Lochsprinters naar Dedemsvaart voor 2e districtswedstrijd

Datum: 10-09-2017

11.07 uur - Er blijkt een “klein foutje” in het verslag van de vorige wedstrijd te zijn geslopen.....Er werd daar namelijk geschreven dat de weersomstandigheden bij de eerste wedstrijd vaak tekenend zijn voor de rest van het seizoen. Niets was minder waar vandaag. Onder een grijs en grauw wolkendek, waaruit ontzettend veel neerslag viel, reden er deze ochtend toch nog 46 stoere Lochsprinters ( met hun niet minder stoere supporters) naar Dedemsvaart om hun tweede wedstrijd van dit seizoen te fietsen!

 
Al voor de tenten waren opgezet was bijna iedereen nat tot op het bot! Er werden zeer goede zaken gedaan bij de verkoop van regenjasjes. Er werd ook duidelijk minder fanatiek getraind dan we gewend zijn. Een paar voorzichtige rondjes op een zeer natte baan!
Toen rond 10.30 uur de wedstrijd begon, was het gestopt met zachtjes regenen en plensde het met bakken tegelijk uit de lucht. De eerste manche werd er dan ook voorzichtig van start gegaan.
 
In de tweede manche verloor Owen Jansen of Lorkeers ( J 4-5) op het tweede stuk de macht over het stuur.
Bij de jongens 6 vertrok de race zonder Ian Kruiskamp omdat hij niet goed aan het starthek kwam. Het starthek bleek ook in de race daarna een hindernis waar een crossertje overheen ging voordat het startsein gegeven werd.
De heren Scholman fietsen alle drie in dezelfde klasse ( J 17+) Zowel Teun als Mart wisten hun manches zeer goed door te komen( 1-1-2) , waardoor ze in de finale elkaars tegenstanders waren.
 
Er mochten na , wederom een zeer natte halve finale, 25 Lochsprinters door naar de finale race. Hierin kwamen in de race van Jongens 6 jaar Dylan Engberts en Lasse Alberink ten val, waardoor ze uiteindelijk als nummer 7 en 8 over de eindstreep kwamen.
Bij de jongens 12 jaar was er een “tripple crash” waarbij er 3 crossers met elkaar in aanraking kwamen in de derde kombocht. Helaas betekende dit voor Thico Sasbrink dat hij zijn strijd om een derde/vierde plek moest staken en na zijn val als 7e over de streep ging.
Ook zijn broer Renzo Sasbrink werd in zijn finale ( J 15-16) geraakt door een concurrent en moest zijn race staken. Gelukkig geen grote schade, hij kon zelf over de finish fietsen waar hij als 8e werd genoteerd.
 
Ondanks de constante regenval waardoor de baan zeer nat en glad was, waren er verder geen grote valpartijen op de baan. Dat kan helaas niet gezegd worden naast de baan, waar één van de supportende ouders lelijk ten val kwam en uiteindelijk met een opgeroepen ambulance een bezoekje mocht gaan brengen aan de SEH. We wensen Erik via deze weg veel beterschap!
 
De uitslagen van deze wedstrijd;
J6       Aron Jurjens 3
J8       Kevin JansenofLorkeers 3
J10     Roan Davids 1
J17+   Teun Scholman 2 
M 6-7  Julie KleenScholten 2
M 14+ Laura Davids 1
           Amber Davids 2
 
Geen deelnemende Lochsprinters voor de Open Klasse. Iedereen was nat en moe.....en had ik al genoemd dat iedereen NAT was?
 
De derde districtswedstrijd vindt plaats op 23 september in Klazienaveen. Komende zaterdag is er op de nieuwe baan van “het Twentse Ros” in Hengelo een Provinciaal Kampioenschap en de opening van de nieuwe baan.
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: