Wedstrijdverslag NKC’51 1

Datum: 02-10-2017

Na de onverwachte nederlaag van vorige week tegen Sparta (N) stond de uitwedstrijd tegen Nova in Bilthoven op het programma. Deze makkelijk scorende ploeg had evenals NKC’51 4 punten behaald uit de vorige wedstrijden en de verliezer van de deze wedstrijd zou de aansluiting met de ploegen bovenin gaan missen.

In de beginfase van de wedstrijd wisten de schutters van Nova veelvuldig raak te schieten en stond NKC’51 al na 13 minuten op een grote 9-2 achterstand. Verdedigend stond het toen nog niet goed en de Nijverdallers verzuimden zelf om mee te scoren. Meerdere opgelegde kansen werden niet afgerond en daar was de achterstand ook snel mee verklaard. Via een tussenstand van maar liefst 13-3 werd er uiteindelijk gerust bij een 15-9 stand.

In de rust was er al wel de overtuiging om samen de strijd aan te gaan voor een beter resultaat en in de tweede helft bleek dat er vandaag echt sprake was van een wedstrijd met twee gezichten.

Het keerpunt in de wedstrijd kwam bij de stand van 18-11. De schutters van Nova werden beter aan banden gelegd en NKC’5 bleek ineens over veel scorend vermogen te beschikken over veel schijven.

Door een enorme vechtersmentaliteit en het geloof in eigen kunnen kwam de ploeg van Harm Jan Smit terug in de wedstrijd tot een 21-19 tussenstand. Toen brak er iets bij de thuisclub en kwam NKC’51 op gelijke hoogte bij een 25-25 stand. Dit werd uiteindelijk nog uitgebouwd tot een 25-27 eindstand.

Na het laatste fluitsignaal was de ontlading bij de ploeg vanzelfsprekend groot, terugkomen vanuit een kansloze positie en met een overwinning terugreizen naar Nijverdal is meer dan uitstekend.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma, aanvangstijd 15.30 uur. Wedstrijd: Nova 1 - NKC’51 1

Arbitrage: dhr. Smit

Coach NKC’51: Harm Jan Smit

Eindstand: 22-25

Ruststand: 10-9