Expositie ‘Kunst en Natuur’ in Huis voor Cultuur en Bestuur

Datum: 12-09-2017

 
17.13 uur - Afgelopen week zijn in de luwte van Bruisend Nijverdal in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur de kunstwerken geplaatst die onder de titel ‘Kunst en Natuur’ de keuze vormen van familie De Weerd uit Nijverdal. De expositie is de tweede in een serie ‘De Keuze van’ waarin inwoners van de gemeente Hellendoorn worden uitgenodigd werk van een of meer professionele kunstenaars te selecteren uit het bestand van Artoverijssel.
 
Gerrit en Ingrid de Weerd kozen voor drie kunstenaars die met elkaar gemeen hebben dat ze zich laten inspireren door de natuur. Maar daarmee houdt de overeenkomst ook echt op. Want zowel de onderwerpen, als de gebruikte materialen en technieken en ook de sfeer van de verschillende werken zijn bijzonder uiteenlopend.
 
De schilderijen van Margot Olde Loohuis tonen verstilde waterwerelden. Ze weet de breking van het licht op het water sterk weer te geven en neemt je mee naar een wereld die normaal gesproken vaak onzichtbaar blijft.
Ludmilla van der Spoel verbeeldt in haar keramische sculpturen het verlangen om als mens in onherbergzame wildernissen te dwalen. Beelden zonder duidelijke grenzen tussen mens en natuur.
Ivo Kamphuis verwerkt oud kinderspeelgoed en skeletten van wilde dieren, die hij uit stropersklemmen haalt, tot sculpturen. Botten en schedels krijgen een nieuw leven in een wereld die verwijst naar metamorfoses, transformatieprocessen en zielsverhuizingen.
 
De expositie is geopend tot en met 25 november tijdens de openingsuren van het raadhuis en/of de bibliotheek: van maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Bezoekers zijn ook van harte welkom op de finissage op 17 november op 16.00 uur.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: