Zalige zaterdag in Hengelo

Datum: 16-10-2017

09:09 uur - Zaterdag ging het eerste elftal op reis naar Hengelo om daar de strijd aan te gaan met Wilhelminaschool. Vorig seizoen leed SVVN nog twee zware nederlagen tijdens de onderlinge ontmoetingen met deze tricolores die als promovendus met fris en fruitig voetbal keurig op de vierde plaats eindigde. Er werd net naast alle prijzen gegrepen. Het contrast met die andere promovendus, SVVN dus, was groot: SVVN knokte zich via de nacompetitie naar nog een jaar in de 3de Klasse.

Trainer Bart Ester kon deze middag geen beroep doen op de geblesseerde Delano Papilaja en Delano Burnama. In vergelijking met de vorige wedstrijd keerde Ahmet Alan weer terug na een schorsing. Het is wat prachtig weer deze zaterdag met een temperatuur die hoger lag dan de gemiddelde temperatuur in de zomer. Er ontstond bij de toegangspoort een kleine file door een dame die gepassioneerd de lootjes aan de man bracht. Maar iets later dan half drie kwamen dan toch de 22 hoofdrolspelers van deze middag onder leiding van het arbitrale trio het veld op. In alle stilte en zonder werkend scorebord moesten we deze middag doen toen arbiter Martijn Hesselink uit Winterswijk de wedstrijd met een fluitsignaal de wedstrijd op gang bracht.

De wedstrijd begon met het gewoonlijke aftasten en zo gebeurde er de eerste 10 minuten weinig voor de beide doelen. In deze 10de minuut kreeg Wilhelminaschool iets over de middenlijn een vrije trap. Deze was volgens alles wat SVVN was dubieus, maar dat is nog geen reden om door massale onoplettendheid Sil Robers van de thuisploeg de vrije doortocht te geven naar Michiel Middelesch. De spelers pakte dit cadeautje met beide handen en schoot de bal onberispelijk achter de doelman van SVVN.

Na deze tegenvaller pakte SVVN het goed op. In de 13de minuut krijgt Ahmet Alan de bal iets over de middenlijn. Hij ziet de doelman van Wilhelminaschool, Jeroen Kok, ietwat te ver voor zijn goal staan en schiet de bal op weergaloze wijze achter de verbouwereerde doelman van de thuisclub. Je moet zoiets zien en dan moet je het ook nog kunnen uitvoeren. Ahmet kan het allebei. Wat een aanwinst is deze middenvelder die overkwam van Rijssen Vooruit (hij speelde al eerder voor SVVN overigens) trouwens. Hij loopt verdedigend ontzettend veel gaten dicht. Hij heeft een geweldig overzicht en het balgevoel om de bal daar te krijgen waar hij hem wil hebben.

SVVN ging na het doelpunt door met het bestoken van het vijandelijke doel. In de 14de kon SVVN op voorsprong komen. Een voorzet van rechts wordt nog net weggewerkt door een verdediger van Wilhelminaschool voordat SVVN gevaarlijk. De bal ging nipt langs voor SVVN de verkeerde kant van de paal. Er ontstond een hele aardige open wedstrijd met kansen voor beide partijen. In de 18de minuut wordt er door Wilhelminaschool een voorzet van rechts gegeven. Een aanvaller schiet de bal oog in oog met Michiel hoog over. Een paar minuten later vindt een voorzet van links Melvin Morsink. Hij komt alleen voor de keeper, maar de vuisten van de doelman staan succes in de weg.

In de 36ste minuut verslikt een verdediger van Wilhelminaschool zich in de bal. Vanaf de achterlijn wordt de bal van rechts voor gegeven op Jimmy Scharphof. Die kapt zijn man uit en schiet de bal onberispelijk in de lange hoek. De sfeer wordt met name bij Wilhelminaschool wat grimmiger. Bij een charge aan de zijlijn ontvangt Teun Nieuwland een gele kaart. Even later fluit de scheidsrechter voor een aanvallende fout van SVVN als Nieuwland duwend en schoppend verhaal gaat halen bij de overtreder. Het gevolg van deze belachelijke actie is dat Nieuwland in de 45ste minuut zijn tweede gele kaart krijgt en voortijdig mag inrukken.

De tweede helft is een heel pak minder aantrekkelijk dan de eerste. Wellicht komt dit door de tussenstand en de numerieke meerderheid van SVVN. In de 65ste minuut past de trainer van Wilhelminaschool een dubbele wissel toe om het naderende onheil te keren. Hiermee is hij direct door zijn wissels omdat hij in de eerste helft een geblesseerde speler moest vervangen. In het eerste gedeelte van de tweede helft gebeurt er weinig voor de beide doelen. Het eerste gevaar is in de 70ste minuut wanneer een voorzet van rechts hard op goal wordt geschoten. De lat boven Michiel is de reddende engel.

Even later krijgt ook SVVN een kans om te scoren. Chiel Karkdijk knokt zich langs de verdediging van Wilhelminaschool. Zijn schot gaat echter ruim over het doel. Hierna mag Chiel de douche op zoeken. Hij wordt vervangen door Frank Bolink. Na een jaar van blessureleed maakte Frank hiermee zijn rentree op het veld. Een stempel drukken op deze wedstrijd kon hij nog niet, maar dat zal hij in de toekomst vast wel gaan doen voor SVVN 1. De uitgelezen kans op de wedstrijd in het slot te gooien komt van de voet van een andere invaller. Jimmy Scharphof bezorgt de bal bij Remy Zweers maar het stuit jammerlijk op de doelman.

Er wordt nog wel gescoord door SVVN. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Remy Zweers legt de bal panklaar op het hoofd van Bas Koedijk. Hij zou zich echter in buitenspelpositie bevinden dus de treffer wordt geannuleerd. Even later krijgt Wilhelminaschool de kans om toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Een aanvaller van Wilhelminaschool komt oog in oog te staan met Michiel Middelesch. Deze redt voor SVVN op heroïsche wijze. Deze Michiel die na vorige wedstrijd finaal en onterecht door Tubantia werd afgefakkeld keepte vandaag een zeer goede wedstrijd waar in hij bijna alles goed deed. Met name door de laatste redding komt de overwinning ook zeker op zijn conto.

Een wellicht ietwat verrassende, maar zeker zeer welkome overwinning op een prachtige zaterdagmiddag is het resultaat. Een goede opsteker voor SVVN 1. Ook volgende week gaat SVVN op verplaatsing. Dan gaat de reis naar Bergentheim. VV Bergentheim is de ongenaakbare koploper met het volle pond uit vier wedstrijden. Zij kregen zelfs nog geen treffer tegen. Hopelijk kan SVVN daar zaterdag verandering in brengen. De wedstrijd op Sportpark Moscou begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Rik Steen uit Wierden.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Alwin Zigterman, Kars ter Avest, Martijn ter Steege, Richard Hartgers; Melvin Hulsman, Ahmet Alan, Chiel Karkdijk (75. Frank Bolink); Melvin Morsink (71. Remy Zweers)., Bas Koedijk en Jimmy Scharphof.