De wolf: Het is niet de vraag of hij komt, maar wanneer hij komt!

Datum: 28-07-2017

18.40 uur - Woensdagavond 27 september geeft Roel Korbee in het BuitenCentrum De Sallandse heuvelrug van Staatsbosbeheer Grotestraat 281 in Nijverdal  een lezing over de wolf. De wolf staat de laatste jaren regelmatig in de belangstelling, met name omdat er een aantal waarnemingen zijn geweest in Nederland en in het grensgebied van Nederland en Duitsland. 

 
 
 
Roel Korbee volgt de terugkeer van de wolf in West Europa al langere tijd. Mede door zijn kennis en ervaring geeft hij regelmatig voor en namens Staatsbosbeheer, ook in de landelijke media, bericht en voorlichting over de wolf. Mede door de inspanningen van Roel is bevestigd dat het echt een wolf was die vorig jaar een bezoekje aan Beuningen bij de Lutte  bracht. Daarnaast doet hij in Zweden op persoonlijke titel ook onderzoek. 
 
Het aantal wolven in Duitsland neemt toe. De verspreiding van de wolf is dan ook niet te stuiten. Een uitstapje over de grens naar Nederland zal in de toekomst vaker gebeuren. Wat staat ons te wachten? Wat is de leefwijze van de wolf en welk sociaal gedrag vertoont de wolf? Wat is de rol van de wolf in het ecosysteem? Wat zijn de uiterlijke kenmerken van een wolf en hoe gebruikt het dier zijn zintuigen?
Op deze en veel andere vragen over de wolf krijgt u tijdens deze avond een antwoord.
 
De deur gaat om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur. De kosten voor deze avond zijn € 7,50 inclusief een kop thee of koffie bij ontvangst en in de pauze. De lezing duurt ongeveer twee uur. U kunt zich opgeven via de website van Staatsbosbeheer
www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/lezing-over-de-wolf-op-de-sallandse-heuvelrug
 
Tegenover het BuitenCentrum aan de Grotestraat 281 in Nijverdal is voldoende parkeergelegenheid.
 
Meer informatie bij BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug T 0548-612711 of via buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl
 
 
Staatsbosbeheer BuitenCentrum Sallandse Heuvelrug. 
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal
T: 0548-612711
 
Kijk ook op www.staatsbosbeheer.nl of www.np-desallandseheuvelrug.nl
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Heldern schreef op 29-07-2017

Het is niet de vraag of hij sneuvelt in het verkeer maar wanneer hij sneuvelt in het verkeer.

Gerrit. schreef op 29-07-2017

Schiet mij een liedje te binnen.In het bos zijn de wilde dieren,in het bos,in het bos,pas maar op daar.....

Han schreef op 30-07-2017

Hoe tegenstrijdig kunnen natuurbeschermers zijn. Er zijn groepen die de wolf met open armen ontvangen, terwijl de anderen een groepje kippen probeert te redden en daarom de wolf niet verwelkomen. Zelf ben ik er niet zo bang dat de wolf zich vestigt in Nederland. Nederland is te klein. Misschien dat ze zo nu en dan even komen shoppen op de sallandse heuvelrug of Veluwe. Mocht hij hier zich toch willen vestigen, dan is het zaak dat die populatie binnen de perken wordt gehouden. Gezien ze geen natuurlijke vijanden hebben.

Qbequin schreef op 30-07-2017

Ik solliciteer voor Roodkapje.

Pff schreef op 31-07-2017

@han Volgens mij is de mens de grootste natuurlijke vijand van het milieu en van zichzelf.

Han schreef op 01-08-2017

@pff, daar heeft u wel gelijk in. Maar ik denk dat je wel weet wat ik bedoel.

Jos schreef op 01-08-2017

waar staat dat er een groep natuurbeschermers kippen probeert te redden?

Han schreef op 01-08-2017

Jos. Wat dacht u van die kippen op de sallandse heuvelrug. Je weet wel, die uit Zweden. Reken er op dat de wolf die lekker vindt.

Jos schreef op 01-08-2017

die leven tegen die tijd niet meer Han. (als ze nu nog wel leven)

Han schreef op 02-08-2017

Jos. Daar heb je gelijk in. Tegen die tijd kunnen de heren hun nieuwe hobby uitvoeren.

Mitis schreef op 02-08-2017

Hoe moet het als de wolf hier is verder met ons? Ik stel voor een wekelijks transport van ruim voldoende korhoenders uit Zweden, die wolven moeten ook gesubsidieerd leven...

Hendrik schreef op 02-08-2017

Laat die heren toch lekker met de kippen spelen op de hei. Voor hetzelfde geld gaan ze straks allerlei zure reacties op Hart van Hellendoorn plaatsen. En dat is het werkterrein van Han, Jos en Mitis.

Jos schreef op 02-08-2017

ik ga niet in schaapskleren

Han schreef op 03-08-2017

Hendrik. Het zure is. Ze spelen met ons geld. En niet zo'n beetje ook.

Uw reactie

Naam:
Bericht: