Verdiende winst De Zweef

Datum: 16-10-2017

10:26 uur - De Zweef pakte verdiend de drie punten tegen Quick 1888. Ondanks de nagenoeg gelijke veldbezetting was de tegenstander geen schim van het team dat vorig jaar meedeed om het kampioenschap in de Eerste klasse. Hoewel het toen ook na 8 wedstrijden pas 11 punten  had.

De wedstrijd was in het begin leuk om te zien, maar kachelde ene beetje in, omdat geen van de twee teams echt de durf had, naar voren te trekken. De Zweef deed dat het meest, scoorde en won verdiend.

De wedstrijd begon heel open met kansen aan beide kanten. De keeper van Quick pareerde een aantal keren heel sterk op mooie inzetten van De Zweef. Aan de andere kant schoten de roodzwarten buiten bereik van Dennie Hoogenkamp op de paal.

Zoals gezegd had De Zweef iets meer kansen dan Quick. Na zeven minuten ging een bal in de kluts net naast. Even later redde de keeper knap op een knal van Jesper Krukkert na goed voorbereidend werk van Ruben Hendriks. Ook Nick Snellink zag een harde inzet goed gekeerd.

Richting rust ging de jus er een beetje vanaf. Ook na de thee speelden de ploegen voorzichtig. De blauwwitte verdediging stond vandaag goed. Uitblinker Sharma Ekuchu trok zelfs geregeld mee op de vleugel. Quick 1888 kon daar maar weinig tegenover stellen en kreeg in het tweede deel van de wedstrijd geen serieuze kans.

Na een half uur in de tweede helft maakte de geblesseerde Thomas Vermeulen plaats voor Evander Wippert, die zijn debuut maakte in een officiële wedstrijd van De Zweef 1. Om een goal te forceren werd Sven Kolman vervangen door de half-geblesseerde Sven Dikkers.

Vijf minuten voor tijd viel de winnende treffer. Een lange diagonale bal van Evander Wippert werd door Jesper Krukkert teruggelegd op Nick Snellink. Zijn bal op doel werd niet gestopt en het was 1-0. Mooie punten op deze warme oktoberdag.