Auto Aaltink Cityrun: loopfestijn met 1143 deelnemers

Datum: 25-09-2017

07:40 uur - Zo’n 1143 atleten renden zondagmiddag onder andere door het centrum van Nijverdal tijdens de allereerste editie van de Auto Aaltink Cityrun Nijverdal. Het werd een onvergetelijke dag voor de hardlopers en het publiek. “Een topdag”, aldus Ewald Aaltink van de organisatie na afloop. “Genieten met een hoofdletter G. De Nijverdalse straten waren bomvol, het was prachtig weer en overal vrolijke gezichten.”

 

 

Vanaf de Grotestraat gingen de lopers richting de Oranjestraat, Van Limburg Stirumstraat en via De Joncheerelaan en de Tuinen van Nijverdal weer terug naar het centrum. Met op diverse plaatsen langs de route gevarieerde gezellige muziek. Want ook muziek bepaalt mede de ambiance van de unieke sfeer. Na afloop was het nagenieten in de straten van het centrum of op de vele terrasjes. Iedereen genoot met volle teugen van deze gezellige dag in Nijverdal.

Begin van de middag waren eerst lopers van De Bowling Boerderij – 10 Kilometer aan de beurt. Deze afstand werd gewonnen door Nijverdaller Rutger Op den Dries. Hij kwam binnen in een nette tijd van 35,53. Eerste vrouw werd Saskia Schutte met een tijd van 41,28. 

De allereerste ZorgSaam Lopers Company – 5 Kilometer kwam op naam te staan van Bastian Zandbergen. Hij liep deze afstand in een tijd van 16.44. Henrike Krommendijk van Atletics Nijverdal werd de eerste vrouw met een tijd van 19,51. 

Bij de Heutink – 1 km KidsRun gingen de prijzen naar Mika Keizer, Marlou Huijssoon en Job Wijn. En Jonas Phijffers en Esmée Smal beklommen het podium voor de Heutink – 2,5 km JuniorenRun. 

 

Alle uitslagen per categorie zijn te vinden op de website: 

http://www.cityrunnijverdal.nl/uitslagen/

 

Wil je nog even nagenieten van de sfeer en de reacties van publiek en lopers? Check dan de Facebook-pagina ‘Live in Nijverdal’. Deze verslaggevers waren er de hele dag bij voor een live verslag van deze eerste Cityrun in Nijverdal. 

Foto: ANNAUFReacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Arie op den Dries schreef op 25-09-2017

wat mogen we trots zijn op ons mooie en sportieve Nijverdal

Uw reactie

Naam:
Bericht: