Oppermachtig NKC'51 verzuimt monsterscore neer te zetten in eerste competitiewedstrijd

Datum: 03-09-2017

20.53 uur - Zaterdag 3 september stonden de 1e wedstrijden van seizoen 2017-2018 op het programma. NKC’51 2 nam het thuis op tegen DVO 5 en won in een wedstrijd met een erg spannende slotfase uiteindelijk verdiend met 19-18.

Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip van NKC’51. De ploeg van de nieuwe trainer Harm Jan Smit begint dit seizoen met 5 dames en 5 heren aan de competitie. Ten opzichte van vorig seizoen zijn Esther Lesscher (vanuit 2e) en Pim Knobbe (vanuit de junioren) aan het 1e toegevoegd. De voorbereiding van de Nijverdallers was goed verlopen, de complete selectie heeft een prima voorbereiding van 3 weken gehad waarin de spelers en de compleet nieuwe staf goed aan elkaar hebben kunnen wennen.

Het belang vooraf was duidelijk voor NKC, het zou deze wedstrijd eigenlijk moeten winnen. De ploeg kreeg als opdracht mee om vol met pressie te verdedigen en aanvallend de kansen in de korfzone te creëren. Van Revival is bekend dat het een lastig te bespelen ploeg is, de ploeg speelt aanvallend erg traag en verdedigt vaak achter.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat het krachtsverschil tussen beide ploegen vandaag enorm was. Al snel stond er een 4-0 voorsprong op het scorebord en kon Revival aanvallend niet onder de pressie van de thuisploeg uitkomen. Hierna stokte het scoren van NKC echter en dit probleem bleef het team eigenlijk de hele wedstrijd achtervolgen. Er werden vele goede en opgelegde kansen gecreëerd maar de afronding was onder de maat. Verdedigend zette de ploeg echter een prima prestatie neer, want Revival wist de hele wedstrijd slechts sporadisch tot een fatsoenlijke aanval te komen.

De rust werd bereikt bij een 8-5 stand en dit was een zeer magere afspiegeling van krachtsverhoudingen. Het beeld bleef in de 2e helft hetzelfde als voor rust. Een oppermachtig NKC’51 dat verzuimde Revival met een monsterscore naar huis te sturen. Gedurende de 2e helft liepen de Nijverdallers steeds verder uit maar bleef de ploeg niet scherp in de afronding. Na 70 minuten stond de eindstand van 18-8 op het scorebord. De cijfers en het beeld van de wedstrijd spraken voor zich, maar het was erg jammer dat de ploeg zichzelf en het publiek niet op veel meer doelpunten heeft getrakteerd.

Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen VEO op het programma en wordt meer duidelijk hoe de krachtsverhoudingen in deze klasse zullen liggen.