Wat is het Lokaal Economisch Transactiesysteem (LETS) Hellendoorn?

Datum: 13-10-2017

19:43 uur - Deze vraag zal beantwoord worden tijdens een informatie bijeenkomst op donderdagavond 19 oktober 2017 van 20.00 tot 21.30 uur in ‘De Huiskamer’, Markt 3, 7442 EC in Nijverdal.

 

 

Secretaris Rikie Dommerholt licht al een tipje van de sluier op. “LETS is hier in de gemeente Hellendoorn in november 1996 begonnen onder de naam het Wevers Transactiesysteem (WTS). We ruilen onderling  klussen en spullen met gesloten beurs en betalen elkaar met zogenaamde wevertjes. Je verdient wevertjes door een klus te doen bij een ander lid. Die wevertjes kun je dan weer gebruiken om iets door iemand anders te laten doen. Er is een grote variëteit in het aanbod: van hulp in en rond het huis, naaiwerk, computerhulp, vervoer tot les op allerlei gebied, met als motto: ‘Er is altijd wel iets waar jij goed in bent en waarmee een ander geholpen is!”

 

Bij LETS wordt er niet alleen geruild in diensten, maar ook het sociale aspect is heel belangrijk. Rikie: “Er is een groepje dat bijna wekelijks gaat fietsen of wandelen, er zijn gezamenlijke  maaltijden en ook gaan leden samen naar theater, film, beurzen en andere evenementen. Tien keer per jaar houden we een zogenaamde KLETS waar we elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. 

 

Het is tijdens een KLETS veel makkelijker iemand om een dienst te vragen dan dat je gaat bellen of per E-mail vraagt. We denken dat er nog veel mensen zijn die toch wel geïnteresseerd zijn in ons systeem en met hun enthousiasme de mogelijkheden van LETS kunnen vergroten. Bij LETS kan iedereen terecht: jong en oud, arm en rijk, met of zonder betaald werk, in Nederland of in het buitenland geboren.”

Sinds het begin van dit jaar is ook LETS digitaal geworden. De betalingen gaan via de computer, net als bij Internetbankieren. Mensen zonder computer kunnen vanzelfsprekend volwaardig meedoen.

Tijdens de bijeenkomst op 19 oktober krijgt men informatie over LETS en hoe het in de praktijk werkt. Er is ruimte voor vragen en gesprek en informeel contact. Opgave is niet nodig en deelname is vrijblijvend. De toegang is vrij. De koffie en thee staan vanaf 20.00 uur klaar. Wilt u nu al meer weten of kunt u niet aanwezig zijn maar bent u toch geïnteresseerd dan kunt u bellen met 0548-619432, mailen naar info@letshellendoorn.nl of de website bezoeken www.letshellendoorn.nl



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: