Helpen om de 'Barg' nog mooier te maken; najaarsronde!

Datum: 05-09-2017

16.13 uur - Voor de tweede keer dit jaar is het mogelijk om een bijdrage te vragen voor een project op de Sallandse heuvelrug. Zo’n project moet goed zijn voor de natuur, het landschap en/of voor de beleving van de Sallandse ‘barg’. De Stichting Sámen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug sponsort dergelijke projecten. Hebt u een idee dan kunt u een uitgewerkt plan met een verzoek voor een bijdrage indienen voor 15 oktober 2017 (herman.reimerink@gmail.com).

 
In principe is de bijdrage van de stichting 50% van de kosten en honoreren wij alleen projecten waar uit gangbare fondsen, subsidies of beheergelden geen dekking voor is.

 
De Stichting Samen voor het Nationaal Park heeft in overleg met organisatoren van evenementen het Support for Nature principe ingevoerd voor de Sallandse heuvelrug. Het SfN principe komt er op neer dat iedereen die meedoet en geniet van een wedstrijd of evenement in de mooie natuur, daar ook een kleine bijdrage aan levert.  Met ingang van 1 januari 2017 is dat 1 Euro! 
Die inkomsten gaan in z’n geheel terug naar het gebied door bij te dragen aan projecten.
 
 

Dit voorjaar is de eerste projectronde geweest van de Stichting Sámen voor het Nationaal Park. Daarbij is onder meer herstel van de hangbrug in het speelbos bij Nijverdal  ingediend en die brug is nu al gereed;  een mooi voorbeeld hoe Support for Nature werkt. De hangbrug is een populair onderdeel van het speelbos. Maar de brug was niet veilig meer en is toen weggehaald. Voor vervangen was geen geld. Sponsoring waaronder de 50% bijdrage van Support for Nature maakte realisatie mogelijk.
 


Behalve de hangbrug is in de eerste ronde bijgedragen aan de uitvoering van een educatief project van IVN samen met het CNME voor basisscholen rond de Kinderboekenweek en de productie van een wandelboekje  “ Monument en Poezie” door Krönnenzommer.  
Iedereen kan een project in dienen als het voldoet aan criteria die opgevraagd kunnen worden bij onderstaand mailadres. Voor het eerst kunnen behalve de Sallandse heuvelrug en randen ook projecten in het Reggedal in de gemeente Hellendoorn en projecten op de Lemeler- en Archemerberg meedoen. Projecten moeten de instemming hebben van de grondeigenaar als het een inrichting- of beheerproject betreft. U hoeft voor toekenning van onze bijdrage aan uw project nog niet de gehele financiering rond te hebben. Dat moet wel het geval zijn als u aan de uitvoering begint.
 
Ons stichtingsbestuur dat bestaat uit vier vrijwilligers, beoordeelt de ingediende voorstellen op kwaliteit, effectiviteit en haalbaarheid en vraagt daarbij het Kernteam van het Nationaal Park om advies. U kunt de secretaris de heer H. Reimerink benaderen voor vragen en informatie. Voor deze najaarsronde vragen wij u de projecten voor 15 oktober 2017 in te dienen bij herman.reimerink@gmail.com.  
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos Greiving schreef op 06-09-2017

Ik ruim al een paar jaar alle zwerfvuil op de sallandse heuvelrug, ook het speelbos hou ik schoon, in feite betaal ik alles zelf met behulp van een paar kleine sponsors, zie mijn account op Facebook, ik ben sponsors nodig wat steeds moeilijker word, zwerfvuil is een vergeten project, ik voer hem uit. Arend Spijker is mijn mentor.

Adelaar schreef op 06-09-2017

Jammer van die mentor.

Alfons schreef op 07-09-2017

Kan arend je niet helpen die twittert toch de hele dag

Ben schreef op 07-09-2017

Arend doet z'n werk goed

Han schreef op 09-09-2017

Sponsors zoeken. SBB heeft geld zat. Ze investeren miljoenen in die kippen. Zolang ze dat nog kunnen en doen, moet SBB niet zielig doen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: