BWO 1 - De Zweef 1 (1-1)

Datum: 08-10-2017

19.11 uur - BWO begon de wedstrijd ongelukkig. Binnen de twee minuten kwam De Zweef op voorsprong door ene fout van de keeper. Daardoor kwam de bal voor de voeten van Ruben Hendriks die zich niet bedacht en deze met een fraaie lob over de ver voor z’n doel staande goalie schoot. De keeper raakte de bal nog aan, maar net te weinig: 0-1. Daarna zakte de ploeg weg en kon alleen in het eerste kwartier na rust aanzetten. BWO maakte ver in de tweede helft gelijk.

Na de goal van De Zweef was de wedstrijd rommelig. Beide teams op zoek naar de ideale opstelling. BWO moest het hebben van veel fysieke inzet, door veroverd balbezit zette de ploeg aan beide kanten snelle vleugspitsen aan het werk, wat Daniel Tole Emanuel en Sharma Ekuchu handen vol werk bezorgde. Beidden redden zich goed. Bij rust had BWO een paar kansen gecreëerd en de zweef geen.

Na rust tapte De Zweef uit een ander vaatje. Er werd agressiever gespeeld en met meer overleg. Misschien ook door het inbrengen van Nick Snellink voor Joey Knobben. De Zweef zette zoveel druk, dat een tweede goal onoverkomelijk leek. Een strakke kopbal van Hendriks werd door de keeper van BWO knap gered.

Maar die tweede goal viel niet en bij een van de spaarzame aanvallen van BWO liet Boris Vermeulen de bal van z’n voet springen. Een van de vleugelspelers trok razendsnel richting Dennie Hoogenkamp, die de strakke bal langs zich heen in het net zag verdwijnen: 1-1.

Het inbrengen van Daniel Jannink voor Tom Heuver en later Marco ten Dam voor de geblesseerde Jesper Krukkert leverde niets extra’s op. De Zweef kreeg het verloren grip op de wedstrijd niet meer terug. BWO werd nog een paar keer flink gevaarlijk, maar het bleef bij 1-1. Beide ploegen waren daar wel tevreden mee. BWO-De Zweef leverde gele kaarten op voor Nick Snellink en Boris Vermeulen.