Goed spel wordt nu nog niet beloond met drie punten…

Datum: 26-09-2017

07:20 uur - Een nieuw seizoen. De ellende van vorig seizoen achter latend en met een frisse start beginnen. Met een uitwedstrijd dat wel. Tegen VV Mariënberg nog wel. Een tegenstander die niet eens zo veel hoger eindigde vorig seizoen maar waar wel vorig seizoen twee keer kansloos van werd verloren. Onder prachtige nazomerse omstandigheden werd de weg gevonden naar het Sportpark Westerpark in Beerzerveld. U weet wel dat voetbalveld naast de N36.

Ondanks de prachtige omstandigheden was het toch opvallend hoe weinig supporters de weg naar het Westerpark wisten te vinden. Ook vanuit Nijverdal overigens. De thuisblijvers kregen, zoals vaak, ongelijk. Ook arbiter Marschalk wist de weg vanuit Enschede de weg te vinden. Voor wie er waarde aan hecht. De winstkansen van de Volharding waren volgens Voetbaloost.nl niet hoog: 77% kans voor een overwinning van de thuisploeg tegenover 7% kans voor SVVN. Niet vreemd gezien vorig seizoen en de voorbereiding overigens.

En wie zien we daar bij de aftrap bij SVVN? Melvin Morsink! Na bijna een jaar revalideren van een blessure is hij er weer. Hoewel de voorbereiding niet echt hoopgevend was voor SVVN begonnen zij uitstekend aan de eerste competitiewedstrijd. SVVN zette de druk naar voren en dat leidde direct voor gevaar voor het vijandelijke doel. Na de derde corner in de 5de minuut belandt de bal op de 16 bij Melvin Hulsman die met zijn inzet de vuisten van VV Mariënberg goalie Jelle Brinks vond. Een minuutje later moet Brinks zich helemaal strekken om een schot van Kars ter Avest uit tweede lijn tot corner te verwerken.

SVVN bleef de bovenliggende partij en werd als enigste gevaarlijk. In de 15de minuut komt Melvin Hulsman een teenlengte te kort om te scoren. De goed uitkomende Brinks brengt weer redding. Even later lijkt Melvin Morsink alleen op de keeper af te gaan maar hij wordt teruggefloten. Uiteraard was het buitenspel van Bas Koedijk maar daar ging de bal niet heen. Dat de clubgrensrechter hiervoor vlagt is begrijpelijk maar als een scheidsrechter zich een beetje goed opstelt dan oordeelt hij anders. Helaas. In de 29ste minuut wordt er op het middenveld een overtreding begaan door SVVN. De scheidsrechter oordeelt anders. Melvin Morsink pikt de bal op en schiet vanaf de zestien net voorlangs. In de 31ste minuut is het weer de ijverige Melvin Morsink die voor onrust zorgt in de Mariënbergse defensie. Zijn voorzet bereikt Bas Koedijk op de 5,5. Zijn schot wordt gekraakt maar in de rebound is het Melvin Hulsman die snoeihard voor de 0-1 zorgt. Er is helemaal niets op deze voorsprong af te dingen. SVVN speelt fruitig en is heer en meester op het Westerpark. In de 32ste minuut wordt de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Een schot van dichtbij wordt gekraakt. Na de voorsprong voor SVVN dringt VV Mariënberg wel aan. Een kopbal gaat in de 34ste minuut net voorlangs. In een uitval is SVVN echter het gevaarlijkst. Morsink trekt voor op Bas die van dichtbij de knuisten van Brinks vindt. Een miraculeuze redding van de doelman van VV Mariënberg.

SVVN gaat rusten met 0-1 voorsprong. Een voorsprong die niet meer dan terecht is en eigenlijk ruimer had kunnen en moeten zijn. Maar laten we koesteren wat we hebben. We worden zelden verwend en dit lijkt er op. Vijf minuten in de tweede helft verlaat de lichtgeblesseerde Delano Papilaja het veld. Richard Hartgers is zijn vervanger. Het eerste wapenfeit komt van de thuisploeg en had de gelijkmaker op moeten leveren. André Plaggenmars lift de bal oog in oog met Michiel Middelesch de bal over de doelman, maar zijn inzet gaat naast het doel. In de 60ste minuut valt de bal over de verdediging door mistasten van de laatste verdediger. Deze trekt vervolgens op de zestien Melvin Morsink naar beneden waardoor hem een 100% scoringskans wordt ontnomen. Hiervoor bestaat maar één straf. Maar tot ieders verbazing mag de verdediger blijven staan en krijgt hij slechts geel. Onbegrijpelijk. De vrije trap die er op volgt wordt uit het doel geranseld door uitblinker Jelle Brinks.

In de 65ste minuut is het weer Melvin Morsink die vanaf links voor mag geven. Bas Koedijk jaagt de bal in de winkelhaak maar doet helaas aan de verkeerde kant van het doel zodat het slechts 0-1 blijft. Een fijn moment even later wanneer Melvin Hulsman op de achterlijn een verdediger van VV Mariënberg dolt. Hij legt de bal panklaar op Melvin Morsink die echter wild overschiet. Een kwartier voor tijd krijgt VV Mariënberg nog een goede kan op de gelijkmaker. Een kopbal gaat echter net voorlangs. SVVN lijkt een terechte overwinning over de streep te trekken. Terecht door het veldspel en de werklust die mannen in groen en wit op de mat leggen.

Daar wordt echter op wrede manier een stokje voor gestoken. In de 88ste minuut wordt een verdediger van SVVN op de hakken getrapt. Iedereen blijft stil staan voor een vrije trap voor deze overtreding. Iedereen ziet deze overtreding behalve scheidsrechter Marschalk. De bal belandt bij de buitenspel staande rechtsbuiten van VV Mariënberg die voorzet op vrijstaande Daan Brinks die simpel kan scoren. Een onbegrijpelijke fout van de scheidsrechter wat beloond wordt met talrijke gele kaarten voor de terechte protesten van SVVN kant. In alle tumult schijnt onze heerser op het middenveld Ahmet Alan zijn tweede gele kaart dus rood te hebben gekregen.

In blessuretijd lijkt VV Mariënberg zelfs met de volledig onverdiende zege er vandoor te gaan. Maar daar steekt de grensrechter van SVVN letterlijk een stokje voor. Buitenspel. Vanuit mijn positie was het discutabel maar scheidsrechter Marschalk neemt het vlagsignaal over. Zo eindigt deze seizoensouverture in een gelijkspel. Een gelijkspel waarvoor van te voren getekend zou zijn, maar nu zeer zuur smaakt door een arbitrale dwaling. SVVN krijgt hierdoor niet wat het verdiend.

SVVN mag tevreden terug kijken op deze wedstrijd. Het mag de Vladdingburger moet geven voor het vervolg van deze competitie. En laten we eerlijk zijn: Een scheidsrechterlijke dwaling zal dit seizoen ook wel eens een keer in ons voordeel zijn. En daarbij: scheidsrechter Marschalk is ook maar een mens en die maken nu eenmaal fouten. Shit happens. Volgende week dan maar het goede spel laten betalen in drie punten. Dan speelt SVVN 1 een thuiswedstrijd tegen de Aadorpse promovendus ASV’57. De wedstrijd begint om 14:30 en zal geleid worden door scheidsrechter de heer Dick Beldman uit Holten. Komt dat zien!

Opstelling SVVN: Michiel Middelesch; Alwin Zigterman, Martijn ter Steege, Delano Papilaja (50. Richard Hartgers), Kars ter Avest; Chiel Karkdijk, Delano Burnama, Ahmet Alan; Melvin Hulsman (75. Boyan Reijerink), Bas Koedijk (82. Dennis Hulsegge) en Melvin Morsink.

Geel: Michiel Middelesch, Kars ter Avest en Delano Burnama.

Rood (2x geel): Ahmet Alan.