De paarse loper wordt voor u uitgerold bij het BuitenCentrum

Datum: 09-08-2017

10.11 uur - In augustus verandert Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug weer in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Om van dit schouwspel te kunnen genieten worden er allerlei activiteiten georganiseerd tijdens de beleefweken van de Sallandse Heuvelrug van 19 augustus t/m 3 september 2017.

De Paarse Loper wordt voor bezoekers uitgerold en de loper opent ook de spreekwoordelijke deuren om alles wat paars is te kunnen zien, proeven, ruiken en ervaren. Alle activiteiten, paarse overnachtingen en arrangementen staan op www.paarseloper.nl
 
Bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal worden diverse activiteiten georganiseerd:
Dinsdag 22 augustus heidesafari voor (groot)ouders en (klein)kinderen
vrijdag 25 augustus dagtocht voor stevige stappers over de heide (inclusief picknick)
zondag 27 augustus wandeling + heidebrunch
dinsdag 29 augustus heidesafari voor (groot)ouders en (klein)kinderen
donderdag 31 augustus paarse loper korte wandeling
zaterdag 2 september huifkartocht over de heide + picknick
zaterdag 2 september huifkartocht over de heide+ high tea
zondag 3 september dagtocht voor stevige stappers over de heide (inclusief picknick)
 
En natuurlijk rijdt de huifkar tijdens de Paarse Loper ook elke woensdagmiddag en de eerste en derde zondagmiddag van de maand. De heideslak, een elektrokar speciaal voor ouderen en/of mindervaliden, rijdt in deze periode op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. 
 
Voor meer informatie en aanmelden kijk op https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/sallandse-heuvelrug/activiteiten
 
Het BuitenCentrum is het startpunt voor uw dagje uit op de Sallandse heuvelrug. Kom kijken en genieten. Na een wandeling is het goed vertoeven in het restaurant of op het terras van BuitenGewoon Lekker.
 
De Sallandse heuvelrug je kunt er niet omheen!
 
Informatie: BuitenCentrum aan de balie of telefonisch 0548-612711
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

William S. Burroughs schreef op 09-08-2017

Ik ben waarschijnlijk de luis in de paarse loper want ik heb afgelopen week al gekeken en genoten. Het was dan ook een prettige ervaring. Want tegenwoordig moet je alles immers beleven en ervaren. En daar hangt een prijskaartje aan. Zo heb ik ook bakken met geld uitgegeven aan ervaringen en belevingen. Waarbij ik het net als het korhoen zo lang mogelijk vol wilde houden tegen beter weten in. En dan kom je net als het bos en zijn bewoners op een punt dat je alleen nog kunt proberen te redden wat er te redden valt. En ook daar hangt weer een prijskaartje aan inclusief commerciële belangen. Het leek wel of ik het korhoen was en het korhoen mij? Toch is er wel een duidelijk verschil. Bij mij verdween de gekte en kwam het verstand weer terug. En je kan veel rondom het korhoen zeggen maar niet dat er geen sprake zou zijn van een structurele gekte en waanzin. Ik ging van duurkoop naar goedkoop maar dat is bij die over gesubsidieerde veel te grote kip toch echt wel andersom. Met een investering is niets mis mits er maar een eind aan komt. Ik vraag mij tot slot dan ook serieus af of we ons bos zonder het korhoen debacle in een soort van pretpark hadden moeten veranderen? Kwestie van prioriteiten stellen dacht ik zo. Tot die tijd blijf ik rustig kijken en genieten maar dan wel zonder portemonnee. Heb namelijk helemaal niets meer met een HIGH TEA! Prettige dag.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-08-2017

Inderdaad William, het lijkt wel of geluk alléén te koop is. 'Gewoon' is niet meer genoeg, het moet bijzonder, nee, héél bijzonder. En de 'Tea' moet zelfs 'Higher and Higher'. Dêt ging vrogger wêh aans.

Han schreef op 14-08-2017

De mens wil steeds vermaakt worden. Goed is niet goed genoeg. Het moet steeds extremer en alles en iedereen moet er voor wijken. Wordt het bos niet op de kop gezet voor zo'n achterlijke run, dan is het wel een nachtelijke toertocht voor mountainbikers. Als dat nog niet genoeg is, moet zonodig het pretpark voor duizenden euro's vuurwerk in de lucht schieten op de late avond. Nee, de sallandse heuvelrug is een natuurgebied. Maar als er aan te verdienen is dan zijn ze er als de kippen bij. Waarom kan de mens zichzelf niet meer vermaken? Zijn we te verwend met zijn allen? Hebben we het te goed? Denk het wel. Zit het iets tegen of loopt het net iets anders als gedacht, dan deugd het niet meer. Want zei konden niet vermaakt worden. Onze samenleving is steeds zieker aan het worden. Geniet van wat je hebt en doe niet meer als je kunt. De volgende uitdrukking heb ik al meerdere malen gepost. "Eenvoud is een luxe dat ons vaak ontbreekt".

Hendrik schreef op 15-08-2017

Nee Han, ze moeten tegenwoordig zelf de broek ophouden, dus willen ze zoveel mogelijk activiteiten organiseren. Ondertussen zagen ze het halve bos om, omdat ze anders het laatste beetje subsidie van Brussel kwijtraken.

Han schreef op 15-08-2017

Hendrik. Het halve bos omzagen is een bron van inkomsten. Het wordt nadien wel opnieuw aangeplant. Ben het wel met je eens dat ze zo veel mogelijk activiteiten organiseren om hun broek op te houden. Betalen voor gemaakte natuur te bezichtigen. Nou nee. Ik sluit me aan bij wsb. Ik ga ook liever eens een week later of eerder. En dan alleen om te genieten. Ipv al die hijgende en zeurende toeristen om me heen en de succes verhalen van de korhoen aanhoren.

Uw reactie

Naam:
Bericht: