Rijksdienst voor Wegverkeer, Verkeershandhaving en Veilig Verkeer Nederland, afdeling Wierden) plaats op de binnenplaats van het politiebureau in Nijverdal.

 
 
Op de N35 naar Nijverdal toe stonden onder Haarle en tussen Wierden en Nijverdal voertuigen van de belastingdienst met nummerplaatscanners (ANPR) opgesteld. Alle hits werden door motorrijders naar de controleplaats gebracht.
In totaal zijn er 74 voertuigen gecontroleerd op de controleplaats. In totaal waren 41 voertuigen voor de belastingdienst. De belastingdienst heeft direct op 16 voertuigen beslag gelegd en laten afvoeren door een bergingsbedrijf. Er is €26.615,- aan achterstallige belastingschuld direct geïnd.
 
Een 35-jarige bestuurster van een personenauto uit Nijverdal bleek nog een boete open te hebben staan van €398,-, welke direct geïnd is.
 
Aan een 33-jarige bestuurder van een personenauto uit Zwolle is een vonnis uitgereikt en betekend.
 
Vanaf 1 juli kunnen weggebruikers gecontroleerd worden op drugsgebruik met behulp van een speekseltester. Tijdens de controle bleek dat mogelijk 2 bestuurders van een personenauto onder invloed van drugs reden, van hen is een speekseltest afgenomen. In beide gevallen bleek uit de test dat de bestuurders drugs hadden gebruikt. Er is van beide bestuurders bloed afgenomen door een GGD-arts voor verder onderzoek bij het NFI. Het ging om een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Nijverdal en een 27-jarige bestuurder van een personenauto uit Goor. Beiden hebben een rijverbod van 24 uur gekregen.
 
Tijdens de controle is er voor diverse strafbare feiten proces-verbaal opgemaakt, namelijk:
4 x niet kunnen tonen rijbewijs op eerste vordering
7 x rijden met banden met onvoldoende profiel
8 x niet handsfree bellen
1 x overschrijding verdrijvingsvlak
1 x niet hebben van een losbreekreminrichting aanhanger
1 x niet dragen autogordel
1 x rijden met een lekke brandstoftank
2 x rijden met de donkere ramen 
1 x niet voeren van de juiste verlichting
1 x rijden met niet goedwerkende remmen
1 x fietsen door rood licht
1 x rijden zonder verzekering
 
 
Foto's Bert Kamp
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: