Witte betonbanden langs Haersingel worden verwijderd

Datum: 07-09-2017

16.38 uur - De gemeente Hellendoorn haalt vanaf maandag 11 september de witte betonbanden langs de pas aangelegde Haersingel in Hellendoorn (noordelijke tak Noordzuidverbinding) weg. Reden daarvoor is dat er sinds de weg in gebruik is, ongeveer drie maanden, nogal wat automobilisten tegen de banden aan zijn gereden en schade aan hun auto hebben opgelopen. Waarom dit gebeurt, is onduidelijk.

Om de oorzaak van de eenzijdige aanrijdingen te achterhalen en maatregelen te kunnen treffen, was de gemeente al begonnen met een onderzoek. Toen er zich deze week weer een paar gevallen voordeden, is besloten de uitkomsten daarvan niet af te wachten, maar de banden weg te halen.
 
Overgang naar bebouwde kom
De banden liggen ter hoogte van de sportvelden, bij de overgang naar de bebouwde kom. Ze waren bedoeld om de weg binnen de bebouwde kom smaller te laten lijken, waardoor automobilisten hun snelheid zouden beperken. Van ervaringen in andere gemeenten was bekend, dat bestuurders even moesten wennen aan de witte banden, maar verdere problemen waren niet in beeld.
“Het is ons echt een raadsel waarom dit hier gebeurt”, zegt wethouder Jelle Beintema.”De weg is even breed als andere wegen en verder zijn er ook geen bijzondere omstandigheden, behalve dat de weg nieuw is. Ook langs andere wegen binnen de bebouwde kom liggen betonnen banden, in een iets andere uitvoering, en daar zijn geen problemen. We gaan nu bekijken welke andere maatregelen we kunnen nemen om de snelheid te beperken.”
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

gerrit schreef op 07-09-2017

Laat de bestuurders de snelheid aanpassen zij rijden te hard als zij naar hun werk gaan en na het werk weer naar moeder de bestuurders overdag die rijden zoals het moet, ik woon daar in de buurt en zie het vaak genoeg. ZO LATEN ALS HET IS RIJ DAN NIET TE SNEL DAN HEEFT U OOK GEEN SCHADE

Abc schreef op 07-09-2017

@gerrit,jij woont daar. Welk tehuis is dat dan?

Esther schreef op 07-09-2017

Opletten op de weg is uitkomst

Watleesiknoewdan schreef op 07-09-2017

Dus wanneer je je aan de snelheid houdt, neemt men aan dat je in een tehuis woont. Gerrit heeft gelijk !

Wat ben ik toch een tut! schreef op 07-09-2017

Welke knuppel heeft dit bedacht? Op bijna elk betonblok staan zwarte strepen als teken dat ze door autobanden zijn geraakt. Ik moet er niet aan denken wanneer ze onzichtbaar worden tijdens mist en sneeuw.

jos schreef op 07-09-2017

ik zie het verband niet tussen te snel rijden en de ongelukken....misschien eerder telefoongebruik tijdens het rijden of bezig zijn met passagiers ipv met de weg. ik kan er rustig 90 rijden zonder dat ik de witte banden raak.

maarten schreef op 07-09-2017

Die witte gevallen zijn inderdaad gevaarlijker dan het doel dat ze dienen. Echter vanuit de aansluiting t.h.v. Ben & Jerry's komen de auto vanuit de richting Ommen met grote regelmaat ver boven de 50 aanrijden. Dit probleem zal moeten worden opgelost alvorens er ongelukken gebeuren. Anders moet het gezegde , als het kalf verdronken is dempt men de put weer van stal worden gehaald. En aangezien regeren is vooruit zien ook van toepassing is , zal er een oplossing moeten komen

k.e schreef op 07-09-2017

ABC, wat een valse opmerking TUT, die knuppel is denk ik onze wethouder van verkeer JOS, ja jij wel jij denkt dat je overal boven staat.

Mitis schreef op 07-09-2017

Heel goed! De weg is te smal voor dit type betonbanden nu is het gewoon onveilig. Zie ook niet de zin van die betonbanden. Tut heeft weer eens gelijk!

Wat ben ik toch een tut! schreef op 07-09-2017

@Jos; je zegt 'ik zie het verband niet tussen te snel rijden en ongelukken'; wanneer je rustig rijdt heb je meer tijd om te reageren op onverwachte situatie's. @Jos; je zegt 'ik kan rustig 90 rijden zonder de witte banden te raken'; met normale personenauto zal dat zekers lukken, maar wat dacht je van touringcars, vrachtwagens en tractoren? @k.e.; ik hoop toch niet dat de wethouder zoiets zelf bedacht heeft, het zal toch wel door verkeersdeskundigen ontworpen zijn.

Dirk Jan schreef op 08-09-2017

Waarom zijn alleen in de gemeente Hellendoorn de betonbanden een probleem,of is Hellendoorn de enige gemeente waar men alleen maar kan zeiken en zeuren over dit soort zaken en kent men het woord gewenning niet ?

Mitis schreef op 08-09-2017

Dirk Jan past precies bij de ¨oude¨ bestuursregenten die in onze gemeente mede de leiding hebben, de burger behoort te zwijgen en te bedanken al resulteert het in een ongeluk...

Dirk Jan schreef op 08-09-2017

Voor een deel met je eens Mitis maar uiteindelijk is het de bestuurder zelf die tussen de lijntjes moet blijven.

Bart Moerman schreef op 08-09-2017

Ik snap niet waarom een rij onderbroken witte betonbandjes ineens een probleem zijn terwijl er duizenden kilometers straat zijn met een stoeprand o.id. Je kan toch gewoon sturen? Of zitten de brokkenmakers ook regelmatig met hun auto op de stoep? Dit is geen kritiek, ik snap het gewoon niet. Kom er paar keer per week langs, ik zie niet hoe je met je stuur in je handen hier de bocht niet normaal nemen kunt.

Han schreef op 08-09-2017

Een verhoogde stoeprand, of betonblokken. Wat is het verschil. Overal in het dorp binnen de bebouwde kom heb je verhoogde stoepranden. Het ligt toch echt aan jezelf als je hier op klapt met je auto. De redenen zijn al geopperd. Druk met andere dingen dan opletten op de weg.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 08-09-2017

@Dirk Jan; in alle gemeenten wordt over alles en nog wat gezeurd. Gewenning voor de eigen inwoners, zeg jij, maar toeristen en niet-Hellendoorners maken ook gebruik van de weg.

Dirk Jan schreef op 08-09-2017

Aan tut, ik heb ook in een reactie gezegd dat de bestuurders er zelf voor moeten zorgen dat ze tussen de lijntjes blijven dus dan maakt het volgens mij niet uit of je toerist of geen Hellendoorner bent, en als je onbekend bent in de omgeving dan moet je het rijgedrag daar op aanpassen.

Heldersen schreef op 09-09-2017

Gewoon veur oe kieken! Meer is het niet

Henk schreef op 09-09-2017

Ik vind dat de gemeente de stoepranden in het dorp ook moet weghalen!! Veel aluminium velgen worden daardoor beschadigd, daarom weg met de stoeprand. Ik ben het opletten beu, ik moet tussen de lijntjes blijven, ik moet mij aan de maximum snelheid houden, ik moet mijn sociale netwerken bijhouden, ik moet zorgen dat ik optijd op mijn afspraak ben. IK BEN HET ZAT. (in dit geval de minderheid wint weer van de meerderheid die zich wel aan de democratisch vastgestelde regels houden)

gerrit schreef op 09-09-2017

die witte vlakken geven schrik effect en dan die randen en er moet meer straatverlichting komen het is veel te donker met opstakels langs de weg

Abc schreef op 09-09-2017

@gerrit,gewoon gordijntjes dicht doen en nachtlampje aan Welterusten.

Han schreef op 09-09-2017

Misschien moeten ze maar lekker blijven liggen die betonblokken. Laat er maar meer automobilisten hun velgen er op kapot rijden. Misschien leren ze er van. Aandacht bij het verkeer ipv bij social media.

gerrit schreef op 09-09-2017

Ik had niet gedacht op zo veel reactie als ik het zo lees zijn de meesten een gevaar op de weg helaas woon ik daar niet in de buurt maar in ons mooie dorp NIJVERDAL kun je lezen hoe de meesten lullen op de veiligheid van onze gemeente wees een heer in verkeer

Abc schreef op 09-09-2017

@gerrit Nu woon je er weer niet Wat lul je nou. Lamp uit welterusten foei

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-09-2017

Idiote, levensgevaarlijke fout in wegaanleg; normaal moet het verkeer veilig tussen de twee witte lijnen blijven rijden. Rechts van rechter kantlijn is dan nog wat verharding/bermstenen zodat je uitwijkmogelijkheid hebt bij een stuurfout. Hier op de Haersingel ontbreekt de rechter kantlijn en liggen er direct de hoge betonblokken. Levensgevaarlijk omdat het in de eerste instantie een normale witte verfstreep lijkt. Betere oplossing zijn "rammelstroken" binnen de witte kantlijn: "Een rammelstrook (Engels: rumble strip) is een type bermbeveiliging. Bij een rammelstrook worden er stukken asfalt uit de toplaag gefreesd aan de buitenzijde van de kantverharding. Wanneer verkeer buiten de rijbaan dreigt te raken en over de rammelstrook rijdt is een luid geluid te horen en trilt het voertuig. Een rammelstrook ligt in de obstakelvrije zone, maar ligt in tegenstelling tot bermbeveiliging binnen de verharding."

Def schreef op 10-09-2017

Abc lees eens goed wat er staat voor je commentaar geeft voor je gaat lullen

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-09-2017

@Abc: Ga je mond spoelen! Niemand zit voor zijn lol in een tehuis; het is een heel verdrietige beslissing om je familielid weg te brengen!

Roel schreef op 10-09-2017

@gerrit: ik begrijp het niet zo goed. In je eerste commentaar staat "ik woon daar in de buurt en zie het vaak genoeg" en verderop staat in een commentaar van jou "helaas woon ik daar niet in de buurt maar in ons mooie dorp NIJVERDAL". Waar woon je nu? In Hellendoorn dichtbij de Haersingel of in Nijverdal?

Abc schreef op 10-09-2017

@def wat lees ik verkeerd dan @roel snapt het tenminste. En tut moet ik nog ...laat maar

Han schreef op 10-09-2017

Tut. Volgens mij kom je niet veel op de weg. Misschien ook wel goed. Je zit te klagen over deze betonblokken. Witte lijnen bla bla bla. Zijn de stoepranden bij jou in de straat wit geverfd? In het verkeer moet je gewoon opletten en verder niks.

gerrit schreef op 10-09-2017

Ik woon in nijverdal ik wilde eens weten hoe de ????daar op wilden reageren zoals bart zeg je kunt toch wel sturen blijkbaar zijn er wel personen di dat niet kunnen zelfs niet op een FIETS

gerrit schreef op 10-09-2017

Ik heb al 25 jaar ervaring als vrachtwagen chauffeur en toeringcar chauffeur dus internationaal al die jaren schade vrij in mijn tijd was er geen tacograaf (schijf) maar uren maken ongeveer 80 uur per week dus ik weet waar ik over schrijf veel plezier met die randen

Abc schreef op 11-09-2017

Gait,naast fantaseren ga je nu ook al liegen.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 11-09-2017

@Han; de betonblokken lagen vanaf beide kanten, net ná een onoverzichtelijke scherpe bocht, dus je komt relaxed vanaf Ommen rijden op een mooie slingerende heel rustige weg, wordt afgeleid door de mooie natuur (en zonlicht?),9 plots een scherpe bocht, de weg word smaller en opeens die nauwelijks opvallende, verfoeide betonblokken doemen op. Het is best scherpe bocht waar je met bijna 60 km door gaat. Bij andere fietsoversteekplaatsen aan deze weg liggen ook stoepranden, maar je mindert al snelheid bij het aankomen op deze plekken, omdat je duidelijk ziet aankomen dat het nauwer wordt.

Abc schreef op 11-09-2017

@tut. Dus rij je tegen de stoeprand aan. "Direct rijbewijs inleveren"

Harry. schreef op 13-09-2017

Wanneer gaat de Ommerweg weer open, nu elke dag door de nieuwbouw met spelende kinderen op de weg. Wie bedenkt zou iets om de Ommerweg af te sluiten. Volgens mij is er nu meer verkeeroverlast in de nieuwbouw. Hoelang staan de zig zag paaltjes er nog. Hou mijn hart vast als het glad wordt.

Jos schreef op 13-09-2017

Harry, je kunt er langs via fietspad of even bij de kliniek parkeerplaats op en af. Iedereen die een huis in plan noord heeft gekocht kon weten dat dit de plannen waren deze waren voor de koop van de kavels al bekend.

Han schreef op 13-09-2017

Harry, je kunt je snelheid ook aanpassen als je die slalom neemt. De aanwonenden konden het weten dat dit een doorgaande weg werd. Dus geen gemopper.

Harry schreef op 13-09-2017

Maar waarom moest de ommerweg afgesloten worden, kom van Jankarkdijkstraat, kom hier de nieuwbouwijk naar de Ommerweg en vervolgens de nieuwbouw weg met de zig zag paaltjes weer in te gaan om vervolgens richting Ommen te gaan.

kippie schreef op 13-09-2017

waarom raken ze de stoeprand :omdat ze alle kanten opkijken. En niet op de straat.

Han schreef op 13-09-2017

Harry. Moest van het bestemmingsplan.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 15-09-2017

@Harry; je kunt vanaf Jan Karkdijkstraat de Elerweg nemen, dan kom je meteen buiten de bebouwde kom.

Hendrik schreef op 18-09-2017

De weg naar de witte paal heeft de zelfde afmetingen, en daar mag je honderd rijden. De grote fout is, dat deze weg niet voor maar achter Ben&Jerry had moeten liggen! En dat had milieutechnisch makkelijk gekund.

Uw reactie

Naam:
Bericht: