De Zweef 1 – Stevo 1 (3-3)

Datum: 02-10-2017

07:55 uur - Binnen een kwartier waren er al vier goals gescoord. Dat beloofde wat, maar viel uiteindelijk en beetje tegen. De Zweef had het betere van het spel. Was de ploeg die probeerde te voetballen. Stevo deed waar het waarschijnlijk goed in is: lange ballen naar voren op gevaarlijke spitsen en maar kijken wat er gebeurt. In vergelijking met de eerste wedstrijd was het voetbal van de blauwwitten best aan te kijken en zat er meer in lijn in het spel. Als dat de groei is, komt het wel goed.

Een fout in de Stevo-verdediging leidde na 1 minuut de eerste goal in. Jesper Krukkert zette goed druk op de bal, veroverde deze en tekende oog in oog met de keeper de 1-0 aan. Een mooi begin. De bezoekers uit Geesteren stelden vier minuten later al orde op zaken, toen de verdediging van De Zweef stond te slapen en de bal over de uitlopende Danny Hoogenkamp in het doel verdween: 1-1.

Voor het publiek kon het niet op. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam Stevo op voorspong na een mooie aanval over links, waarbij de voorzet een volkomen vrijstaande speler bereikte die gemakkelijk kon intikken: 1-2. In de aanval na de aftrap kreeg De Zweef een corner die door Jesper Krukkert keurig op het hoofd van de inkomende Tom Heuver werd gelegd: 2-2.

Het was toen pas de 12e minuut. De Zweef probeerde voetballend de wedstrijd naar zich toe te trekken en dat lukte best aardig. Behalve een kans voor Ruben Hendriks op een voorzet van Jesper krukkert gebeurde er niet zoveel meer in de eerste helft.

De tweede helft was minder om aan te kijken. Het werd een beetje rommelig. De scheidsrechter deed dara vrolijk aan mee. Hij gaf speler nummer 3 een gele kaart toen hij Sven Dikkers weg trok nadat deze hem volkomen weg speelde. De scheids keek in z’n boekje en zag dat 3 al geel had en trok rood.

Heel Stevo in rep en roer. Toen de stofwolken waren opgetrokken, bleven alle elf spelers in het veld. Bleek achteraf dat de scheids gezegd had zich te hebben vergist en geel bedoeld was voor nummer 2.

Het geluk van deze beslissing trok Stevo door in het voetbal. De blauwwitte verdediging kreeg het even druk en Thijs Kemperman kreeg geel. Anton Wennemers wisselde daarna Daniel Tole Emanuel voor Nick Snelling en Ruben Hendriks voor Sven Kolman. Voor Nick Snelling werd het een mooie middag.

Hij stond nog geen vier minuten in het veld toen Jesper Krukkert een solo langs de lijn trok, van achteren voor gaf en de keeper de bal bij de eerste paal los liet. Nick was razendsnel in zijn reactie en het werd 3-2.

Het zag ernaar uit dat de zweef verdiend de punten zou pakken,. Helaas niet. Een kwartier voor tijd kreeg de Zweefverdediging de bal niet weg. Een tamelijk ongevaarlijk schot van buiten  het strafschopgebied werd van richting veranderd, waardoor Danny Hoogenkamp de bal onhoudbaar langs zich zag rollen: 3-3. Joey Knobben mocht nog invallen voor Sven Dikkers. Hij had zich bijna onsterfelijk kunnen maken, maar moest toezien hoe een geplaatste strakke kopbal uit een corner heel goed werd gered.