Drie kampioenen bij de Lochsprinters

Datum: 02-10-2017

08:16 uur - Op deze zeer natte zaterdag werd het Drents Kampioenschap verreden in Schoonebeek. 32 Lochsprinters stonden ingeschreven om mee te strijden voor deze titel.

 

 

Gelukkig was het tijdens de training droog. Toch waren er ook toen al zeer veel val-, schuif- en glijpartijen. Vooral in de eerste kombocht leken veel rijders de grip op de ondergrond kwijt te raken en zelfs zeer ervaren rijders konden niet altijd voorkomen dat ze onderuit gingen. Halverwege de training kwam de bladblazer er nog aan te pas om neergevallen blad te verwijderen.

Om 11.00 uur viel het eerste starthek voor de rijders van de eerste manche. Daar bleek ook de derde kombocht problemen te veroorzaken. Doordat er bij de jongens 10 een concurrent in deze bocht onderuit ging, moest Tristan Klein Zandvoort alle zeilen bij zetten om er omheen te sturen. Helaas raakte de trapper van de gevallen concurrent daarbij verstrikt in het achterwiel van Tristan en moest hij deze eerst zien los te krijgen voor hij de race uit kon fietsen.

Bij de meisjes 14/15 lag Laura Davids op kop, maar ook zij gleed weg bij het uitkomen van de eerste kombocht en kwam daardoor hard ten val. Na een spoedreparatie aan haar crossbroek kon ze de manches daarna gelukkig wel weer als eerste eindigen.

Simone Hissink kwam in diezelfde kombocht onderdoor en verloor ook de controle over haar fiets.

Toen de tweede manche van start ging begon het flink te regenen en is het ook niet meer droog geweest ( het was kort gezegd “weer-geen-weer”)...

De meeste rijders waren toch wel wat voorzichtiger geworden door de natte baan en verminderd zicht door de regen. Bij de jongens 11 ging Tim Scharphof dan ook flink onderuit in de laatste kombocht. Gelukkig kon hij zijn race wel uitfietsen.

Bij de jongens 12 nam Niek Borkent wel enig risico door in de laatste kombocht mooi binnendoor te steken. Dit pakte gelukkig goed voor hem uit. Hij kon hierdoor nog 2 plaatsen verder opschuiven naar voren en eindigde hierdoor in de derde manche als 5e en mocht zich gaan voorbereiden op zijn halve finale.

Bij de jongens 10 werd er eerst nog een kwart finale verreden en alle 4 Lochsprinters mochten hierbij aan de start verschijnen. Helaas voor Ruben Broekmate en Tristan Klein Zandvoort was dit hun laatste race van deze dag.

Na 22 halve finales, waarin nog een aantal crossers hun concurrenten voor moesten laten gaan, mochten er uiteindelijk 12 Lochsprinters mee strijden voor de kampioenstitel in hun eigen leeftijdsklasse.

Jochem Santing ( jongens 8) had zich vandaag ten doel gesteld om de kampioenstrui mee naar huis te nemen en heeft dit doel met glans behaald. Ook Roan Davids mocht na overtuigend alles 1 te hebben gefietst een trui in ontvangst nemen bij de jongens 10. Laura Davids kwam ook zeer sterk terug na haar valpartij en wist ook de finale als eerste te finishen!

3 KAMPIOENEN bij de Lochsprinters dus! De overige podiumplaatsen waren er voor: Isa Baan (m 6-7) 3

Britt Tijhof ( m10-11) 2 Laure Gottemaker (m10-11) 3

De resultaten van de andere finalisten:

Kim Kuilder (m6-7) 7

Kenzi Sasbrink ( m8-9) 4 Maud Baan(m8-9) 7

Amber Davids (m14-15) 5

Timo Hissink (j18+) 5 Luuk Scholman(j18+) 7 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: