Meer elektrische laadpalen in de gemeente Hellendoorn

Datum: 27-07-2017

22.22 uur - In de gemeente Hellendoorn zijn inmiddels zes publieke laadpalen en zo’n 20 semipublieke laadpalen voor elektrisch rijden. Particulieren zonder eigen mogelijkheid om op te laden kunnen zelf een laadpaal in de publieke ruimte aanvragen. Zo werken verschillende partijen met elkaar samen om elektrisch rijden in de gemeente zo veel mogelijk te stimuleren en te faciliteren.

 
Naast de al langer bestaande laadpalen in Nijverdal aan de Wilhelminastraat, in de parkeergarage aan de Maximastraat en op de parkeerplaatsen van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug en het NS-station zijn recent twee nieuwe laadpalen operationeel geworden: één aan de Vivaldistraat in Nijverdal en één aan de Gerhard Nijlandstraat in Daarlerveen. De locaties van de ca 20 semi-publieke laadpalen in de gemeente, waar dus ook anderen dan de terreineigenaren gebruik van kunnen maken, zijn te vinden via www.oplaadpalen.nl.
 
Particulieren die elektrisch rijden maar niet op eigen terrein kunnen opladen, kunnen via de website www.openbaarladen.nl een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. De gemeente Hellendoorn heeft daarvoor een overeenkomst met Allego. Na de aanvraag via de website zorgt Allego voor de afhandeling ervan, overleg met gemeente en de uiteindelijke plaatsing. De laadplek wordt door de gemeente gereserveerd voor het opladen van elektrische voertuigen en de laadpaal is dan voor iedereen met een elektrische auto te gebruiken.
 
Los van de particuliere verzoeken is de gemeente in gesprek met Allego om in Haarle en Hellendoorn een laadpaal te plaatsen. De ambitie van de gemeente Hellendoorn en ook van de provincie Overijssel is om het aantal laadpalen de komende tijd verder uit te breiden om zo elektrisch rijden optimaal te faciliteren.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: