Nijverdals talent in de kartwereld

Datum: 03-08-2017

Thom van Dijk (16), het karttalent uit Nijverdal, is afgelopen week bij het wereldkampioenschap in Madrid vicewereldkampioen geworden bij de junioren.

Podiumplek in Spanje

Het kampioenschap, dat gehouden werd van 27 t/m 31 juli, bestond uit in totaal acht kwalificatieraces. Na deze kwalificatierondes, waar Thom maar liefst 6 podiums behaalde, wist hij zich als tweede te kwalificeren voor de halve finales. Deze tweede plaats wist hij in de halve finales en de finales te behouden.

Jong geleerd is….

Als zoon van Sjaak van Dijk, eigenaar van Kartplaza Actionworld in Nijverdal, is het karten hem met de paplepel ingegoten. Thom spendeerde zijn vrije uurtjes regelmatig op de 850 meter lange kartbaan in Nijverdal. Op zijn 12e is Thom begonnen met het volgen van Kartclinics bij Kartplaza Actionworld en in 2015 was de vijfde plaats bij het WK voor de jeugd een feit. Inmiddels staan er veel gewonnen races op zijn naam en is kan hij trots zijn op deze tweede plaats bij het wereldkampioenschap. Volgend jaar vindt het wereldkampioenschap plaats in Szczecin in Polen.

Voor Thom kan zijn zomervakantie nu al niet meer stuk. “Na een heel jaar hard trainen is dit resultaat in Madrid heel gaaf! Ik kijk er nu al naar uit om er volgend jaar alles voor te geven om een nog beter resultaat te halen”.