Onnodig verlies Hulzense Boys in Zwolle

Datum: 02-10-2017

8.03 uur - Zaterdag 30 september stond voor Hulzense Boys de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was Be Quick’28 uit Zwolle. Deze club had haar eerste wedstrijd knap gewonnen van Enter Vooruit, terwijl Hulzense Boys in de eerste wedstrijd tegen een nederlaag aan was gelopen.

Onder de rook van het PEC Zwolle-stadion trapte de ploeg uit Hulsen af op het natte en gladde kunstgrasveld. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een steekbal leverde direct gevaar op via de snelle Sander Aarten. Devin Poorterman achterhaalde hem nog en dit leverde een duel tussen deze twee spelers op. De bal kwam, volgens de Be Quickers, via Devin voor de voeten van aanvaller Van der Vlist en deze tikte eenvoudig binnen. De scheidrechter keurde de treffer echter af wegen buitenspel, wat hij zelf had waargenomen. Vlak daarna de eerste mogelijkheid voor Hulzense Boys, wat resulteerde in een corner. Deze werd door Devin Poorterman op de paal gekopt en kwam vervolgens voor de voeten van Tomas te Wierik, die eenvoudig de 0-1 binnenschoot.

Hulzense Boys bleef doordrukken en had het betere van het spel. Be Quick probeerde op te bouwen, maar goed storen van de ploeg van Bram Freie leverde een bijzonder moment op. Een inspeelbal op Veltman wilde de middenvelder terugspelen op zijn doelman. Het veld was echter zo glad dat de bal zo richting het doel ging. Doelman Melanda probeerde met een sliding het leder nog uit zijn doel te houden, maar hij kwam net te laat, 0-2. Aan de ene kant misschien wat gelukkig, maar ook zeker zelf afgedwongen door het goede afjagen.

Lang kon Hulzense Boys echter niet van de voorsprong genieten. Bij een ingooi draaide spits Yilmaz eenvoudig weg en kon hij de bal voorzetten op Jeffrey van der Vlist die de 1-2 maakte. Toch liet Hulzense Boys zich niet van de wijs brengen. De ploeg zocht de aanval en met verzorgd positiespel was het ook de bovenliggende partij. Het werd met name via de zijkanten meerdere keren gevaarlijk. Zo belandde een prima aanval voor de voeten van Machiel van Keulen. Hij gaf goed voor op Malke Gecer, maar de kopbal van Malke had niet de juiste richting om de stand op het scorebord te doen veranderen. Wat later leverde een nieuwe aanval een corner op. De corner van Tim van der Zande belandde op het hoofd van de vrijstaande Jorg Roetgerink, die met een prima kopbal de 1-3 op het scorebord zette. Dit was tevens het laatste balbezit van Jorg, want enkele minuten later moest hij het veld verlaten met een blessure.

Enkele minuten voor rust kreeg de ploeg uit Zwolle nog een vrije trap. Deze werd hoog ingebracht en viel voor de voeten van Jeffrey van der Vlist. Hij probeerde de bal met een hakje in het doel te werken, maar de hakbal was te zacht en de aanvaller kwam ten val. De bal werd echter niet weggewerkt, waardoor hij liggend op de grond alsnog de 2-3 kon aantekenen. Zonde en totaal onnodig, maar in de rust was de marge voor Hulzense Boys dus nog maar 1.

In de rust werden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet en Hulzense Boys kwam goed uit de kleedkamer. De ploeg had meer balbezit en was de bovenliggende partij. De grootste kans was voor spits Marco ten Bolscher. Nadat Tim van der Zande de bal op het middenveld veroverde stuurde hij Marco alleen richting de doelman. Marco schoot in, maar doelman Melanda kon de bal met zijn voet tot corner verwerken. Helaas viel de treffer even later aan de andere kant. Een aanval over de rechterkant werd door aanvaller Aarten voorgegeven en binnengegleden door Gianluca van der Vegt, 3-3.

Voor de neutrale toeschouwer viel er dus genoeg te beleven. Een paar minuten later was Hulzense Boys dicht bij een nieuwe voorsprong. Marco ten Bolscher had een goede actie in huis en zijn schot in de korte hoek leverde veel problemen op. De bal kon echter net voor de voeten van Malke Gecer weggewerkt worden. Achteraf gezien was dit de laatste echte mogelijkheid voor Hulzense Boys, want in het laatste deel van de wedstrijd was Be Quick de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd speelde Sander Aarten zich namens de Zwollenaren eenvoudig vrij in het strafschopgebied. Zijn voorzet werd ingetikt door Van der Vlist tussen twee verdedigers binnengewerkt. In de laatste minuut profiteerde de Zwolse ploeg ook nog van een slippertje aan de zijde van Hulzense Boys en kon Kevin Westerbeek ook nog de 5-3 op het scorebord brengen.

Resumerend kun je zeggen dat Hulzense Boys zichzelf tekort heeft gedaan. Het was 70 minuten de bovenliggende partij, maar ging wel met lege handen naar huis. Belangrijkste leerpunt is dat de jonge ploeg nog wat meedogenlozer mag zijn. Het voetbal, met name in de eerste helft, biedt echter voldoende hoop dat volgende week tegen De Esch de eerste driepunter bijgeschreven kan worden. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. de Vries