Presentatie over agrarisch erfgoed door Ewout van der Horst

Datum: 10-10-2017

07:13 uur - Op dinsdagavond 17 november komt Ewout van der Horst naar Nijverdal om te vertellen over het agrarische erfgoed in de gemeente en in Overijssel.

Achter agrarisch erfgoed gaan prachtige verhalen schuil. In de gemeente Hellendoorn staan vele  boerderijen waarvan de geschiedenis soms meer dan duizend jaar teruggaat. Het zwoegen en ploegen van vele generaties op die locaties staan centraal in een presentatie op dinsdagavond 17 oktober in Nijverdal.

De Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal organiseert een thema-avond over het agrarisch erfgoed in de gemeente. Historicus Ewout van der Horst van de IJsselacademie zal aan de hand van foto’s, films en verhalen de bezoekers meenemen in zijn zoektocht naar het verleden van het platteland. Wat vertellen oude documenten, gebouwen en personen ons over de ontwikkeling van de agrarische sector in de afgelopen eeuwen?

Van der Horst schreef verschillende boeken over landbouwgeschiedenis, waaronder Boerderijen in Salland samen met Everhard Jans en Robert Kemper. Zijn laatste boek Vooruitboeren. Overijssel 1950-2000 gaat over de modernisering van de naoorlogse landbouw. Daarbij baseerde hij zich grotendeel op gesprekken met werknemers uit de agrarische sector.

De presentatie is op dinsdagavond 17 oktober om 20 uur in de Hellendoornzaal het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. De toegang is gratis voor leden van de HKHN, niet leden betalen 3 euro.

De koffie en thee is voor iedereen 1 euro. 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: