Troosteloze middag op Sportpark Groot Lochter

Datum: 02-10-2017

08:01 uur - Na de prima-de-luxe seizoensstart in Beerzerveld tegen VV Mariënberg volgende voor het eerste team de eerste thuiswedstrijd tegen ASV’57. De Aadorpse formatie moest in de eerste wedstrijd op eigen veld hun meerdere erkennen in Oranje Nassau die met 0-3 te sterk bleken.

Trainer Bart Ester moest direct improviseren omdat hij in tegenstelling tot vorige week geen beroep kon doen op Kars ter Avest (vakantie), Delano Papilaja (blessure) en Ahmet Alan (schorsing). Deze spelers werden vervangen door Richard Hartgers, Joris Baan en Jimmy Scharphof. Die laatste kwam juist terug van een blessure. Goed nieuws was ook dat na een jaar blessureleed Frank Bolink deel uitmaakte van de selectie. Sinds een uur of half elf kwam de regen met bakken uit de hemel waardoor diverse wedstrijden in de regio afgelast werden. Op Sportpark Groot Lochter konden alle wedstrijden wel doorgang vinden.

Pupil van de week Ryan ten Hove uit JO8-1 gaf het goede voorbeeld voor het eerste elftal door het vijandelijke doel te vinden waarna scheidsrechter Dick Beldman uit Holten voor aanvang van deze wedstrijd floot. Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor de gastheren. Dat mondt uit in een gigantisch kans voor SVVN. Via de kluts komt de bal bij Melvin Morsink. Die vindt met zijn inzet de paal die succes in de weg staat. In de rebound komt Jimmy Scharphof oog in oog te staan met doelman Stephan Groten Steenwelle van ASV. Die laatste redt op miraculeuze wijze de inzet van Jimmy. In de 12de minuut volgt de eerste kansje voor de gasten: Een schot van zeer ver gaat echter ruim naast het doel van Michiel Middelesch. In de 14de minuut verovert Delano Burnama de bal op het middenveld en geeft een listig balletje op Jimmy Scharphof die daarmee alleen voor de keeper komt te staan. Jimmy Scharphof schiet niet goed genoeg in en geeft daarmee de kans aan de doelman om redding te brengen met zijn vuisten. Hierna zakt het niveau van met name de thuisploeg tot een bedenkelijk niveau. Er gaat wel heel erg veel mis. Simpele ballen over een paar meter vinden hun eindbestemming niet meer. ASV is na het eerste kwartier de gevaarlijkste ploeg en krijgt in de 32ste minuut een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Er volgt een voorzet van links op Lars Stokman die bal echter volledig verkeerd raakt waardoor de kans verkeken is. In de 33ste minuut is er weer gevaar vanaf links. Mesut Hoklek kapt Alwin Zigterman uit en schiet onbereikbaar voor Michiel Middelesch de bal in de verre hoek op de binnenkant van de paal. De bal stuitert echter richting de andere paal en daar kan er redding gebracht worden. Bij de rust staat er een bloedeloze 0-0 tussenstand op het scorebord. Het is best wat de 22 voetballers tot dan toe op het veld hebben laten zien. Dat moet toch na de thee beter kunnen was de algehele peiling bij de onder de paraplu’s schuilende toeschouwers die desondanks de erbarmelijke weersomstandigheden hun weg naar het Sportpark hadden gevonden.

Na de rust werd het echter niet beter. Dat gold voor zowel het weer als het niveau op de groene mat. In de 49ste minuut krijgt ASV de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Er volgt een onschuldige voorzet vanaf rechts. Michiel Middelesch duikt ineens over de bal heen en Bjorn Stokman krijgt zo de kans om de bal in het lege doel te schieten. Hij krijgt echter op een knullige manier de bal niet onder controle zodat Alwin Zigterman de bal nog kan blokkeren en tot hoekschop kan verwerken. Een ongelooflijke blunder van zowel de doelman van SVVN als de aanvaller van ASV. Er werd volop gewisseld door beide partijen , maar ook dat had niet het gewenste resultaat op het spel. Dat bleef van beide kanten bedroevend. We zitten al in de 74ste minuut als dan eindelijk een vloeiende aanval van SVVN kant komt.

Melvin Morsink wordt in stelling gebracht en gaat alleen op de keeper af. Hij schiet wellicht te snel vanaf de zestien en zeker niet goed genoeg. De doelman kan al strekkend voorkomen dat zijn ploeg op achterstand komt.

Toch eindigt deze wedstrijd niet in een bloedeloos gelijkspel wat gezien het spel wat beide teams op mat leggen het enigste logische resultaat was geweest. Het is tekenend dat hiervoor niet eens een kans nodig is. Melvin Hulsman krijgt de bal op zo’n 30 meter van het doel en besluit maar eens aan te halen. De bal suist snoeihard in de rechter bovenhoek. Een treffer van dergelijke schoonheid had deze wedstrijd niet verdiend. Daarbij was de voorsprong van SVVN zeker ook niet verdiend ten opzichte van ASV wat zeker niet de mindere was van de thuisclub. Erg lang kan SVVN niet van de voorsprong genieten. Een schotje van ver buiten de zestien lijkt een simpele prooi te worden voor Michiel Middelesch die de bal echter niet simpel plukt maar uit zijn handen gaat glippen. Enes Akpinar is er als eerste bij en weet nu wel de fout van de doelman af te straffen en schiet genadeloos de 1-1 tegen de touwen. Hierna krijgen beide ploegen nog één kansje om de overwinning naar zich toe trekken. Een schotje van Boyan Reijerink gaat voorlangs en de inzet van Nick Visser gaat over en naast het doel. Zo kreeg de wedstrijd de uitslag die het verdiende toen “man of the match” scheidsrechter Dick Beldman de wedstrijd beëindigde. Grootste verliezers waren nog wel de toeschouwers die de erbarmelijke weersomstandigheden en het erbarmelijke spel van beide ploegen moesten trotseren.

Volgende week speelt SVVN 1 weer een thuiswedstrijd. Dan komt Oranje Nassau op bezoek. An mag SVVN wel uit een heel ander vaatje tappen anders gaat SVVN deze wedstrijd met grote cijfers verliezen. De aftrap volgende week is om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Roland Kok uit Doetinchem.

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Richard Hartgers, Joris Baan; Melvin Hulsman, Delano Burnama (73 Boyan Reijerink), Chiel Karkdijk; Melvin Morsink, Bas Koedijk (65. Remy Zweers) en Jimmy Scharphof.

Geel: Melvin Morsink en Chiel Karkdijk.