SVVN op bezoek bij Bergentheim

Datum: 20-10-2017

07:51 uur - Afgelopen zaterdag boekte het eerste elftal van SVVN de eerste overwinning van dit nog prille seizoen. Dit was toch wel enigszins onverwachts op het veld van de nummer vier van vorig seizoen Wilhelminaschool.

Met name de eerste helft liet SVVN, nadat de thuisclub na 10 minuten op voorsprong was gekomen, bij vlagen goed voetbal zien en had het vaker dan twee keer kunnen scoren. In de tweede helft waren de kansen, ondanks de numerieke meerderheid, minder talrijk maar ook toen had SVVN de wedstrijd in een vroeg stadium in het slot kunnen. Dat deed SVVN niet en zo bleef het tot de laatste seconde spannend. Uiteindelijk werd de 1-2 ruststand ook de eindstand.

Hiermee blijft SVVN dus in het seizoen 2017-2018 nog ongeslagen. Om deze status vast te houden zou dus de volgende wedstrijd niet verloren mogen worden. Deze volgende wedstrijd betreft wederom een uitwedstrijd. Ditmaal gaat de reis naar Bergentheim. De gastheren eindigde vorig seizoen als derde en werd in de nacompetitie in de eerste ronde uitgeschakeld. Er vanuit gaande van de onderlinge wedstrijden speelde VV Bergentheim het beste voetbal van de 3de Klasse D vorig seizoen. Met name de wedstrijd in Nijverdal bleek Bergentheim een maatje te groot voor SVVN. De teller stokte bij 0-5. Ook deze competitie is VV Bergentheim uitstekend begonnen. Alle vier wedstrijden tot nu toe werden met ruime cijfers gewonnen en Bergentheim lijkt nu serieus te koersen op de titel (met als uitgesproken concurrent Oranje Nassau). Hoewel het daarvoor uiteraard nog een lange weg te gaan is en Bergentheim nog vele moeilijke wedstrijden voor de kiezen zal krijgen. Het is niet het eerste treffen tussen beide teams dit seizoen. Voor de beker werd er ook al tussen beide in Bergentheim gespeeld. SVVN ging met een voorsprong rustten en verdedigde deze na de thee met hand en tand. Toch moest SVVN de gelijkmaker slikken. Door dit resultaat en uiteraard ook de zware nederlagen die beide teams tegen VV Hellendoorn leden bekerde deze klassegenoot door in de beker. Kan SVVN de eerste punten dit seizoen van VV Bergentheim afsnoepen? De wedstrijd op Sportpark Moscou begint om 14:30 uur. Leidsman is de heer Rik Steen uit Wierden.